DOORGAAN
Reserveer Nieuwe DS 3 E-TENSE
Nieuwe DS 3 E-TENSE
Subsidie 2023

 Reserveer uw Nieuwe DS 3 E-TENSE

Puur en intens: het rijden in de Nieuwe DS 3 E-TENSE onderscheidt zich door onmiddellijke acceleratie en een rustgevende stilte voor een onvergelijkbaar gebruikscomfort. Rijdt u vanaf januari in ons elektrische model?

Vanaf 1 januari 2023 geeft de overheid een subsidie van €2.950 op een nieuwe elektrische personenauto. De subsidie is ook van toepassing bij Private Lease, in dat geval krijgt u de € 61 per maand uitbetaald over een periode van 48 maanden.

De subsidiepot heeft een limiet onder het motto: wie eerst komt, het eerst maalt.

De subsidiepot van 2021 en 2022 was snel leeg, en dit verwachten wij ook in 2023. U doet er daarom verstandig aan zich nu al te oriënteren op de aankoop van uw nieuwe elektrische auto.

 

Als u nu vast uw Nieuwe DS 3 E-TENSE reserveert, kunt u op tijd in aanmerking komen voor de subsidie. Na de reservering neemt de DS Store direct contact met u op om een afspraak te maken en uw reservering om te zetten in een aanbod. Uw dealer helpt u dan tevens met uw subsidieaanvraag.


*Disclaimer
 

Toelichting subsidie regeling
Dankzij de subsidie in 2023 op elektrische personenauto’s stapt u straks voordelig in een nieuwe of gebruikte Nieuwe DS 3 E-TENSE. Vrijwel alle uitvoeringen vallen voor wat betreft aanschafprijs en WLTP actieradius binnen de gestelde voorwaarden van de subsidieregeling (zie onderstaand verdere details). Door het reserveringformulier in te vullen, stelt u vast een productieplaats veilig. De DS dealer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale Nieuwe DS 3 E-TENSE samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat u akkoord bent kunt u vanaf 1 januari een koop- of private lease contract afsluiten en vanaf 10 januari een subidieaanvraag indienen. De dealer kan u hiermee helpen.
 

Overheidssubsidie aanschaf nieuwe – of gebruikte elektrische personenauto
Vanaf 1 januari 2023 heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren. Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.


De subsidie is van toepassing op een nieuwe- of gebruikte elektrische auto, die als elektrische auto geproduceerd te zijn (geen voertuig omgebouwd tot elektrische auto) met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Tevens de elektrische personenauto over een actieradius van minimaal 120 km WLTP te beschikken. Binnen het personenauto gamma van DS komt de Nieuwe DS 3 E-TENSE in aanmerking.
 

In 2023 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 2.950 bij een nieuwe van een elektrische personenauto en € 2.000 bij aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald.

 

Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 61,45 per maand (€ 2.950 gedeeld door 48 maanden), bij gebruikte elektrische personenauto is dit € 41,67 per maand (€2.000 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert

 

De subsidie aanvraag kan vanaf 10 januari 2023 worden aangevraagd via: www.rvo.nl/sepp. De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 1 januari 2023 komen in aanmerking voor subsidie. Zonder koop- of private lease overeenkomst kan er geen aanvraag voor subsidie worden ingediend. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om uw aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, u dient er dus voor te zorgen dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient. Uw DS dealer kan u met de subsidie aanvraag helpen. Actuele informatie en een actuele stand met betrekking tot het nog beschikbare budget is te vinden via www.rvo.nl/sepp.