NIEUWS

Nieuws

2021

Een eerste podiumplaats voor DS Automobiles en António Félix da Costa in Diriyah.

Diriyah, 27 februari 2021

DS Automobiles behaalt zijn eerste topdrieklassering van het seizoen 2021 tijdens de tweede race van het wereldkampioenschap Formule E dankzij António Félix da Costa. Na een eerste frustrerende race op vrijdag is dit resultaat een fraaie revanche voor beide titelhouders en het startpunt om de strijd om de titelprolongatie aan te gaan. De volgende wedstrijd vindt plaats op 10 april in Rome. DS Techeetah zal dan de nieuwe door DS Performance ontwikkelde racewagen inzetten.

E-PRIX VAN DIRIYAH

Parijs, 22 februari 2021

Net als vorig jaar gaat het ABB FIA Formula E World Championship dit seizoen van start in Diriyah in Saudi-Arabië, waar voor het eerst in de geschiedenis van het kampioenschap in het donker geraced gaat worden. DS Techeetah is helemaal startklaar voor dit nieuwe seizoen en is vastberaden de rest van het veld de tanden te laten zien in deze twee bijzondere nachtelijke races.

DS Automobiles blijft tot zeker 2026 actief in de Formule E

Amsterdam, 16 februari 2021

DS Automobiles was in 2015 het eerste premiummerk dat actief werd in de Formule E en laat zijn betrokkenheid bij dit FIA-wereldkampioenschap zien door reeds nu aan te geven tot zeker 2026 actief te blijven in de Formule E. DS Automobiles gaat een raceauto van de nieuwe generatie (Gen3) ontwikkelen voor de seizoenen 2022 t/m 2026.

2020

DS en TECHEETAH gaan opnieuw voor goud in Formula E

Amsterdam, 25 november 2020

DS Automobiles en partner TECHEETAH maken zich klaar voor het nieuwe Formula E-seizoen. Het team DS TECHEETAH is vastberaden om na twee team- en rijderkampioenstitels (2019 en 2020) opnieuw te gaan voor goud in dit unieke autosportkampioenschap, om zo opnieuw de kennis en ervaring van DS Automobiles op het gebied van elektrische mobiliteit te onderstrepen. Formula E is in 2021 voor het eerst een officieel FIA World Championship. Dat biedt kansen voor DS TECHEETAH om uitgeroepen te worden tot de eerste Formula E World Champions. Het zevende Formula E-seizoen start in januari 2021 in Santiago, Chili.

DS Automobiles viert zijn tweede dubbele historische titel

Berlijn, 13 augustus 2020

De laatste ronde van seizoen zes van het 2019/2020 ABB FIA Formule E-kampioenschap vond gisteren plaats op de luchthaven Tempelhof in Berlijn. DS Automobiles gaat de geschiedenis van de autosport in met een nieuwe dubbeltitel. DS Automobiles werd vorig jaar al winnaar in de twee kampioenschappen (Drivers en Teams) en bewijst dit jaar opnieuw de totale beheersing van de 100% elektrische race-technologie. Na de titel van Jean-Éric Vergne vorig jaar is dit jaar de Portugees Antonio Félix Da Costa aan het einde van een intense finale gekroond tot Drivers' champion.

Pech voor DS TECHEETAH tijdens ronde 10

Berlijn, 12 augustus 2020

De voorlaatste race van seizoen 6 van ABB FIA Formule E was geen succes voor het DS TECHEETAH-team en coureurs Antonio Félix Da Costa en Jean-Éric Vergne. De Fransen worden donderdag tijdens de finale van het kampioenschap wel nog steeds dubbel kampioen. Seizoen 6-teams en coureurskampioenen DS TECHEETAH rijden donderdag op de luchthaven van Tempelhof de laatste race van het ABB FIA Formule E-kampioenschap.

 

Pech voor DS TECHEETAH tijdens ronde 10

DS TECHEETAH tweevoudig teamkampioen en Antonio Félix Da Costa is de 2019/2020 ABB FIA Formule E kampioen.

Parijs, 9 augustus 2020

Afgelopen zondag in Berlijn hebben het team van DS TECHEETAH en Antonio Félix Da Costa het lot bezegeld van de twee kampioenschappen in de ABB FIA Formule E. Terwijl er nog twee races moeten worden gereden, is DS Automobiles voor het tweede jaar op rij kampioen en bevestigt daarmee zijn kennis en ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit.

DS TECHEETAH tweevoudig teamkampioen

Een stap dichter bij de titels voor Da Costa en DS TECHEETAH

Berlijn, 6 augustus 2020

Een tweede overwinning in twee dagen! Ook gisteren, tijdens de zevende ronde van de ABB FIA Formule E in Berlijn, heeft Antonio Félix Da Costa in het voorlopige klassement van het kampioenschap een break ingelast. Hij heeft nu meer dan dubbel zoveel punten dan zijn naaste rivaal. DS TECHEETAH vergroot ook de kloof in het teamklassement en komt iets dichter bij zijn doel: de twee gewonnen titels van seizoen 5 behouden!

Een stap dichter bij de titels voor Da Costa en DS TECHEETAH

Succesvolle terugkeer van Antonio Felix Da Costa en DS TECHEETAH

Berlijn, 5 augustus 2020

De lange onderbreking van ABB FIA Formula E Championship als gevolg van de coronaviruspandemie eindigde afgelopen woensdag op het voormalige vliegveld Berlin-Tempelhof. Antonio Félix Da Costa en het DS TECHEETAH-team hebben seizoen 6 hervat zoals ze waren geëindigd in maart: met een overwinning!

Succesvolle terugkeer van Antonio Felix Da Costa en DS TECHEETAH

DS TECHEETAH verdedigt titels in Berlijn tijdens de laatste races van het seizoen

Parijs, 3 augustus 2020

Van woensdag 5 tot en met donderdag 13 augustus aanstaande zijn DS Automobiles en partner TECHEETAH weer actief in het ABB FIA Formula E Championship. In een periode van slechts negen dagen worden in verband met de huidige coronamaatregelen, maar liefst zes races zonder publiek verreden op circuit Berlin‑Tempelhof in de Duitse hoofdstad. 

Team TECHEETAH

"RACE AT HOME CHALLENGE": Elke zaterdag tot 13 juni

Parijs, 24 april 2020

Als onderdeel van een partnerschap met UNICEF ter ondersteuning van de strijd tegen het coronavirus, organiseert het ABB FIA FORMULA E-kampioenschap een online wedstrijd met zijn grootste coureurs. Een van de coureurs is Jean-Eric Vergne, DS-ambassadeur en Formule E-kampioen met DS TECHEETAH.

Team TECHEETAH

DS TECHEETAH viert dubbele podiumplaatsen en
de eerste overwinning voor het team

Parijs, 29 februari 2020

De vijfde ronde van de ABB FIA Formule E was dit weekend een groot succes voor de twee DS TECHEETAH-coureurs. In de zon van Marrakech deed Antonio Felix da Costa zijn dubbele plicht: de Portugese coureur nam na zijn eerste succes aan het stuur van de DS E-TENSE FE20 de leiding over het kampioenschap. Tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne maakte een mooie comeback en eindigde als derde, waardoor het team voor het eerst een dubbel podium behaalde dit seizoen.

Dubbele podiumplaatsen voor DS TECHEETAH in Marrakech

E-Prix van Marrakech

Volg DS Techeetah in Marrakech tijdens de Formule E

Na een tweede podiumplaats op rij voor DS Techeetah kijken Jean-Éric Vergne en Antonio Felix Da Costa uit naar de vijfde race van het Formule E-kampioenschap die dit weekend in Marokko wordt gereden.

E-Prix Marrakech

E-Prix van Santiago

18 januari 2020

Na de eerste twee races van het seizoen in Riyadh keert het ABB FIA Formula E Championship voor de derde keer in de geschiedenis van de discipline terug naar Chili.

E-Prix van Santiago

Tweede opeenvolgende podiumplaats voor DS Techeetah en António Félix da Costa

E-Prix van Mexico, 15 februari 2020

Ook de vierde race van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, op het Mexicaanse Autódromo Hermanos Rodríguez, was weer bijzonder enerverend. Achter het stuur van hun door DS Techeetah ingezette DS E-TENSE FE20-raceauto's lieten António Félix da Costa en Jean-Éric Vergne de vele toeschouwers genieten van spectaculaire inhaalacties.

Tweede opeenvolgende podiumplaats voor DS Techeetah en António Félix da Costa

E-Prix van Mexico

12 februari 2020

Volg DS Techeetah in Mexico tijdens de derde race van het kampioenschap 2019-2020


Na een enerverende wedstrijd in Chili doet het ABB FIA Formule E-kampioenschap de hoofdstad van Mexico aan voor de derde race van het seizoen. Het DS Techeetah-team is vastbesloten op de ingeslagen weg verder te gaan en nieuwe prestaties neer te zetten.

E-PRIX MEXICO

2019

Bemoedigende prestaties ondanks tegenslagen voor DS TECHEETAH

Parijs, 25 november 2019

Na een moeizaam verlopen eerste race op vrijdag heeft het team DS Techeetah zich zaterdag uitstekend herpakt op het stratencircuit van Diriyah, waar de eerste twee races van het nieuwe seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap zijn verreden.

Bemoedigende prestaties ondanks tegenslagen voor DS TECHEETAH

DS TECHEETAH sluit in Valencia een geslaagde testsessie af

Parijs, 21 oktober 2019

De Formule E heeft zijn grote rentree gemaakt met de eerste officiële tests van het seizoen 2019/2020 in Valencia. Onder de Spaanse zon legden de 24 raceauto's van de 12 teams die dit zesde seizoen meedoen aan dit 100% elektrische kampioenschap hun rondes af.

DS TECHEETAH sluit in Valencia een geslaagde testsessie af

Nieuwe coureur: Antonio Felix Da Costa tekent bij DS TECHEETAH

Parijs, 17 september 2019

DS Techeetah kondigt met trots aan dat Antonio Felix Da Costa het team per 1 oktober 2019 komt versterken.

 

De 28 jaar oude Portugese coureur zal het nummer 13 voeren tijdens het zesde ABB FIA Formule E-kampioenschap dat op 22 november 2019 in Riyad van start gaat.

Nieuwe coureur: Antonio Felix Da Costa tekent bij DS TECHEETAH

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne zijn kampioen Formule E

New York, 14 Juli 2019

Na afloop van een ongelofelijk seizoen wint DS TECHEETAH de teamtitel en verovert Jean-Éric Vergne als eerste piloot twee pilotentitels in de Formule E. Na twee intense races op het Red Hook-circuit in Brooklyn reed Jean-Éric Vergne als Kampioen Formule E 2018/2019 over de finishlijn van de laatste E-Prix van het seizoen. 

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne zijn kampioen Formule E

DS TECHEETAH begint als leider in beide klassementen aan de grote finale in New York

9 juli 2019

De laatste twee races van het seizoen 2018/2019 van het FIA ABB Formule E-kampioenschap vinden zaterdag 13 en zondag 14 juli plaats in New York. DS Techeetah en Jean-Éric Vergne gaan aan kop in respectievelijk het team- en het rijdersklassement. Titelhouder Jean-Éric Vergne kan de eerste coureur worden die twee Formule E-titels weet te veroveren, terwijl DS Techeetah op koers ligt voor de winst in het teamklassement.

DS TECHEETAH begint als leider in beide klassementen aan de grote finale in New York

Jean-Éric Vergne, de held van Bern

Bern, 22 juni 2019

Jean-Éric Vergne heeft bij de E-Prix van Zwitserland een formidabele prestatie geleverd door zowel de polepositie te veroveren, de race op zijn naam te schrijven als de voestalpine-trofee voor beste rijder in de Europese races in de wacht te slepen.

 

De DS Techeetah-coureur is bovendien de eerste rijder die vanuit Groep 1 de polepositie wist te behalen en de eerste die dit seizoen al drie keer heeft gezegevierd.

Jean-Éric Vergne: de held van Bern

Jean-Éric Vergne vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap met een nieuwe podiumplaats in Berlijn

Berlijn, 25 mei 2019

DS Techeetah-rijders Jean-Éric Vergne en André Lotterer hebben vandaag in Duitsland tijdens de E-Prix van Berlijn een bijzondere prestatie geleverd door allebei een fraaie inhaalrace te rijden.

De als achtste gekwalificeerde Jean-Éric Vergne heeft in de tiende wedstrijd van dit seizoen van het FIA ABB Formule E-kampioenschap opnieuw een podiumplaats veroverd en vergroot met de vijftien verdiende punten zijn voorsprong in het rijdersklassement.

Jean-Éric Vergne vergroot zijn voorsprong

Jean-Éric Vergne behaalt een fantastische overwinning in Monaco

Monaco, 11 mei 2019

Na de polepositie van de E-Prix van Monaco veroverd te hebben behaalde Jean-Éric Vergne zijn tweede overwinning van het seizoen 2018/2019 van het ABB FIA Formule E-kampioenschap in een race die hij van start tot finish leidde.

 

DS TECHEETAH wordt hiermee het eerste team in de geschiedenis dat niet alleen het teamklassement leidt, maar ook de eerste twee plaatsen van het rijdersklassement bezet.

Jean-Éric Vergne behaalt zijn tweede overwinning

DS TECHEETAH leider in het kampioenschap en een hoofdrol voor André Lotterer in Parijs

Parijs, 27 april 2019

De vierde E-Prix van Parijs, de thuisrace voor DS Automobiles, gaat de geschiedenis in als de eerste Formule E-race die in de regen is verreden. DS TECHEETAH is daarbij met de tweede plaats voor André Lotterer opnieuw op het podium geëindigd.  Jean-Éric Vergne ging als zesde over de finish.

André Lotterer in Parijs

DS TECHEETAH opnieuw aan kop in de Formule E

Rome, 13 april 2019

Dankzij de tweede plaats van de vanaf de polepositie vertrokken André Lotterer in de E-Prix van Rome is DS Techeetah terug aan de leiding in het constructeursklassement van het FIA ABB Formule E-kampioenschap. De volgende race, de thuiswedstrijd van DS Automobiles, wordt op 27 april verreden in het centrum van Parijs.

DS TECHEETAH opnieuw aan kop in de Formule E

Voor DS Performance is de dag na de zege in China het Formule E-seizoen 2019/2020 al begonnen

Versailles, 2 april 2019

Terwijl Jean-Éric Vergne en DS Techeetah zegevierend China verlieten na hun eerste gewonnen race met DS E-TENSE FE19, legde het technische team van DS Performance de laatste hand aan de eerste wijzigingen aan de aandrijflijn voor het volgende seizoen. De tests op het circuit kunnen beginnen.

DS PERFORMANCE: Formule E-seizoen 2019/2020

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne winnen de SANYA E-PRIJS

Sanya, 23 maart 2019

DS TECHEETAH coureur heeft vandaag zijn eerste race gewonnen van de 2018/2019 AB FIA Formule E bij de Sanya E-Prix in China. Na een spannende start waarbij Jean-Éric als tweede stond pakte hij een voorsprong en hield deze aan tot aan het einde. Zijn teamgenoot André Lotterer startte als zevende en werd uiteindelijk vierde.

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne winnen de SANYA E-PRIJS

Een indrukwekkend optreden in Hongkong, maar zonder beloning

Hongkong, 10 maart 2019

Het leek erop dat de vijfde race van het ABB FIA Formule E-kampioenschap 2018/2019 de eerste natte race in de geschiedenis van deze tegenover de haven van Hongkong gehouden ePrix zou worden. Zoals Mark Preston, teamchef van DS TECHEETAH, ook al aangaf was dit een van de spannendste wedstrijden sinds tijden. André Lotterer kwam heel dicht bij de zege terwijl Jean-Éric Vergne slachtoffer werd van agressieve manoeuvres.

Een indrukwekkend optreden in Hongkong, maar zonder beloning

Een in meerdere opzichten spectaculaire E-Prix van Mexico

Mexico City, 16 februari 2019

De van de achtste en twaalfde startplaats vertrokken DS Techeetah-coureurs hadden in Mexico-Stad één doel: naar voren zien te komen om zo veel mogelijk punten te behalen. In deze E-Prix van Mexico-Stad, die in de laatste meters werd beslist, eindigde André Lotterer als vijfde terwijl Jean-Éric Vergne als dertiende de finishlijn passeerde.

Een in meerdere opzichten spectaculaire E-Prix van Mexico

Een moeizame dag voor DS TECHEETAH in Santiago

Santiago, 26 januari 2019

De E-Prix van Santiago verliep moeizaam voor DS Techeetah: Jean-Éric Vergne moest opgeven en André Lotterer eindigde als dertiende na een race vol hindernissen.

 

Slechts veertien raceauto's bereikten de finish van de E-Prix van Santiago die bij een temperatuur van 37°C onder uitzonderlijk warme omstandigheden werd verreden.

De E-Prix van Santiago

DS TECHEETAH vergroot zijn voorsprong in het klassement

Marrakesh, 12 januari 2019

De vanaf de eerste startrij vertrekkende Jean-Éric Vergne probeerde tijdens de E-Prix van Marrakesh al bij de eerste bocht de koppositie te pakken. Helaas moest de DS Techeetah-coureur zijn actie bekopen met een spin. De Formule E-kampioen van vorig seizoen kon achteraan aansluiten waarna hij op spectaculaire wijze opklom tot de vijfde plaats aan de finish.

E-Prix van Marrakesh