NIEUWS

Nieuws

2022

Eerste overwinning in seizoen 8 van de Formule E in New York

New York, 17 juli 2022

António Félix da Costa boekt in New York de eerste overwinning in seizoen 8 van het ABB FIA Formula E World Championship. DS Automobiles en partner Techeetah naderen de koppositie in het constructeursklassement.

António Félix da Costa - Eerste overwinning in seizoen 8 van de Formule E

Volg DS Techeetah tijdens het 8e seizoen van de Formule E

Parijs, 9 februari 2022

Het seizoen 2021/22 van het ABB FIA Formula E World Championship is op 28 januari in Diriyah (Saudi-Arabië) van start gegaan. Volg het DS Techeetah-team en de rijders Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa in dit nieuwe avontuur op weg naar nog meer titels.

DS Techeetah

Seizoen 8 van de Formule E gaat van start in Diriyah

Parijs, 21 januari 2022

Voor het vierde seizoen op rij is DS Automobiles samen met Techeetah op jacht naar nieuwe titels in het ABB FIA Formula E World Championship. Het seizoen begint op 28 januari in Diriyah (Saudi-Arabië).

Seizoen 8 van de Formule E gaat van start in Diriyah

2021

Berlijn E-Prix resultaten

Parijs, 16 augustus 2021

Het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap beleefde dit jaar het meest competitieve seizoen uit de geschiedenis. Ondanks de enorme uitdaging vochten António Félix Da Costa en Jean-Éric Vergne het hele seizoen bovenaan. DS TECHEETAH eindigde op het podium. Da Costa en Vergne eindigden als 8e en als 10e in het rijdersklassement.

Berlijn E-Prix resultaten

ePrix van Berlijn

Parijs, 6 augustus 2021

Voor het zevende opeenvolgende jaar komt het ABB FIA Formula E World Championship naar Berlijn, dit keer voor de finale van het seizoen 2020/21. De laatste twee races van het raceseizoen worden dit weekend gehouden op de taxibanen van de historische luchthaven Berlin Tempelhof. DS Techeetah staat 4e in het klassement en doet nog mee voor beide kampioenschappen. De coureurs van het team weten hoe lastig deze baan is, maar realiseren zich ook dat ze opnieuw de mogelijkheid hebben om dit jaar de twee titels in Berlijn in de wacht te slepen.

ePrix van Berlijn

Een moeilijk weekend voor DS TECHEETAH

Parijs, 26 juli 2021

Na 5 jaar maakte het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap zijn langverwachte terugkeer naar de straten van Londen. De dubbele race plaats eindigde voor de DS TECHEETAH-coureurs met veel frustratie. Hoewel het begin goed was, was dit niet de beste race voor onze coureurs. Ze behouden nog steeds al hun kansen op de titel en staan ​​op de 4e plaats in het teamklassement.

DS TECHEETAH

Londen E-Prix

Paris, 19 juli 2021

Na een afwezigheid van 5 jaar maakt het ABB FIA Formula E World Championship een langverwachte terugkeer in de straten van Londen. Dit weekend vindt er een dubbele race plaats op het ExCel-circuit rond de iconische Royal Docks van de Britse hoofdstad langs de rivier de Theems. Momenteel 2e in het Teams-klassement, is dit de perfecte kans voor team DS TECHEETAH om de leiding te nemen in het kampioenschap.

Formule E 2021: Londen E-Prix

ePrix van New York

Parijs, 5 juli 2021

Het ABB FIA Formula E World Championship reist dit weekend weer af naar de Verenigde Staten, met twee races in het hart van de straten van New York. De strijd in de 100% elektrische competitie is heftiger dan ooit. Als de DS TECHEETAH-coureurs dit weekend zouden winnen, zouden ze de leiding kunnen nemen in zowel het kampioenschap voor coureurs als dat voor constructeurs.

Formule E 2021: ePrix van NEW YORK

Belangrijke punten voor DS Techeetah in Puebla

Parijs, 21 juni 2021

Met de prestaties van de vorige wedstrijd in het achterhoofd had DS Techeetah betere resultaten verwacht van dit eerste bezoek aan Puebla, maar de races verliepen voor de rijders van DS Automobiles helaas niet zoals gepland. Toch staat DS Techeetah nu op een mooie tweede plaats in het constructeursklassement en António Félix da Costa en Jean-Éric Vergne hebben aan Mexico punten overgehouden die aan het einde van het seizoen goed van pas kunnen komen. 

Formule E 2021: ePrix van Puebla

ePrix van Puebla

Parijs, 14 juni 2021

Het ABB FIA Formula E World Championship gaat dit weekend verder met twee races op het circuit van Puebla in Mexico. Na de winst van António Felix Da Costa in Monaco wil het DS Techeetah-team tijdens deze twee races opnieuw successen boeken en belangrijke punten scoren.

Formule E 2021: ePrix van Puebla

DS Techeetah onoverwinnelijk in Monaco

Parijs, 10 mei 2021

Een zege en een vierde plaats! Afgelopen zaterdag reden de coureurs van DS Techeetah in Monaco de sterren van de hemel tijdens de zevende race van het ABB FIA Formula E World Championship. António Félix da Costa zette tijdens de Super Pole-sessie de snelste tijd neer en wist na een uiterst spannende strijd de ePrix op zijn naam te schrijven.

Formule E 2021: ePrix van Monaco

ePrix van Monaco

Parijs, 4 mei 2021

Komende zaterdag staat een van de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijden van de Formule E-kalender op het programma: die van Monaco. Hoewel de verwachtingen bij de laatste race in Valencia niet helemaal werden waargemaakt, vertrouwen de rijders van DS Techeetah erop hun talent te kunnen laten zien en in de top van het klassement te kunnen eindigen.

ePrix van Monaco

Een frustrerend weekend in Valencia voor DS TECHEETAH

Parijs, 26 april 2021

Het weekend in Valencia was intens, een mix van hoop en frustratie voor DS Automobiles. António Félix da Costa domineerde de eerste ronde, maar miste de overwinning vanwege beslissingen van de wedstrijdleider. Gelukkig voor DS TECHEETAH scoorde Jean-Éric Vergne belangrijke punten door als 9e en 7e te eindigen tijdens de twee rondes op het Spaanse circuit.

DS Techeetah

ePrix van Valencia

Parijs, 21 april 2021

Dit weekend op het programma: twee Formule E-races op het circuit van Valencia in Spanje. Na het weekend in Rome met de eerste zege voor onze nieuwe auto, de DS E-TENSE FE21, zijn de rijders van DS Techeetah vastberaden opnieuw te imponeren.

ePrix van Valencia

Jean-Éric Vergne zegeviert in Rome met de nieuwe DS E-TENSE FE21

Parijs, 12 april 2021

DS Automobiles heeft bij het raceweekend in Rome de eerste zege van het seizoen geboekt. Een prachtig debuut voor de nieuwe DS E-TENSE FE21, die hierbij meteen zijn volledige potentieel heeft laten zien. In de spectaculaire eerste race heeft Jean-Éric Vergne DS Techeetah met een klinkende overwinning het eerste succes van het seizoen bezorgd. In de tweede race hebben onze rijders het ondanks de moeilijke omstandigheden uitstekend gedaan en heeft António Félix da Costa belangrijke punten voor het ABB FIA Formula E World Championship in de wacht gesleept.

Jean-Éric Vergne - DS E-TENSE FE21

DS Automobiles lanceert dit weekend zijn nieuwe elektrische aandrijflijn tijdens de ePrix van Rome

Parijs, 7 april 2021

Na een enerverende seizoensstart voor DS Automobiles en partner Techeetah staat op 10 en 11 april het tweede ePrix-weekend van het ABB FIA Formula E World Championship op het programma in de Italiaanse hoofdstad Rome.

ePrix van Rome

Een eerste podiumplaats voor DS Automobiles en António Félix da Costa in Diriyah.

Diriyah, 27 februari 2021

DS Automobiles behaalt zijn eerste topdrieklassering van het seizoen 2021 tijdens de tweede race van het wereldkampioenschap Formule E dankzij António Félix da Costa. Na een eerste frustrerende race op vrijdag is dit resultaat een fraaie revanche voor beide titelhouders en het startpunt om de strijd om de titelprolongatie aan te gaan. De volgende wedstrijd vindt plaats op 10 april in Rome. DS Techeetah zal dan de nieuwe door DS Performance ontwikkelde racewagen inzetten.

DS Techeetah in Diriyah

E-PRIX VAN DIRIYAH

Parijs, 22 februari 2021

Net als vorig jaar gaat het ABB FIA Formula E World Championship dit seizoen van start in Diriyah in Saudi-Arabië, waar voor het eerst in de geschiedenis van het kampioenschap in het donker geraced gaat worden. DS Techeetah is helemaal startklaar voor dit nieuwe seizoen en is vastberaden de rest van het veld de tanden te laten zien in deze twee bijzondere nachtelijke races.

E-PRIX Diriyah

DS Automobiles blijft tot zeker 2026 actief in de Formule E

Amsterdam, 16 februari 2021

DS Automobiles was in 2015 het eerste premiummerk dat actief werd in de Formule E en laat zijn betrokkenheid bij dit FIA-wereldkampioenschap zien door reeds nu aan te geven tot zeker 2026 actief te blijven in de Formule E. DS Automobiles gaat een raceauto van de nieuwe generatie (Gen3) ontwikkelen voor de seizoenen 2022 t/m 2026.

Formule E - Gen3