DS IN HET FORMULE E-KAMPIOENSCHAP

Oprichting van DS Virgin Racing

Het Virgin Racing-team, gesteund door Sir Richard Branson, en het merk DS, vertegenwoordigd door Yves Bonnefont, CEO van DS, zijn vanaf het FIA Formule E-seizoen van 2015/2016 een partnership aangegaan.

Het merk DS wil DS Virgin Racing ondersteunen met zijn ervaring in de autosport en met R&D, zodat het team op het hoogste niveau kan meestrijden om de kampioenschapstitel.

DS Performance

De autosportafdeling van het merk DS

DS Performance levert het DS Virgin Racing-team technische expertise in de R&D voor de Formule E.

 

DS Performance maakt deel uit van het Centre d'Excellence van PSA in Satory en wordt geleid door Xavier Mestelan-Pinon. Met de in de wedstrijden opgedane kennis en ervaring kunnen wij onze technologie verbeteren, waar onze klanten vervolgens van profiteren.

Onze coureurs voor het Formule E-seizoen 2016/2017

De Engelsman Sam Bird en de Argentijn José Maria López

JOSÉ MARÍA LÓPEZ, bijgenaamd "Pechito"

Geboren op 26 april 1983 in Rio Tercero
(Argentinië)
Woont samen
Woont in Mies (Zwitserland)
Drievoudig wereldkampioen
SAM BIRD

Geboren op 9 januari 1987 in Roehampton 
(Engeland)
Woont samen
Woont in Stockton-on-Tees (Engeland)

Onze coureurs voor het Formule E-seizoen 2015/2016

De Engelsman Sam Bird en de Fransman Jean-Eric Vergne

SAM BIRD


Nationaliteit: Engels
Geboortedatum: 9 januari 1987
Lengte: 160 cm
Palmares: 2014-15 FIA Formula E – Virgin Racing – 1 overwinning – 3 podiumplaatsen

JEAN-ERIC VERGNE


Nationaliteit: Frans
Geboortedatum: 25 april 1990
Lengte: 183 cm
Palmares: In 2014 testrijder voor het F1-team van Ferrari

DS VIRGIN RACING MAAKT DE NAMEN BEKEND VAN DE TWEE COUREURS VOOR HET DERDE SEIZOEN

De Argentijn José María López, tweevoudig wereldkampioen FIA WTCC, en de Engelsman Sam Bird zullen gedurende het seizoen 2016-2017 van het FIA Formule E-kampioenschap de coureurs van het team zijn.

José María López maakt zijn debuut in de Formule E en vervangt Jean-Éric Vergne. De 33-jarige Argentijn heeft al een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Hij is de regerend FIA WTCC-kampioen en domineert momenteel het 2016-seizoen van dit kampioenschap met 244 punten en 6 overwinningen.

Sam Bird, die met een vierde plaats in de eindstand en 88 punten een uitstekend seizoen heeft gekend, maakt nu voor het derde seizoen deel uit van het DS Virgin Racing-team. Dit jaar behaalde de 29-jarige Engelsman zijn derde overwinning in de Formule E door de race in Buenos Aires te winnen. Ook zijn indrukwekkende podiumplaats in Putrajaya (Maleisië) en zijn drie poleposities, meer dan wie ook in het seizoen 2015-2016, mogen niet onvermeld blijven. 

"José is een geweldige troef voor DS Virgin Racing.
Hij is een coureur van wereldklasse die de laatste twee jaar het WTCC-kampioenschap heeft gedomineerd
en momenteel op kop staat in het seizoen 2016."

"Hij is een wereldkampioen die zich op het hoogste niveau heeft bewezen en die in elke categorie waarin hij heeft gereden blijk gaf van een hoge basissnelheid en een grote regelmaat. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de Formule E net zo goed zal presteren, naast Sam die de afgelopen twee Formule E-seizoenen heeft aangetoond een van de snelste en meest getalenteerde coureurs te zijn. Door de krachten van Sam, José en ons team te bundelen ontstaat een sterke structuur in een discipline die hoge eisen stelt aan het talent van de coureurs en waarin regelmaat en hard werken vereisten zijn. Het karakter van onze twee coureurs, van wie de aanpak mijn doelen in deze sport goed weerspiegelt, is een extra voordeel."

 

Alex Tai, Directeur DS Virgin Racing

BEKIJK DE RESULTATEN VAN DE RACES

Resultaten

DE DSV-02, EEN ELEKTRISCHE RACEWAGEN

Vooruitstrevende technologie

De ingenieurs van DS Performance hebben de volledige aandrijflijn (elektromotor/versnellingsbak/controller) van de DSV-02 ontwikkeld. Daarnaast hebben zij het koelsysteem, de achterwielophanging en de transmissie ontworpen. Het motormanagementsysteem is ontwikkeld in samenwerking met Magneti Marelli.

DS PERFORMANCE: TOONBEELD VAN TECHNOLOGISCHE KNOWHOW

De ervaringen die DS Performance opdoet in het FIA Formule E-kampioenschap dragen bij tot de ontwikkeling van elektrische technologieën. Deze afdeling zal de R&D van nieuwe technologieën zoals plug-in hybride en 100% elektrische aandrijving versnellen.

DS E-TENSE: UNIEK, INSPIREREND EN KRACHTIG

Een avant-gardistische creatie die een blik biedt op de toekomst van het merk

Met zijn ervaringen in de Formule E als uitgangspunt heeft DS ervoor gekozen zijn nieuwste creatie, de DS E-TENSE, te voorzien van een schone, stille en vooral krachtige aandrijflijn: een elektromotor met een vermogen van 402 pk en een koppel van 516 Nm.
In combinatie met een actieradius van 310 km in de gecombineerde cyclus (of 360 km in stadsverkeer) behoort de DS E-TENSE hiermee zonder meer tot de High Performance GT's.

20 APRIL 2016: DS INSPIREERT PARIJS

Een uniek evenement voor de inwoners van Parijs en de in de stad aanwezige toeristen op woensdag 20 april 2016.

De sterren van de dag: de DSV-01, de 100% elektrische raceauto van het team DS VIRGIN RACING die wordt ingezet in het FIA Formule E-kampioenschap, met achter het stuur Jean-Eric Vergne, een van de coureurs van het team. Om dit bijzondere evenement in het hartje van Parijs een extra inspirerend tintje te geven, is ook de DS E-TENSE van de partij. Deze unieke nieuwste creatie van het merk DS is voorzien van een uiterst krachtige elektrische aandrijflijn en geeft een beeld van de toekomst van het merk.