NIEUWS

Nieuws

2021

Berlijn E-Prix resultaten

Parijs, 16 augustus 2021

Het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap beleefde dit jaar het meest competitieve seizoen uit de geschiedenis. Ondanks de enorme uitdaging vochten António Félix Da Costa en Jean-Éric Vergne het hele seizoen bovenaan. DS TECHEETAH eindigde op het podium. Da Costa en Vergne eindigden als 8e en als 10e in het rijdersklassement.

Berlijn E-Prix resultaten

ePrix van Berlijn

Parijs, 6 augustus 2021

Voor het zevende opeenvolgende jaar komt het ABB FIA Formula E World Championship naar Berlijn, dit keer voor de finale van het seizoen 2020/21. De laatste twee races van het raceseizoen worden dit weekend gehouden op de taxibanen van de historische luchthaven Berlin Tempelhof. DS Techeetah staat 4e in het klassement en doet nog mee voor beide kampioenschappen. De coureurs van het team weten hoe lastig deze baan is, maar realiseren zich ook dat ze opnieuw de mogelijkheid hebben om dit jaar de twee titels in Berlijn in de wacht te slepen.

ePrix van Berlijn

Een moeilijk weekend voor DS TECHEETAH

Parijs, 26 juli 2021

Na 5 jaar maakte het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap zijn langverwachte terugkeer naar de straten van Londen. De dubbele race plaats eindigde voor de DS TECHEETAH-coureurs met veel frustratie. Hoewel het begin goed was, was dit niet de beste race voor onze coureurs. Ze behouden nog steeds al hun kansen op de titel en staan ​​op de 4e plaats in het teamklassement.

DS TECHEETAH

Londen E-Prix

Paris, 19 juli 2021

Na een afwezigheid van 5 jaar maakt het ABB FIA Formula E World Championship een langverwachte terugkeer in de straten van Londen. Dit weekend vindt er een dubbele race plaats op het ExCel-circuit rond de iconische Royal Docks van de Britse hoofdstad langs de rivier de Theems. Momenteel 2e in het Teams-klassement, is dit de perfecte kans voor team DS TECHEETAH om de leiding te nemen in het kampioenschap.

Formule E 2021: Londen E-Prix

ePrix van New York

Parijs, 5 juli 2021

Het ABB FIA Formula E World Championship reist dit weekend weer af naar de Verenigde Staten, met twee races in het hart van de straten van New York. De strijd in de 100% elektrische competitie is heftiger dan ooit. Als de DS TECHEETAH-coureurs dit weekend zouden winnen, zouden ze de leiding kunnen nemen in zowel het kampioenschap voor coureurs als dat voor constructeurs.

Formule E 2021: ePrix van NEW YORK

Belangrijke punten voor DS Techeetah in Puebla

Parijs, 21 juni 2021

Met de prestaties van de vorige wedstrijd in het achterhoofd had DS Techeetah betere resultaten verwacht van dit eerste bezoek aan Puebla, maar de races verliepen voor de rijders van DS Automobiles helaas niet zoals gepland. Toch staat DS Techeetah nu op een mooie tweede plaats in het constructeursklassement en António Félix da Costa en Jean-Éric Vergne hebben aan Mexico punten overgehouden die aan het einde van het seizoen goed van pas kunnen komen. 

Formule E 2021: ePrix van Puebla

ePrix van Puebla

Parijs, 14 juni 2021

Het ABB FIA Formula E World Championship gaat dit weekend verder met twee races op het circuit van Puebla in Mexico. Na de winst van António Felix Da Costa in Monaco wil het DS Techeetah-team tijdens deze twee races opnieuw successen boeken en belangrijke punten scoren.

Formule E 2021: ePrix van Puebla

DS Techeetah onoverwinnelijk in Monaco

Parijs, 10 mei 2021

Een zege en een vierde plaats! Afgelopen zaterdag reden de coureurs van DS Techeetah in Monaco de sterren van de hemel tijdens de zevende race van het ABB FIA Formula E World Championship. António Félix da Costa zette tijdens de Super Pole-sessie de snelste tijd neer en wist na een uiterst spannende strijd de ePrix op zijn naam te schrijven.

Formule E 2021: ePrix van Monaco

ePrix van Monaco

Parijs, 4 mei 2021

Komende zaterdag staat een van de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijden van de Formule E-kalender op het programma: die van Monaco. Hoewel de verwachtingen bij de laatste race in Valencia niet helemaal werden waargemaakt, vertrouwen de rijders van DS Techeetah erop hun talent te kunnen laten zien en in de top van het klassement te kunnen eindigen.

ePrix van Monaco

Een frustrerend weekend in Valencia voor DS TECHEETAH

Parijs, 26 april 2021

Het weekend in Valencia was intens, een mix van hoop en frustratie voor DS Automobiles. António Félix da Costa domineerde de eerste ronde, maar miste de overwinning vanwege beslissingen van de wedstrijdleider. Gelukkig voor DS TECHEETAH scoorde Jean-Éric Vergne belangrijke punten door als 9e en 7e te eindigen tijdens de twee rondes op het Spaanse circuit.

ePrix van Valencia

Parijs, 21 april 2021

Dit weekend op het programma: twee Formule E-races op het circuit van Valencia in Spanje. Na het weekend in Rome met de eerste zege voor onze nieuwe auto, de DS E-TENSE FE21, zijn de rijders van DS Techeetah vastberaden opnieuw te imponeren.

ePrix van Valencia

Jean-Éric Vergne zegeviert in Rome met de nieuwe DS E-TENSE FE21

Parijs, 12 april 2021

DS Automobiles heeft bij het raceweekend in Rome de eerste zege van het seizoen geboekt. Een prachtig debuut voor de nieuwe DS E-TENSE FE21, die hierbij meteen zijn volledige potentieel heeft laten zien. In de spectaculaire eerste race heeft Jean-Éric Vergne DS Techeetah met een klinkende overwinning het eerste succes van het seizoen bezorgd. In de tweede race hebben onze rijders het ondanks de moeilijke omstandigheden uitstekend gedaan en heeft António Félix da Costa belangrijke punten voor het ABB FIA Formula E World Championship in de wacht gesleept.

Jean-Éric Vergne - DS E-TENSE FE21

DS Automobiles lanceert dit weekend zijn nieuwe elektrische aandrijflijn tijdens de ePrix van Rome

Parijs, 7 april 2021

Na een enerverende seizoensstart voor DS Automobiles en partner Techeetah staat op 10 en 11 april het tweede ePrix-weekend van het ABB FIA Formula E World Championship op het programma in de Italiaanse hoofdstad Rome.

ePrix van Rome

Een eerste podiumplaats voor DS Automobiles en António Félix da Costa in Diriyah.

Diriyah, 27 februari 2021

DS Automobiles behaalt zijn eerste topdrieklassering van het seizoen 2021 tijdens de tweede race van het wereldkampioenschap Formule E dankzij António Félix da Costa. Na een eerste frustrerende race op vrijdag is dit resultaat een fraaie revanche voor beide titelhouders en het startpunt om de strijd om de titelprolongatie aan te gaan. De volgende wedstrijd vindt plaats op 10 april in Rome. DS Techeetah zal dan de nieuwe door DS Performance ontwikkelde racewagen inzetten.

E-PRIX VAN DIRIYAH

Parijs, 22 februari 2021

Net als vorig jaar gaat het ABB FIA Formula E World Championship dit seizoen van start in Diriyah in Saudi-Arabië, waar voor het eerst in de geschiedenis van het kampioenschap in het donker geraced gaat worden. DS Techeetah is helemaal startklaar voor dit nieuwe seizoen en is vastberaden de rest van het veld de tanden te laten zien in deze twee bijzondere nachtelijke races.

DS Automobiles blijft tot zeker 2026 actief in de Formule E

Amsterdam, 16 februari 2021

DS Automobiles was in 2015 het eerste premiummerk dat actief werd in de Formule E en laat zijn betrokkenheid bij dit FIA-wereldkampioenschap zien door reeds nu aan te geven tot zeker 2026 actief te blijven in de Formule E. DS Automobiles gaat een raceauto van de nieuwe generatie (Gen3) ontwikkelen voor de seizoenen 2022 t/m 2026.

2020

DS en TECHEETAH gaan opnieuw voor goud in Formula E

Amsterdam, 25 november 2020

DS Automobiles en partner TECHEETAH maken zich klaar voor het nieuwe Formula E-seizoen. Het team DS TECHEETAH is vastberaden om na twee team- en rijderkampioenstitels (2019 en 2020) opnieuw te gaan voor goud in dit unieke autosportkampioenschap, om zo opnieuw de kennis en ervaring van DS Automobiles op het gebied van elektrische mobiliteit te onderstrepen. Formula E is in 2021 voor het eerst een officieel FIA World Championship. Dat biedt kansen voor DS TECHEETAH om uitgeroepen te worden tot de eerste Formula E World Champions. Het zevende Formula E-seizoen start in januari 2021 in Santiago, Chili.

DS Automobiles viert zijn tweede dubbele historische titel

Berlijn, 13 augustus 2020

De laatste ronde van seizoen zes van het 2019/2020 ABB FIA Formule E-kampioenschap vond gisteren plaats op de luchthaven Tempelhof in Berlijn. DS Automobiles gaat de geschiedenis van de autosport in met een nieuwe dubbeltitel. DS Automobiles werd vorig jaar al winnaar in de twee kampioenschappen (Drivers en Teams) en bewijst dit jaar opnieuw de totale beheersing van de 100% elektrische race-technologie. Na de titel van Jean-Éric Vergne vorig jaar is dit jaar de Portugees Antonio Félix Da Costa aan het einde van een intense finale gekroond tot Drivers' champion.

Pech voor DS TECHEETAH tijdens ronde 10

Berlijn, 12 augustus 2020

De voorlaatste race van seizoen 6 van ABB FIA Formule E was geen succes voor het DS TECHEETAH-team en coureurs Antonio Félix Da Costa en Jean-Éric Vergne. De Fransen worden donderdag tijdens de finale van het kampioenschap wel nog steeds dubbel kampioen. Seizoen 6-teams en coureurskampioenen DS TECHEETAH rijden donderdag op de luchthaven van Tempelhof de laatste race van het ABB FIA Formule E-kampioenschap.

 

Pech voor DS TECHEETAH tijdens ronde 10

DS TECHEETAH tweevoudig teamkampioen en Antonio Félix Da Costa is de 2019/2020 ABB FIA Formule E kampioen.

Parijs, 9 augustus 2020

Afgelopen zondag in Berlijn hebben het team van DS TECHEETAH en Antonio Félix Da Costa het lot bezegeld van de twee kampioenschappen in de ABB FIA Formule E. Terwijl er nog twee races moeten worden gereden, is DS Automobiles voor het tweede jaar op rij kampioen en bevestigt daarmee zijn kennis en ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit.

DS TECHEETAH tweevoudig teamkampioen

Een stap dichter bij de titels voor Da Costa en DS TECHEETAH

Berlijn, 6 augustus 2020

Een tweede overwinning in twee dagen! Ook gisteren, tijdens de zevende ronde van de ABB FIA Formule E in Berlijn, heeft Antonio Félix Da Costa in het voorlopige klassement van het kampioenschap een break ingelast. Hij heeft nu meer dan dubbel zoveel punten dan zijn naaste rivaal. DS TECHEETAH vergroot ook de kloof in het teamklassement en komt iets dichter bij zijn doel: de twee gewonnen titels van seizoen 5 behouden!

Een stap dichter bij de titels voor Da Costa en DS TECHEETAH

Succesvolle terugkeer van Antonio Felix Da Costa en DS TECHEETAH

Berlijn, 5 augustus 2020

De lange onderbreking van ABB FIA Formula E Championship als gevolg van de coronaviruspandemie eindigde afgelopen woensdag op het voormalige vliegveld Berlin-Tempelhof. Antonio Félix Da Costa en het DS TECHEETAH-team hebben seizoen 6 hervat zoals ze waren geëindigd in maart: met een overwinning!

Succesvolle terugkeer van Antonio Felix Da Costa en DS TECHEETAH

DS TECHEETAH verdedigt titels in Berlijn tijdens de laatste races van het seizoen

Parijs, 3 augustus 2020

Van woensdag 5 tot en met donderdag 13 augustus aanstaande zijn DS Automobiles en partner TECHEETAH weer actief in het ABB FIA Formula E Championship. In een periode van slechts negen dagen worden in verband met de huidige coronamaatregelen, maar liefst zes races zonder publiek verreden op circuit Berlin‑Tempelhof in de Duitse hoofdstad. 

Team TECHEETAH

"RACE AT HOME CHALLENGE": Elke zaterdag tot 13 juni

Parijs, 24 april 2020

Als onderdeel van een partnerschap met UNICEF ter ondersteuning van de strijd tegen het coronavirus, organiseert het ABB FIA FORMULA E-kampioenschap een online wedstrijd met zijn grootste coureurs. Een van de coureurs is Jean-Eric Vergne, DS-ambassadeur en Formule E-kampioen met DS TECHEETAH.

Team TECHEETAH

DS TECHEETAH viert dubbele podiumplaatsen en
de eerste overwinning voor het team

Parijs, 29 februari 2020

De vijfde ronde van de ABB FIA Formule E was dit weekend een groot succes voor de twee DS TECHEETAH-coureurs. In de zon van Marrakech deed Antonio Felix da Costa zijn dubbele plicht: de Portugese coureur nam na zijn eerste succes aan het stuur van de DS E-TENSE FE20 de leiding over het kampioenschap. Tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne maakte een mooie comeback en eindigde als derde, waardoor het team voor het eerst een dubbel podium behaalde dit seizoen.

Dubbele podiumplaatsen voor DS TECHEETAH in Marrakech

E-Prix van Marrakech

Volg DS Techeetah in Marrakech tijdens de Formule E

Na een tweede podiumplaats op rij voor DS Techeetah kijken Jean-Éric Vergne en Antonio Felix Da Costa uit naar de vijfde race van het Formule E-kampioenschap die dit weekend in Marokko wordt gereden.

E-Prix Marrakech

E-Prix van Santiago

18 januari 2020

Na de eerste twee races van het seizoen in Riyadh keert het ABB FIA Formula E Championship voor de derde keer in de geschiedenis van de discipline terug naar Chili.

E-Prix van Santiago

Tweede opeenvolgende podiumplaats voor DS Techeetah en António Félix da Costa

E-Prix van Mexico, 15 februari 2020

Ook de vierde race van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, op het Mexicaanse Autódromo Hermanos Rodríguez, was weer bijzonder enerverend. Achter het stuur van hun door DS Techeetah ingezette DS E-TENSE FE20-raceauto's lieten António Félix da Costa en Jean-Éric Vergne de vele toeschouwers genieten van spectaculaire inhaalacties.

Tweede opeenvolgende podiumplaats voor DS Techeetah en António Félix da Costa

E-Prix van Mexico

12 februari 2020

Volg DS Techeetah in Mexico tijdens de derde race van het kampioenschap 2019-2020


Na een enerverende wedstrijd in Chili doet het ABB FIA Formule E-kampioenschap de hoofdstad van Mexico aan voor de derde race van het seizoen. Het DS Techeetah-team is vastbesloten op de ingeslagen weg verder te gaan en nieuwe prestaties neer te zetten.

E-PRIX MEXICO