Antonio Giovinazzi en Joel Eriksson deden met ds virgin racing mee aan de rookie-testdag

Tijdens deze testsessie, die werd georganiseerd op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan, konden Antonio Giovinazzi (24 jaar) en Joel Eriksson (19 jaar) kennismaken met de DSV-03 en in totaal 103 rondes afleggen op het 2,97 km lange circuit.

 

De dag bestond uit twee sessies van drie uur. Beide coureurs wisten zich in het begin in de top 5 te rijden waarna de regen een einde maakte aan de progressie van de coureurs. 's Middags, onder betere omstandigheden, behaalde Giovinazzi met een tijd van 1:20.876 de zevende plaats en Eriksson, met een tijd van 1:20.971, de negende plaats. Tijden die slechts tienden boven de polepositietijd van de de dag ervoor verreden ePrix van Marrakesh lagen.


Antonio Giovinazzi: "Ik heb me erg goed vermaakt vandaag. Deze formule-auto rijdt totaal anders dan ik gewend ben: hij heeft minder downforce, terwijl het remmen veel meer effect heeft. Ik heb ervan genoten."

 

Joel Eriksson: "Het is een leuke formule-auto om te rijden. Het onmiddellijk beschikbare koppel en de totaal andere geluidsbeleving zorgen voor een bijzondere rijervaring. En ik heb veel geleerd van het contact met het team. Voor mij was deze Formule E-ervaring een verrijking."

 

Alex Tai, teamchef: "Antonio en Joel hebben al een behoorlijke erelijst opgebouwd in formule-auto's. Het was boeiend om ze achter het stuur van de DSV-03 te zien. Globaal gesproken hebben ze goed werk geleverd voor het team en bijgedragen aan ons testprogramma."

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Het was interessant om een nieuwe generatie coureurs aan het werk te zien. Elke testsessie is voor het team een kans om te leren en de competitiviteit van onze raceauto te optimaliseren."

 

De volgende race van het FIA Formule E-kampioenschap, de eerste ePrix van Santiago in Chili, vindt plaats op 3 februari. Kijk voor meer informatie over DS Virgin Racing op http://map.ds-virginracing.com/