DS TECHEETAH tweevoudig teamkampioen en Antonio Félix Da Costa is de 2019/2020 ABB FIA Formule E kampioen

Parijs, 9 augustus 2020

Afgelopen zondag in Berlijn hebben het team van DS TECHEETAH en Antonio Félix Da Costa het lot bezegeld van de twee kampioenschappen in de ABB FIA Formule E. Terwijl er nog twee races moeten worden gereden, is DS Automobiles voor het tweede jaar op rij kampioen en bevestigt daarmee zijn kennis en ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit. We hoefden niet te wachten tot de laatste twee dagen van het ABB FIA Formule E Seizoen 6 om te zien wie er kampioen zou worden. Volgens de berekeningen was Antonio Félix Da Costa op zondag al in staat om de kroon te pakken. Hij heeft zijn kans gegrepen tijdens een dag die volledig gewijd was aan de glorie van DS TECHEETAH. Tijdens zowel de kwalificatie als de race waren de twee DS E-TENSE FE20 in topvorm en veroverden ze de eerste twee plaatsen. Gisteravond won Jean-Éric Vergne de race, terwijl zijn Portugese teamgenoot zijn eerste kampioenschapskroon in de Formule E won. Hierdoor won DS TECHEETAH ook de teamtitel, twee races voor het einde van het kampioenschap. 9 augustus 2020 is voor DS Automobiles een historische dag!

 

Antonio Felix Da Costa: "Ik heb enkele belangrijke wedstrijden in mijn leven gewonnen, maar nog nooit een FIA-kampioenschap. Aan dit kampioenschap doen 24 topcoureurs mee, dus het is ongelooflijk om hier te winnen. Ik dacht dat ik een harde werker was, tot ik bij DS TECHEETAH kwam. De eerste week dat ik bij het team zat, zei ik tegen ze: 'nu begrijp ik waarom jullie zoveel winnen'. JEV is een geweldige teamgenoot en zo'n waardige kampioen, hij heeft me zo veel geholpen en ik had het niet zonder hem en het team kunnen doen. Veel dank aan iedereen, jullie zijn geweldig."

DS TECHEETAH viert feest
Formule E

"Jean-Éric Vergne: "Ik ben erg blij voor Antonio, hij heeft fantastisch werk geleverd en verdient het om te winnen. Gefeliciteerd Antonio! Veel dank aan het hele team en aan iedereen om me heen die zo ontzettend hard werkt. We pushen elkaar om constant beter te worden en we zetten altijd samen stappen vooruit. We hebben nu drie keer op rij de Drivers' titel en de Teams' titel gewonnen, dus na vandaag hoop ik niets meer dan dat we nog lang met dit geweldige team blijven racen".