NIEUWS

NIEUWS

"RACE AT HOME CHALLENGE": ELKE ZATERDAG TOT 13 JUNI

Parijs, 24 april 2020

Als onderdeel van een partnerschap met UNICEF ter ondersteuning van de strijd tegen het coronavirus, organiseert het ABB FIA FORMULA E-kampioenschap een online wedstrijd met zijn grootste coureurs. Een van de coureurs is Jean-Eric Vergne, DS-ambassadeur en Formule E-kampioen met DS TECHEETAH.

Team TECHEETAH

DS TECHEETAH VIERT DUBBELE PODIUMPLAATSEN EN
DE EERSTE OVERWINNING VOOR HET TEAM

Parijs, 29 februari 2020

De vijfde ronde van de ABB FIA Formule E was dit weekend een groot succes voor de twee DS TECHEETAH-coureurs. In de zon van Marrakech deed Antonio Felix da Costa zijn dubbele plicht: de Portugese coureur nam na zijn eerste succes aan het stuur van de DS E-TENSE FE20 de leiding over het kampioenschap. Tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne maakte een mooie comeback en eindigde als derde, waardoor het team voor het eerst een dubbel podium behaalde dit seizoen.

Dubbele podiumplaatsen voor DS TECHEETAH in Marrakech

E-PRIX VAN MARRAKECH

Volg DS Techeetah in Marrakech tijdens de Formule E

Na een tweede podiumplaats op rij voor DS Techeetah kijken Jean-Éric Vergne en Antonio Felix Da Costa uit naar de vijfde race van het Formule E-kampioenschap die dit weekend in Marokko wordt gereden.

E-Prix Marrakech

E-PRIX VAN SANTIAGO

18 januari 2020

Na de eerste twee races van het seizoen in Riyadh keert het ABB FIA Formula E Championship voor de derde keer in de geschiedenis van de discipline terug naar Chili.

E-Prix van Santiago

TWEEDE OPEENVOLGENDE PODIUMPLAATS VOOR DS TECHEETAH EN ANTÓNIO FÉLIX DA COSTA

E-Prix van Mexico, 15 februari 2020

Ook de vierde race van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, op het Mexicaanse Autódromo Hermanos Rodríguez, was weer bijzonder enerverend. Achter het stuur van hun door DS Techeetah ingezette DS E-TENSE FE20-raceauto's lieten António Félix da Costa en Jean-Éric Vergne de vele toeschouwers genieten van spectaculaire inhaalacties.

Tweede opeenvolgende podiumplaats voor DS Techeetah en António Félix da Costa

E-PRIX VAN MEXICO

12 februari 2020

Volg DS Techeetah in Mexico tijdens de derde race van het kampioenschap 2019-2020


Na een enerverende wedstrijd in Chili doet het ABB FIA Formule E-kampioenschap de hoofdstad van Mexico aan voor de derde race van het seizoen. Het DS Techeetah-team is vastbesloten op de ingeslagen weg verder te gaan en nieuwe prestaties neer te zetten.

E-PRIX MEXICO

BEMOEDIGENDE PRESTATIES ONDANKS TEGENSLAGEN VOOR DS TECHEETAH

Parijs, 25 november 2019

Na een moeizaam verlopen eerste race op vrijdag heeft het team DS Techeetah zich zaterdag uitstekend herpakt op het stratencircuit van Diriyah, waar de eerste twee races van het nieuwe seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap zijn verreden.

Bemoedigende prestaties ondanks tegenslagen voor DS TECHEETAH

DS TECHEETAH SLUIT IN VALENCIA EEN GESLAAGDE TESTSESSIE AF

Parijs, 21 oktober 2019

De Formule E heeft zijn grote rentree gemaakt met de eerste officiële tests van het seizoen 2019/2020 in Valencia. Onder de Spaanse zon legden de 24 raceauto's van de 12 teams die dit zesde seizoen meedoen aan dit 100% elektrische kampioenschap hun rondes af.

DS TECHEETAH sluit in Valencia een geslaagde testsessie af

NIEUWE COUREUR: ANTONIO FELIX DA COSTA TEKENT BIJ DS TECHEETAH

Parijs, 17 september 2019

DS Techeetah kondigt met trots aan dat Antonio Felix Da Costa het team per 1 oktober 2019 komt versterken.

 

De 28 jaar oude Portugese coureur zal het nummer 13 voeren tijdens het zesde ABB FIA Formule E-kampioenschap dat op 22 november 2019 in Riyad van start gaat.

Nieuwe coureur: Antonio Felix Da Costa tekent bij DS TECHEETAH

DS TECHEETAH EN JEAN-ÉRIC VERGNE ZIJN KAMPIOEN FORMULE E

New York, 14 Juli 2019

Na afloop van een ongelofelijk seizoen wint DS TECHEETAH de teamtitel en verovert Jean-Éric Vergne als eerste piloot twee pilotentitels in de Formule E. Na twee intense races op het Red Hook-circuit in Brooklyn reed Jean-Éric Vergne als Kampioen Formule E 2018/2019 over de finishlijn van de laatste E-Prix van het seizoen. 

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne zijn kampioen Formule E

DS TECHEETAH BEGINT ALS LEIDER IN BEIDE KLASSEMENTEN AAN DE GROTE FINALE IN NEW YORK

9 juli 2019

De laatste twee races van het seizoen 2018/2019 van het FIA ABB Formule E-kampioenschap vinden zaterdag 13 en zondag 14 juli plaats in New York. DS Techeetah en Jean-Éric Vergne gaan aan kop in respectievelijk het team- en het rijdersklassement. Titelhouder Jean-Éric Vergne kan de eerste coureur worden die twee Formule E-titels weet te veroveren, terwijl DS Techeetah op koers ligt voor de winst in het teamklassement.

DS TECHEETAH begint als leider in beide klassementen aan de grote finale in new york

JEAN-ÉRIC VERGNE, DE HELD VAN BERN

Bern, 22 juni 2019

Jean-Éric Vergne heeft bij de E-Prix van Zwitserland een formidabele prestatie geleverd door zowel de polepositie te veroveren, de race op zijn naam te schrijven als de voestalpine-trofee voor beste rijder in de Europese races in de wacht te slepen.

 

De DS Techeetah-coureur is bovendien de eerste rijder die vanuit Groep 1 de polepositie wist te behalen en de eerste die dit seizoen al drie keer heeft gezegevierd.

Jean-Éric Vergne: de held van Bern

JEAN-ÉRIC VERGNE VERGROOT ZIJN VOORSPRONG IN HET KAMPIOENSCHAP MET EEN NIEUWE PODIUMPLAATS IN BERLIJN

Berlijn, 25 mei 2019

DS Techeetah-rijders Jean-Éric Vergne en André Lotterer hebben vandaag in Duitsland tijdens de E-Prix van Berlijn een bijzondere prestatie geleverd door allebei een fraaie inhaalrace te rijden.

De als achtste gekwalificeerde Jean-Éric Vergne heeft in de tiende wedstrijd van dit seizoen van het FIA ABB Formule E-kampioenschap opnieuw een podiumplaats veroverd en vergroot met de vijftien verdiende punten zijn voorsprong in het rijdersklassement.

Jean-Éric Vergne vergroot zijn voorsprong

JEAN-ÉRIC VERGNE BEHAALT EEN FANTASTISCHE OVERWINNING IN MONACO

Monaco, 11 mei 2019

Na de polepositie van de E-Prix van Monaco veroverd te hebben behaalde Jean-Éric Vergne zijn tweede overwinning van het seizoen 2018/2019 van het ABB FIA Formule E-kampioenschap in een race die hij van start tot finish leidde.

 

DS TECHEETAH wordt hiermee het eerste team in de geschiedenis dat niet alleen het teamklassement leidt, maar ook de eerste twee plaatsen van het rijdersklassement bezet.

Jean-Éric Vergne behaalt zijn tweede overwinning

DS TECHEETAH leider in het kampioenschap en een hoofdrol voor André Lotterer in Parijs

Parijs, 27 april 2019

De vierde E-Prix van Parijs, de thuisrace voor DS Automobiles, gaat de geschiedenis in als de eerste Formule E-race die in de regen is verreden. DS TECHEETAH is daarbij met de tweede plaats voor André Lotterer opnieuw op het podium geëindigd.  Jean-Éric Vergne ging als zesde over de finish.

André Lotterer in Parijs

DS TECHEETAH OPNIEUW AAN KOP IN DE FORMULE E

Rome, 13 april 2019

Dankzij de tweede plaats van de vanaf de polepositie vertrokken André Lotterer in de E-Prix van Rome is DS Techeetah terug aan de leiding in het constructeursklassement van het FIA ABB Formule E-kampioenschap. De volgende race, de thuiswedstrijd van DS Automobiles, wordt op 27 april verreden in het centrum van Parijs.

DS TECHEETAH opnieuw aan kop in de Formule E

VOOR DS PERFORMANCE IS DE DAG NA DE ZEGE IN CHINA HET FORMULE E-SEIZOEN 2019/2020 AL BEGONNEN

Versailles, 2 april 2019

Terwijl Jean-Éric Vergne en DS Techeetah zegevierend China verlieten na hun eerste gewonnen race met DS E-TENSE FE19, legde het technische team van DS Performance de laatste hand aan de eerste wijzigingen aan de aandrijflijn voor het volgende seizoen. De tests op het circuit kunnen beginnen.

DS PERFORMANCE: Formule E-seizoen 2019/2020

DS TECHEETAH EN JEAN-ÉRIC VERGNE WINNEN DE SANYA E-PRIX

Sanya, 23 maart 2019

DS TECHEETAH coureur heeft vandaag zijn eerste race gewonnen van de 2018/2019 AB FIA Formule E bij de Sanya E-Prix in China. Na een spannende start waarbij Jean-Éric als tweede stond pakte hij een voorsprong en hield deze aan tot aan het einde. Zijn teamgenoot André Lotterer startte als zevende en werd uiteindelijk vierde.

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne winnen de SANYA E-PRIJS

EEN INDRUKWEKKEND OPTREDEN IN HONGKONG, MAAR ZONDER BELONING

Hongkong, 10 maart 2019

Het leek erop dat de vijfde race van het ABB FIA Formule E-kampioenschap 2018/2019 de eerste natte race in de geschiedenis van deze tegenover de haven van Hongkong gehouden ePrix zou worden. Zoals Mark Preston, teamchef van DS TECHEETAH, ook al aangaf was dit een van de spannendste wedstrijden sinds tijden. André Lotterer kwam heel dicht bij de zege terwijl Jean-Éric Vergne slachtoffer werd van agressieve manoeuvres.

TECHEETAH in Hong Kong

EEN IN MEERDERE OPZICHTEN SPECTACULAIRE E-PRIX VAN MEXICO

Mexico City, 16 februari 2019

De van de achtste en twaalfde startplaats vertrokken DS Techeetah-coureurs hadden in Mexico-Stad één doel: naar voren zien te komen om zo veel mogelijk punten te behalen. In deze E-Prix van Mexico-Stad, die in de laatste meters werd beslist, eindigde André Lotterer als vijfde terwijl Jean-Éric Vergne als dertiende de finishlijn passeerde.

De E-Prix van Mexico

EEN MOEIZAME DAG VOOR DS TECHEETAH IN SANTIAGO

Santiago, 26 januari 2019

De E-Prix van Santiago verliep moeizaam voor DS Techeetah: Jean-Éric Vergne moest opgeven en André Lotterer eindigde als dertiende na een race vol hindernissen.

 

Slechts veertien raceauto's bereikten de finish van de E-Prix van Santiago die bij een temperatuur van 37°C onder uitzonderlijk warme omstandigheden werd verreden.

De E-Prix van Santiago

DS TECHEETAH VERGROOT ZIJN VOORSPRONG IN HET KLASSEMENT

Marrakesh, 12 januari 2019

De vanaf de eerste startrij vertrekkende Jean-Éric Vergne probeerde tijdens de E-Prix van Marrakesh al bij de eerste bocht de koppositie te pakken. Helaas moest de DS Techeetah-coureur zijn actie bekopen met een spin. De Formule E-kampioen van vorig seizoen kon achteraan aansluiten waarna hij op spectaculaire wijze opklom tot de vijfde plaats aan de finish.

E-Prix van Marrakesh

DS TECHEETAH NEEMT DE LEIDING IN HET FORMULE E-KAMPIOENSCHAP

Al-Diriyah, 15 december 2018

Na een spannende race is DS E-TENSE FE19 van huidig kampioen Jean-Éric Vergne in de E-Prix van Al-Diriyah als tweede over de finish gekomen. Zijn teamgenoot André Lotterer haalde net niet het podium.

Jean-Éric Vergne

DS TECHEETAH BEREIDT ZICH VOOR OP HET WEDSTRIJDDEBUUT VAN DS E-TENSE FE19

Versailles, 11 december 2018

Het seizoen 2018/2019 van het ABB FIA Formule E-kampioenschap begint op zaterdag 15 december. 
Er komen 22 eenzitters van de nieuwe generatie aan de start op nieuwe circuits in nieuwe steden, met nieuwe regels en nieuwe rijders!

DS TECHEETAH bereidt zich voor op het wedstrijddebuut van de DS E-TENSE fe19

TATIANA CALDERÓN RIJDT VOOR DS TECHEETAH TIJDENS DE TESTDAG NA DE E-PRIX VAN AL-DIRIYAH

Versailles, 20 november 2018

Tatiana Calderón rijdt in de DS E-TENSE FE19 van DS Techeetah tijdens de testsessies die zondag 16 december worden gehouden, een dag na de E-Prix van Al-Diriyah in Saudi-Arabië.

 

Na gedurende drie seizoenen, van 2013 tot en met 2015, naam gemaakt te hebben in het Europese Formule 3-kampioenschap van de FIA en in 2016 deelgenomen te hebben aan de GP3 Series, werd Tatiana Calderón in 2018 testrijder in de Formule 1. Enkele weken geleden, tijdens de testsessies die volgden op de Grand Prix van Mexico, reed ze voor de eerste keer in een Formule 1-auto.

Tatiana Calderón

OPENING VAN DE BASIS VAN DS TECHEETAH EN PRESENTATIE VAN DE RIJDERS JEAN-ÉRIC VERGNE EN ANDRÉ LOTTERER

Versailles, 1 oktober 2018

De samenwerking tussen Techeetah en DS Automobiles heeft vandaag gestalte gekregen met de opening van de nieuwe basis van het team, niet ver van het Kasteel van Versailles.

DS Techeetah heeft exclusief de livery van de DS E-TENSE FE 19 onthuld en het team voor het seizoen 2018/2019 van het FIA Formule E-kampioenschap gepresenteerd.

Opening van de basis van DS TECHEETAH en presentatie van de rijders Jean-Éric Vergne en André Lotterer

DS AUTOMOBILES EN TECHEETAH GAAN EEN PARTNERSHIP AAN

2 augustus 2018

Als deelnemer in het ABB FIA Formule E-kampioenschap sinds de start van de competitie voor fabrieksteams, zal DS Automobiles in het seizoen 2018/2019 in samenwerking met het TECHEETAH-team met zijn nieuwe DS E-TENSE FE 19 aan de start verschijnen.

DS Automobiles en TECHEETAH gaan een partnership aan

DS VIRGIN RACING SLUIT ZIJN BESTE FORMULE E-SEIZOEN AF IN NEW YORK

17 juli 2018

Sam Bird tekent met de derde plaats in het rijderskampioenschap.voor zijn beste Formule E-klassering.

DS Virgin Racing sluit zijn beste Formule E-seizoen af in New York

SAM BIRD EN DS VIRGIN RACING IN TITELRACE IN NEW YORK!

16 Juli 2018

In New York gaat de Brit Sam Bird de confrontatie aan met de Fransman Jean-Eric Vergne voor het kampioenschap in de Formule E.

Sam Bird en DS Virgin Racing in titelrace in New York!

SAM BIRD VERKLEINT ZIJN ACHTERSTAND IN HET KAMPIOENSCHAP DANKZIJ EEN PODIUMPLAATS IN ZÜRICH

13 juni 2018

Tijdens de eerste race op een Zwitsers circuit in 64 jaar eindigde Sam Bird als tweede. Met nog twee races te gaan komt Bird hiermee op 23 punten van de leider in het kampioenschap. DS Virgin Racing reist af naar New York als kanshebber op de rijders- en constructeurstitel.

Sam Bird verkleint zijn achterstand in het kampioenschap dankzij een podiumplaats in Zürich

PUNTEN VOOR SAM BIRD IN DE E-PRIX VAN BERLIJN

23 mei 2018

De Brit blijft met een tweede plaats in het rijdersklassement in de race voor het kampioenschap. DS Virgin Racing staat op dit moment derde in het constructeursklassement. Er zijn in dit Formule E-seizoen nog drie wedstrijden te gaan. 

Punten voor Sam Bird in de E-Prix van Berlijn

SAM BIRD EN DS VIRGIN RACING OP HET PODIUM IN PARIJS

3 mei 2018

Derde plaats voor Sam Bird in de E-Prix van Parijs, na een chaotische laatste ronde. DS Virgin Racing en Sam Bird behouden de tweede plaats in het Formule E-kampioenschap. Volgende race: de E-Prix van Berlijn, op 19 mei.

Sam Bird en DS Virgin Racing op het podium in Parijs

SAM BIRD SCHRIJFT EEN HISTORISCHE E-PRIX VAN ROME OP ZIJN NAAM

Sam Bird heeft de allereerste Formule E-race in de straten van Rome op zijn naam geschreven.
Daarmee klimt DS Virgin Racing naar de tweede plaats in zowel het constructeurs- als het rijdersklassement.


Het team werd aan het begin van de week gezegend door de paus.
Het is de zevende zege voor Sam Bird in 40 races in de Formule E.
Burgemeester Virginia Raggi van Rome heeft onder toeziend oog van een enorme mensenmenigte de beker aan de winnaar uitgereikt.

Sam Bird schrijft een historische E-prix van Rome op zijn naam

DS E-TENSE FE 19 RIJDT!

De DS E-TENSE FE 19, de nieuwe generatie Formule E-eenzitter van DS, heeft zijn eerste demonstratieronden gereden op het testcircuit bij de thuisbasis van DS Performance, niet ver van Versailles.

DS E-Tense FE 19 rijdt!

DS VIRGIN RACING BEREIDT ZICH VOOR OP HET FORMULE E-DEBUUT IN ROME

De Formule E maakt zijn debuut in de Italiaanse hoofdstad voor de zevende race van het seizoen op zaterdag 14 april. DS Virgin Racing is nog volop in de race voor de constructeurs- en rijderstitel. In Frankrijk wordt de race live uitgezonden op de kanalen C8, Canal+ Sport en Eurosport 1.

DS Virgin Racing bereidt zich voor op het Formule E-debuut in Rome

OP HET PODIUM IN PUNTA DEL ESTE, SAM BIRD BLIJFT IN DE RACE VOOR DE TITEL

Sam Bird is als derde geëindigd in de E-Prix van Punta del Este. Alex Lynn heeft met zijn zesde plaats het beste resultaat van zijn nog jonge carrière geboekt. DS Virgin Racing keert terug op de derde plaats van zowel het rijders- als het teamklassement, met nog een half seizoen voor de boeg. 

Op het podium in Punta Del Este, Sam Bird blijft in de race voor de titel

ALEX LYNN EINDIGT IN DE PUNTEN IN MEXICO

DS Virgin Racing toont zijn competitiviteit in Mexico City en Sam Bird blijft in de race voor de titel, met een derde plaats in het klassement.

Alex Lynn eindigt in de punten in Mexico

VOLGENDE HALTE IN MEXICO VOOR DS VIRGIN RACING

De Formule E gaat zaterdag 3 maart verder op het Autódromo Hermanos Rodríguez voor de vijfde wedstrijd van het seizoen. DS Virgin Racing bezetten een goede positie in het kampioenschap voor coureurs en dat voor constructeurs. 

Volgende halte in Mexico voor DS Virgin Racing

SAM BIRD WEER IN DE TOP 5 VAN DE FORMULE E

Sam Bird eindigt als vijfde in de eerste E-Prix van Santiago en verdient het bonuspunt voor de snelste raceronde. De Brit blijft in de race 

Sam Bird weer in de Top 5 van de Formule E

EEN PODIUMPLAATS VOOR SAM BIRD IN MARRAKESH

Sam Bird heeft de derde plaats behaald in de derde race van het seizoen 2017/2018 van het FIA Formule E-kampioenschap. Beide DS Virgin Racing-coureurs zijn in de punten geëindigd.

Een podiumplaats voor Sam Bird in Marrakesh

ANTONIO GIOVINAZZI EN JOEL ERIKSSON DEDEN MET DS VIRGIN RACING MEE AAN DE ROOKIE-TESTDAG

Antonio Giovinazzi en Joel Eriksson hebben tijdens de eerste rookie-testdag in Marrakesh hun eerste test in de 100% elektrische DSV-03 van DS Virgin Racing glansrijk doorstaan.

Antonio Giovinazzi en Joel Eriksson deden met DS Virgin Racing mee aan de rookie-testdag

JOEL ERIKSSON DEBUTEERT IN ROOKIE TEST BIJ DS VIRGIN RACING

Het team heeft bekendgemaakt wie als eerste rijder uitkomt in de Formule E Rookie Test: Joel Eriksson, Europees vicekampioen Formule 3, debuteert bij DS Virgin Racing in de Formule E Rookie Tests voor beginnende Formule E-rijders.

Joel Eriksson debuteert in rookie test bij DS Virgin Racing

ZEGE VOOR DS VIRGIN RACING BIJ DE OPENING VAN HET KAMPIOENSCHAP IN HONGKONG

DS Virgin Racing heeft op spectaculaire wijze gezegevierd in de eerste wedstrijd van het Formule E-kampioenschap die in het weekend van 2 en 3 december 2017 in Hongkong werd verreden. Hierdoor komt Sam Bird aan de leiding komt in het rijdersklassement en neemt het team de tweede plaats in in het algemeen teamklassement, op 3 punten van de leider. Dat zijn veelbelovende resultaten met de volgende wedstrijd van het seizoen 2017/2018, op 13 januari 2018 in Marrakech, in het vooruitzicht.

Zege voor DS Virgin Racing bij de opening van het kampioenschap in Hongkong

DS VIRGIN RACING ONTHULT ZIJN NIEUWE RACEAUTO VOOR HET FORMULE E-SEIZOEN 2017/2018

DS Virgin Racing onthult zijn nieuwe raceauto voor het Formule E-seizoen 2017/2018

DS Virgin Racing geeft het startschot voor het seizoen 2017/2018 van het Formule E-kampioenschap met de onthulling van de DSV-03, enkele dagen voor de eerste race in Hongkong. Deze gebeurtenis valt samen met de verjaardag van de eerste zege van het team in dit kampioenschap.


De nieuwe 100% elektrische raceauto is weer uitgevoerd in de bekende teamkleuren paars, rood en zilver met enkele wijzigingen in de livery. De ingenieurs van DS Performance hebben de DSV-03 onderhuids onder handen genomen met nieuwe software om hem nog beter en efficiënter te maken.