ALEX LYNN EINDIGT IN DE PUNTEN IN MEXICO

DS Virgin Racing toont zijn competitiviteit in Mexico City.

Sam Bird blijft met een derde plaats in het klassement in de race voor de titel. Alex Lynn is in de E-Prix van Mexico Stad, die is verreden op de zeer druk bezochte Autodromo Hermanos Rodriguez, in de punten geëindigd.


De Britse coureur liet al tijdens de training zien bijzonder competitief te zijn, ondanks dat hij tijdens de tweede sessie van de baan raakte. Hij kwalificeerde zich als tweede, terwijl zijn teammaat Sam Bird door een probleem met de wielophanging niet verder kwam dan een negende positie.
Omdat bij beide auto's de versnellingsbak moest worden vervangen, werden de twee coureurs van DS Virgin Racing bij de start van de E-Prix van Mexico Stad bestraft met een grid penalty van tien plaatsen. Alex Lynn en Sam Bird moesten dus vertrekken vanaf respectievelijk de tiende en negentiende positie.


Sam Bird koos ervoor zijn pitstop te vervroegen en één ronde voor de rest van het veld van raceauto te wisselen. Dankzij een geslaagde manoeuvre wist hij meerdere plaatsen te winnen. Helaas maakte een aanrijding met Nicolas Prost in de tweede helft van de race een einde aan deze progressie.

Alex Lynn behield gedurende de hele E-Prix een regelmatig ritme. Hij nam na een geslaagde pitstop de negende plaats in. Met een andere strategie dan die van Sam Bird kon hij tot het einde van de race de aanval blijven inzetten om uiteindelijk in de punten te finishen.


Alex Lynn: "Het was zonder meer een positieve dag. Het team liet al tijdens de trainingen zien snel te zijn. We hebben ons via de Super Pole op de tweede plaats kunnen kwalificeren. Helaas moesten we door een grid penalty vanaf de tiende positie vertrekken. Dankzij een prima wedstrijd hebben we deze tiende plaats kunnen behouden. We hebben vandaag goed kunnen laten zien wat we in huis hebben en kunnen dus met een goed gevoel naar Punta Del Este afreizen."


Sam Bird: "Het was een lastige wedstrijd... We wisten dat het moeilijk ging worden door de grid penalty, maar we lieten bij de trainingen goede tijden zien. We moesten in de race dus een andere strategie toepassen. Dit heeft ons geen punten opgeleverd, maar we blijven derde in het klassement. Ik kijk erg uit naar de wedstrijd in Punta Del Este over een paar weken."


Alex Tai, teamchef: "De omstandigheden waren vanaf het begin van het weekend al niet ideaal. Desondanks lieten we zien qua snelheid met de besten mee te kunnen. Dit bleek al tijdens de trainingssessies met Alex in de Super Pole en een tweede tijd in de kwalificaties en Sam in de top 10. We zijn teleurgesteld dat we niet meer dan één punt hebben kunnen scoren, maar we hebben ook laten zien dat we het tegen geduchte concurrenten kunnen opnemen. In Punta Del Este willen we over een paar weken echt laten zien wat we in huis hebben."


Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Het resultaat is teleurstellend, met maar één punt in Mexico. Door de grid penalty van tien plaatsen voor beide coureurs zat een succesvol raceweekend er al niet echt in. Maar we blijven positief, want we staan nog altijd derde in het rijdersklassement en de top 3 van het teamklassement is ook nog steeds in zicht. We gaan ons nu concentreren op de race in Punta Del Este. We hopen daar opnieuw onze competitiviteit te kunnen laten zien."


Het FIA Formule E-kampioenschap 2017/2018 is op 2 december 2017 in Hongkong van start gegaan. Kijk voor meer informatie over het DS Virgin Racing Formule E-team op http://map.ds-virginracing.com/.