FORMULE E DS Automobiles blijft tot zeker 2026 actief in de Formule E

Amsterdam, 16 februari 2021

DS Automobiles was in 2015 het eerste premiummerk dat actief werd in de Formule E en laat zijn betrokkenheid bij dit FIA-wereldkampioenschap zien door reeds nu aan te geven tot zeker 2026 actief te blijven in de Formule E. DS Automobiles gaat een raceauto van de nieuwe generatie (Gen3) ontwikkelen voor de seizoenen 2022 t/m 2026.

DS Automobiles zet het elektrische avontuur voort

De Formule E past volledig binnen de elektrificatiestrategie van DS Automobiles. Het merk was tenslotte in 2020 in Europa de autofabrikant met de laagste CO2-uitstoot van alle merken die auto's met verschillende soorten aandrijflijnen aanbieden. Het merk blijft tot zeker 2026 actief in de 100% elektrische Formule E, wat nieuwe kansen biedt om de E-TENSE-technologie verder te ontwikkelen. Na uitgeblonken te hebben met de eerste twee generaties Formule E-raceauto's gaat het Franse merk in 2022 een nieuwe raceauto ontwikkelen. DS Automobiles is nog steeds de enige fabrikant die sinds de start van het kampioenschap elk jaar ten minste één ePrix wist te winnen. Het DS Techeetah-team, met de rijders Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa, heeft de afgelopen 2 seizoenen, sinds de introductie van de Gen2-auto's, alle rijders- en teamtitels veroverd met een recordhoeveelheid zeges en pole posities.

DS Techeetah-team

Nog innovatievere Gen3-raceauto's

Gen3-raceauto's

De nieuwe raceauto van de derde generatie, die Gen3 wordt genoemd, zal vanaf het seizoen 2022/2023 worden ingezet en is lichter dan de Gen2-auto. Daarnaast heeft hij veel meer vermogen. Dankzij significante aanpassingen neemt het vermogen met 40% toe tot 350 kW tijdens de kwalificaties en 300 kW tijdens de race. Het energieterugwinsysteem, dat op beide assen actief is, levert een maximaal vermogen van 600 kW (tegen 250 kW momenteel). Conform de filosofie van de Formule E staat het elke constructeur vrij om zijn eigen aandrijflijn en software te ontwikkelen.

Het DS Techeetah-team bereidt zich momenteel voor op de eerste races van seizoen 7 die plaatsvinden in Diriyah (Saudi-Arabië) op 26 en 27 februari a.s. Deze twee wedstrijden zullen ook de eerste in het donker verreden races uit de historie van de Formule E zijn.