E-TENSE

De kracht en het comfort van plug-in hybridetechnologie

Intelligent & Krachtig

Onze E-TENSE plug-in hybride-modellen combineren het summum van technologische knowhow met spectaculaire prestaties. De technologie E-TENSE combineert onze knowhow op het gebied van elektrische aandrijving, die tot ons succes in het Formule E-kampioenschap heeft geleid, met een benzinemotor. Dat garandeert elke keer dat u het gaspedaal intrapt intense sensaties.

Intens rijplezier

DS 9 wordt leverbaar met de nieuwe plug-in hybride-aandrijflijn E-TENSE die bestaat uit een PureTech-benzinemotor met turbocompressor en een elektromotor, goed voor een totaal vermogen van 250 pk.

 

Een E-TENSE uitvoering met 360 pk en intelligente vierwielaandrijving zal later op de markt komen.

Rijmodi

De aan de 8-traps automatische transmissie gekoppelde elektromotor wordt bij het wegrijden gebruikt en is beschikbaar tot een snelheid van 135 km/h. De werking van de elektromotor wordt bepaald op basis van de geselecteerde rijmodus.

Zero Emission-modus

In de Zero Emission-modus, die standaard is geselecteerd, kunt u de meeste dagelijkse ritten rijden zonder brandstof te gebruiken.

 

Hybride-modus

Deze modus kiest automatisch op uiterst efficiënte wijze voor 100% elektrisch rijden of voor 100% op brandstof rijden of combineert de twee, afhankelijk van de rijomstandigheden.

 

Sport-modus

In de Sport-modus profiteert u maximaal van het prestatiepotentieel van uw DS 9, met een snellere gasrespons, een aangepast schakelprogramma en een sportievere afstemming van de besturing en de elektronisch gestuurde vering.

 

Rijmodi

Regeneratief remmen

Wanneer u snelheid mindert, wordt de kinetische energie van de wielen omgezet in elektriciteit. Dit vergroot de elektrische actieradius van uw auto.

Energie achter de hand houden met de E-Save-modus

In deze modus kunt u energie achter de hand houden om de laatste kilometers van uw rit 100% elektrisch af te leggen. U hebt dan ook toegang tot binnensteden als er beperkende maatregelen gelden voor auto's met een verbrandingsmotor.

Vind een dealer