OPENING VAN DE BASIS VAN DS TECHEETAH EN PRESENTATIE VAN DE RIJDERS JEAN-ÉRIC VERGNE EN ANDRÉ LOTTERER

Versailles, 1 oktober 2018


De samenwerking tussen Techeetah en DS Automobiles heeft vandaag gestalte gekregen met de opening van de nieuwe basis van het team, niet ver van het Kasteel van Versailles.

DS Techeetah heeft exclusief de livery van de DS E-TENSE FE 19 onthuld en het team voor het seizoen 2018/2019 van het FIA Formule E-kampioenschap gepresenteerd.

De rijders Jean-Éric en André Lotterer

Mark Preston, teamchef van DS Techeetah: "We zijn met heel veel zin de samenwerking aangegaan met DS Automobiles om ons eerste seizoen onder de naam DS Techeetah voor te bereiden. En met hetzelfde enthousiasme kunnen we bevestigen dat huidig wereldkampioen Jean-Éric Vergne en zijn (vertrouwde) teammaat André Lotterer voor ons team zullen rijden. James Rossiter en Zhou Guanyu zijn het komende seizoen onze testrijders. Met dit talentvolle stel rijders zijn we ontzettend competitief en we kijken dan ook enorm uit naar de eerste race."

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Achter de schermen zijn we al heel lang bezig geweest met de ontwikkeling van de DS E-TENSE FE 19. Met de hulp van Techeetah hebben we voor de voorbereiding van het seizoen 2018/2019 en het vervolg de puntjes op de i kunnen zetten. We kunnen niet alleen rekenen op een stel extreem talentvolle rijders, maar ook op het fenomenale vernuft van de technici van DS en Techeetah die hun krachten hebben gebundeld in één fantastisch technisch team voor DS Techeetah."

DS E-Tense FE 19

DS E-Tense FE 19 heeft een bijna twee keer zo grote energievoorraad als de raceauto van de vorige generatie. De Formule E-auto's hebben het komende seizoen voor het eerst voldoende capaciteit om een hele race uit te rijden, zonder pitstop. Zo wordt de snelle technologische vooruitgang die de afgelopen jaren op het gebied van elektrisch rijden is geboekt, benadrukt. Het chassis van de raceauto's van de tweede generatie zal voor de komende drie seizoenen als basis dienen. De constructeurs kunnen wel elk seizoen de software en de technologie van de aandrijflijn actualiseren. 

Jean-Éric Vergne: "Ik ben er ontzettend blij mee dat ik mijn Formule E-carrière bij dit team mag voortzetten. Met de rijderstitel van het seizoen 2017/2018 al op zak denk ik dat de samenwerking met DS Automobiles ons team nog sterker maakt. De komst van de raceauto's van de tweede generatie is een belangrijke mijlpaal voor dit kampioenschap. Qua spanning en spektakel zijn de vooruitzichten veelbelovend."

André Lotterer: "De DS E-TENSE FE 19 ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook geweldig om mee te rijden. Ik heb vorig seizoen al van het succes mogen proeven en dat smaakt natuurlijk naar meer voor het komende seizoen! We kunnen rekenen op een heel sterk team en ik ben ervan overtuigd dat we prachtige resultaten kunnen neerzetten. Ik heb zelf al ervaren dat het om onze doelen te kunnen bereiken belangrijk is om met zijn allen onder één dak te werken. Hiermee zijn we voor het komende seizoen echt in het voordeel."

Keith Smout, commercieel directeur van DS Techeetah: "Het seizoen 2017/2018 is voor ons fantastisch verlopen. Onze nieuwe samenwerking met DS Automobiles en de geweldige raceauto van de tweede generatie bieden ons mogelijkheden verder te groeien. Hiervan zullen ook onze huidige en toekomstige partners profiteren. De Formule E is een tak van autosport die zich razendsnel ontwikkelt. Deze vooruitgang maakt het team niet alleen competitief op de circuits, maar maakt van DS Techeetah ook een uitstekend marketing- en businessplatform."