DS TECHEETAH BEGINT ALS LEIDER IN BEIDE KLASSEMENTEN AAN DE GROTE FINALE IN NEW YORK

9 juli 2019

De laatste twee races van het seizoen 2018/2019 van het FIA ABB Formule E-kampioenschap vinden zaterdag 13 en zondag 14 juli plaats in New York. DS Techeetah en Jean-Éric Vergne gaan aan kop in respectievelijk het team- en het rijdersklassement.

 

Net als de afgelopen twee jaar is het circuit, dat 14 bochten telt en een lengte heeft van 2,320 km, uitgezet in het hart van Brooklyn. Het loopt langs de ferryterminals, met de wolkenkrabbers van Manhattan op de achtergrond.


Titelhouder en leider in het kampioenschap Jean-Éric Vergne kan de eerste coureur worden die twee Formule E-titels weet te veroveren, terwijl DS Techeetah op koers ligt voor de winst in het teamklassement.

DS TECHEETAH begint als leider in beide klassementen aan de grote finale in New York

Stem op uw favoriete DS Techeetah-coureur

Stem op Jean-Éric Vergne of André Lotterer door te klikken op de link hieronder of zet op Twitter een bericht met de hashtag #Fanboost gevolgd door #JeanEricVergne of #AndreLotterer.

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Voor de eerste keer bevindt DS Automobiles zich aan de vooravond van de finale in de positie om beide titels in de wacht te slepen. Dat was toen we onze entree maakten in de Formule E een van de doelen van ons elektrificeringsprogramma. We zullen er alles aan doen om dit doel nu te bereiken. Eens te meer zal het een heftige strijd worden in New York, op een circuit waar het kleinste foutje genadeloos wordt afgestraft. We hebben meer punten dan de concurrentie. Het is aan ons om dit voordeel zo goed mogelijk uit te buiten en deze laatste twee ePrixs intelligent te rijden. De druk ligt duidelijk bij onze concurrenten."

 

Jean-Éric Vergne (nr. 25): "Het seizoen is snel gegaan: we zijn nu alweer terug in New York! Met de steun van een autofabrikant hebben we dit seizoen een extra stap vooruit kunnen zetten. Ik ben in de positie om opnieuw de titel te winnen en het team kan nu het kampioenschap winnen dat vorig jaar aan onze neus voorbij ging. Voor deze finale gaan we onze manier van werken niet veranderen. De voorbereidingen verlopen goed en we benaderen de race op dezelfde wijze als alle andere. Uiteindelijk tellen alleen de punten."