DS 9 E-TENSE 4x4 360

Dynamiek en rijcomfort van topniveau

Nieuwe DS 9 E-TENSE 4X4 2022

VERMOGEN

- Tot wel 360 pk(in de Sport-modus)

- Tot wel 250 km/h(elektronisch begrensd)

- Tot wel 140 km/h in de 100% elektrische rijmodus

BRANDSTOFVERBRUIK/CO₂-UITSTOOT (WLTP¹)

Vanaf 1,8 l/100 km

Vanaf 41 g CO2/km

ACTIERADIUS (WLTP¹)

Elektrische actieradius van tot wel 47 km op een afwisselend traject (AER combined) en tot wel 52 km in de stad (EAER City).

Kracht en dynamiek Een ultiem krachtige hybrideauto

DS Performance, de afdeling van DS Automobiles die in 2019 en 2020 alle titels in de Formule E in de wacht wist te slepen, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en afstemming van de motor en het onderstel van de DS 9 E-TENSE 4x4 360, met als resultaat een rijgedrag van een ongekend hoog niveau. Het door de klanten van DS Automobiles zo gewaardeerde dynamische en veilige rijgedrag bereikt met de DS 9 E-TENSE 4x4 360 nieuwe hoogten. De door DS Performance gerealiseerde fijnafstemming resulteert in een perfecte balans tussen een rotsvaste wegligging en een ultiem comfort.

Technologie op maat Vakmanschap

Door ons getransformeerd

De DS 9 E-TENSE 4x4 360 beschikt over een specifieke aandrijflijn, vering en achtertrein die door ons in Frankrijk handmatig wordt geassembleerd met het vakmanschap waar de ingenieurs van DS om bekend staan.

Vermogen en souplesse

De kracht van vierwielaandrijving

Als de Sport-modus is ingeschakeld, leveren de twee elektromotoren en de benzinemotor van de DS 9 een indrukwekkend systeemvermogen van maar liefst 360 pk en een koppel van 520 Nm, zonder dat dit ook maar enigszins ten koste gaat van de souplesse.

Innovaties en prestaties De voordelen van het plug-in hybridesysteem E-TENSE

Comfort en stilte

De auto start automatisch in de 100% elektrische rijmodus* voor een stille en comfortabele rijervaring.

* Als de elektrische actieradius voldoende is. Zo niet, dan start de auto in de Hybrid-modus en wordt de benzinemotor gestart.

Gegarandeerde mobiliteit en flexibiliteit

Met de Plug-in Hybrid E-TENSE 4x4 360 kunt u in de stad tot wel 52 km volledig elektrisch rijden (WLTP¹ EAER City), zodat u ook toegang hebt tot milieuzones.

Een slim en efficiënt ingedeeld interieur

Ondanks de montage van een elektromotor van 113 pk bij de achtertrein zijn de binnenruimte en de bagageruimte van de DS 9 ongewijzigd gebleven.

Fiscale voordelen

Bedrijven profiteren van de volgende voordelen:

- een lagere BPM dan bij een vergelijkbare benzine- of dieselauto

- door de lagere aanschafprijs ook een lagere bijtelling en een lager leasetarief

- een lagere motorrijtuigenbelasting

DS 9 E-TENSE 4x4 2022

Allure en elegantie Exterieur: een geraffineerd design

De DS 9 E-TENSE 4x4 360 toont op elegante wijze zijn karakter.Met pure en originele details weet deze Plug-in Hybrid zich op subtiele wijze te onderscheiden.

By DS Performance

De sabelvormige strip op de motorkap en het kofferdeksel zijn voorzien van DS Performance-badges.

Lichtmetalen 20 inch-velgen "Munich"

De van het DS Performance-logo voorziene remklauwen zijn subtiel zichtbaar achter de gepolijste 20 inch-velgen "Munich".

Exclusieve signatuur

Deze motoruitvoering is te herkennen aan de stijlvolle vermelding "E-TENSE 4x4" op het kofferdeksel. 

Bekijk foto's van de DS 9 E-TENSE 4x4 360

Interieur: Een haute couture design

De DS 9 kenmerkt zich door een hightech, ruim en tot in de kleinste details geraffineerd interieur. U kunt uit verschillende interieurambiances kiezen om zo een interieur te creëren dat bij u past.

Bekijk het interieur in 360°
Interieur OPÉRA Rouge Rubis
Interieur OPÉRA Noir Art Basalte
Interieur Cuir Noir Basalte
Interieur Alcantara® Noir

DS ENERGY COACH

DS Energy Coach-app

Volg de adviezen op van Jean-Éric Vergne, tweevoudig Formule E-kampioen, om zo veel mogelijk energie terug te winnen en zo:

- Uzelf een energiezuinigere rijstijl aan te meten

- Het resultaat van elke remactie te bepalen

- Uw totale prestaties te bekijken en uzelf iedere rit opnieuw uit te dagen

 

De experts van DS Performance hebben deze in het touchscreen van het navigatiesysteem geïntegreerde app* speciaal ontwikkeld voor de E-TENSE 4x4 360-uitvoering van de DS 9.

 

* Beschikbaar in het tweede halfjaar van 2022 via een automatische update van de telematica-eenheid

ACTIERADIUS Optimaliseer de prestaties van het accupakket van uw auto

Vitesse

De rijsnelheid is de factor die het meest van invloed is op de actieradius van uw plug-in hybrideauto. Door met een constante, niet te hoge snelheid te rijden maximaliseert u de actieradius van uw auto.

Rijstijl en hoogteverschillen op de route

Uw rijstijl en de hoogteverschillen op de route zijn van grote invloed op de actieradius van uw plug-in hybrideauto. Door de Eco-modus (een van de vier beschikbare rijmodi) te kiezen, de tips voor zuinig rijden te volgen en gebruik te maken van regeneratief remmen kunt u tot wel 15% aan energie besparen.

Thermisch comfort en verwarming

Bij hoge of juist lage temperaturen moet het interieur worden gekoeld dan wel verwarmd. Hierdoor kan bijvoorbeeld 's winters het energieverbruik met wel 35% toenemen. Vergeet niet de voorverwarming/-koeling van het interieur in te schakelen via uw smartphone of het centrale scherm van de auto als de auto nog aangesloten is op een laadpunt.

Bereken de elektrische actieradius van de DS 9 E-TENSE 4x4 360

Wijzig de onderstaande parameters en bekijk hoe groot de actieradius van de auto is

OPLADEN Laad uw DS 9 op waar u maar wilt

Klik hieronder om de beschikbare en voor uw auto compatibele laadpunten te vinden.

De E-TENSE-technologie

Bereken hoeveel tijd er nodig is voor het opladen van de auto afhankelijk van de gewenste actieradius

Laden op maat

Ongeacht of u uw auto particulier of zakelijk gebruikt, adviseren wij u een wallbox te laten installeren zodat u optimaal kunt profiteren van de prestaties van uw DS 9 E-TENSE 4x4 360.
DS Automobiles werkt samen met ENGIE om u een passende oplossing aan te bieden.

ONLY YOU

Beleef uw DS-ervaring nog intenser

Met ONLY YOU bieden wij u een speciaal voor u gecreëerd pakket van services op maat. Services die uw mobiliteit garanderen en bijdragen tot een zorgeloze en exclusieve ervaring met uw DS.

Vind de dichtstbijzijnde DS STORE of DS SALON

Disclaimer   ¹ De aangegeven waarden van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius zijn conform de WLTP-testprocedure. Op basis van deze procedure worden sinds 1 september 2018 alle nieuwe auto's gehomologeerd. Deze WLTP-procedure vervangt de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle - nieuwe Europese rijcyclus). Doordat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn de op basis van de WLTP-procedure gemeten waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in veel gevallen hoger dan bij de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen in de praktijk afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: de frequentie van opladen, de rijstijl, de rijsnelheid, de specifieke uitrusting, de opties, het type banden, de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur in het interieur. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie. Klik hier voor informatie.