De geschatte verbruikskosten voor DS 3 CROSSBACK PURETECH 130 Automatic SO CHIC zijn gebaseerd op een brandstofverbruik van 6,2 L/100km (WLTP(1)) en berekend op basis van de gemiddelde landelijke adviesprijs op van de gemiddelde landelijke adviesprijs op 02/10/2019 ter waarde van € 1,839 per liter.
De geschatte verbruikskosten van DS 3 CROSSBACK E-TENSE SO CHIC zijn gebaseerd op een elektriciteitsverbruik van 17,6 kWh per 100km (WLTP(1)) en berekend op basis van de gemiddelde landelijke adviesprijs io 02/10/2019 ter waarde van € 0,22 per kWh voor een privé huishouden.
De geschatte verbruikskosten zijn ter indicatie gebruikt en afhankelijk van de definitieve WLTP-homologatie.
De vermelde waarden voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot voldoen aan de WLTP-homologatie (verordening EU 2017/948). Vanaf 1 september 2018 hebben nieuwe voertuigen typegoedkeuring met behulp van de World Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP), een nieuwe, meer realistische testprocedure voor het meten van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De WLTP vervangt volledig de New European Drive Cycle (NEDC), de eerder gebruikte testprocedure. Vanwege realistischere testomstandigheden zijn het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot gemeten onder de WLTP in veel gevallen hoger dan die gemeten onder de NEDC. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen variëren afhankelijk van de specifieke uitrusting, opties en het bandenformaat. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie. Voor meer informatie: https://www.dsautomobiles.nl/over-ds/technologie/wltp.html#