FORMULE E Een eerste podiumplaats voor DS Automobiles en António Félix da Costa in Diriyah

Diriyah, 27 februari 2021

Belofte ingelost! Na een eerste race op vrijdag waarvan het eindresultaat niet aan de verwachtingen voldeed, wisten de vertegenwoordigers van DS Automobiles in het ABB FIA Formula E World Championship op zaterdag, tijdens de tweede race, prestaties neer te zetten die passen bij hun kwaliteiten en die van het DS Techeetah-team.

 

Tijdens de laatste ePrix met de DS E-TENSE FE20, die vanaf de ePrix van Rome door een nieuwe raceauto wordt vervangen, streed Jean-Éric Vergne voor een topklassering. Door een tijdstraf werd hij echter teruggezet naar de twaalfde plaats. António Félix da Costa wist echter de derde plek van zijn teamgenoot over te nemen en tekende zo voor de eerste podiumplaats van het seizoen voor DS Automobiles. Na een eerste tamelijk frustrerende race op vrijdag is dit resultaat een fraaie revanche voor beide titelhouders en het startpunt om de strijd om de titelprolongatie aan te gaan.

De twee coureurs van DS Techeetah streden tijdens de tweede race voor wat ze waard waren. Door slim gebruik te maken van zijn eerste "attack mode" wist Vergne de derde plek te bereiken, vlak voor Da Costa. Beiden op slechts een kleine afstand van de twee koplopers. Kort daarna werd de race enige tijd geneutraliseerd. Bij de herstart maakten beide teamgenoten er een mooie show van door de strijd met elkaar aan te gaan waarbij ze twee keer van positie wisselden.

 

Vergne kwam uiteindelijk vóór Da Costa als derde over de streep. Maar door een na de race toegekende tijdstraf, omdat hij zijn tweede "attack mode" niet had gebruikt, viel de Fransman terug naar plaats 12 en kreeg Da Costa de derde plek in de schoot geworpen.

DS Techeetah in Diriyah