€ 4000 subsidie nieuwe elektrische auto’s

Met deze nieuwe subsidie wil de overheid elektrisch rijden, specifiek voor particuliere klanten, ook aantrekkelijker maken. Koop- of leaseovereenkomsten met een datum op of na 4 juni 2020 komen in aanmerking voor subsidie. Bekijk de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget op www.rvo.nl/sepp.*

 

In 2020 geldt de subsidie voor maximaal 2500 nieuwe elektrische auto’s die vanaf 1 juli 2020 kunnen worden aangevraagd door een particuliere klant. Hieronder valt naast een reguliere aankoop ook het afsluiten van een Private Leasecontract onder de subsidieregeling. De subsidie bedraagt € 4.000 op een nieuwe elektrische personenauto en € 2.000 op een gebruikte elektrische personenauto met een fiscale/catalogus waarde tussen de 12.000 en 45.000 euro.

 

Klik hieronder voor de uitgebreide RVO-beschrijving “Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s voor Particulieren (SEPP) 2020/2021”.

Onze rijk uitgeruste DS 3 CROSSBACK E-TENSE BUSINESS komt in aanmerking voor deze subsidie.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Wanneer komt u in aanmerking voor de subsidie van een elektrische auto?

Indien u als particulier een volledige elektrische auto aanschaft per 1 juli 2020, met een fiscale/catalogus waarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kunt u subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als Private Lease. De auto moet op uw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen. 

 

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?

De subsidie hoogte voor het rijden van een elektrische auto verschilt. Indien u een nieuwe auto koopt kunt u een subsidie aanvragen van € 4.000. Indien u een occasion koopt, kunt u een subsidie aanvragen van € 2.000. De subsidie is ook van toepassing bij Private Lease, in dat geval krijgt u de subsidie per maand uitbetaalt over een periode van 48 maanden.

 

Hoe vraag ik de subsidie aan?

U kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 juli 2020 via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ga hiervoor naar www.rvo.nl/sepp.

 

Om de aanvraag te kunnen doen moet het koop- of leasecontract op uw naam staan en bij uitkering van de subsidie moet ook de auto op uw naam staan. U kunt slechts 1 keer per persoon gebruik maken van deze subsidieregeling. De aanvraag wordt gedaan via uw DigiD.

 

Kan ik het koopcontract nu al sluiten of pas per 1 juli om de subsidie te krijgen? 

U kunt nu al de koopovereenkomst sluiten echter moet er wel binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van de overeenkomst tot lease of de koopovereenkomst een aanvraag ingediend zijn. Hoe eerder hoe beter want er is voor het beperkte aantal van 2.500 nieuwe voertuigen subsidie beschikbaar.

 

Op welke auto’s geldt subsidie?

Volledig elektrische auto’s. Bij DS zou u dus subsidie kunnen krijgen op DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

 

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen. 

 

Waarom is er geen subsidie op PHEV-auto’s?

Gezien Plug-in hybride auto’s zowel elektrisch als op fossiele brandstoffen kunnen rijden, genereren ze altijd nog CO2-uistoot. En hoewel de gemiddelde CO2-uitstoot een stuk lager ligt dan een reguliere auto met brandstofmotor, heeft de overheid het doel om specifiek de uitstoot drastisch te verlagen. Dit doel is eerder te realiseren met volledig elektrische auto’s, dan Plug-in hybride auto’s. De overheid zal daarom alleen de aankoop van volledig elektrische auto’s stimuleren.

 

Kan ik mijn aankoop annuleren indien ik geen subsidie krijg?

Indien na de aanvraag van de subsidie blijkt dat de subsidie niet wordt verkregen, dan kunt u bij ons uw aankoop kosteloos annuleren. Bespreek de mogelijkheden met uw dealer.

 

Waarom wordt deze subsidie gegeven? / Wat is er besloten in het klimaatakkoord? 

Reden dat deze subsidie wordt gegeven is om invulling te geven aan de doelstellingen van het klimaatakkoord:

 

• 100% van verkoop nieuwe auto’s moet per 2030 elektrisch zijn

• Rond 2025 moet er een volwaardige markt zijn voor gebruikte elektrische auto’s bij particulieren

• Deze doelstellingen zijn opgemaakt om het belangrijkste doel van het klimaatakkoord te bereiken; het verminderen van CO2-uitstoot. 

 

Kleine lettertjes / Wanneer stopt de subsidie? 

De subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto geldt hoogstwaarschijnlijk tot 30 juni 2025 en wordt jaarlijks afgebouwd tot die datum. Tot deze tijd kunt u dus een subsidie aanvragen. Indien u een subsidie hebt aangevraagd, zijn er nog enkele voorwaarden waar u rekening mee moet houden. Indien u uw elektrische auto verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, dan dient u een deel van de subsidie terug te betalen, tenzij uw nieuwe auto weer een elektrische auto is. En indien u private least en de auto binnen 4 jaar weer inlevert dan stopt de subsidie ook.

 

*De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl. Naast alle relevante informatie treft u hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Dient u een aanvraag in nadat het jaarbudget op is? Dan wordt uw aanvraag doorgeschoven naar 2021. DS Automobiles kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.