DS TECHEETAH bereidt zich voor op het wedstrijddebuut van DS E-TENSE fe19

Versailles, 11 december 2018

Het seizoen 2018/2019 van het ABB FIA Formule E-kampioenschap begint op zaterdag 15 december.
Er komen 22 eenzitters van de nieuwe generatie aan de start op nieuwe circuits in nieuwe steden, met nieuwe regels en nieuwe rijders!

DS TECHEETAH bereidt zich voor op het wedstrijddebuut van DS E-TENSE fe19

De rijders van DS TECHEETAH, André Lotterer en de huidige Formule E-kampioen Jean-Éric Vergne, zijn in dit nieuwe seizoen 2018/2019, dat begint op het 2,5 km lange circuit van Al-Diriyah, van de partij met de nieuwe DS E-TENSE FE19. In het nieuwe format duurt een Formule E-race 45 minuten en één ronde.De #FanBoost, die fans de mogelijkheid geeft om het resultaat van de wedstrijden te beïnvloeden, is eveneens veranderd. Vanaf nu krijgen de vijf rijders met de meeste stemmen een powerboost. De stemmen worden pas een kwartier na de start geteld.De door DS Automobiles in de nieuwe werkplaatsen bij Versailles ontwikkelde eenzitter DS E-TENSE FE19 maakt dit seizoen zijn wedstrijddebuut. DS Automobiles is een van de weinige constructeurs van de paddock die zijn eigen brake-by-wire-systeem heeft ontwikkeld om nog betere prestaties mogelijk te maken. Met zijn 100% elektrische aandrijflijn met een vermogen van 338 pk accelereert de DS E-TENSE FE19 in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De capaciteit van de batterij is verhoogd naar 52 kWh, zodat het wisselen van auto tijdens de race niet meer nodig is.Het kampioenschap staat nog altijd open voor innovaties zoals de nieuwe ATTACK MODE, waarmee de teams voor nieuwe strategische uitdagingen worden gesteld zodat de races voor het publiek nog minder voorspelbaar worden.Wanneer de ATTACK MODE wordt geactiveerd, stijgt het vermogen van 200 kW (RACE MODE) naar 225 kW. Dit extra vermogen biedt de rijder meer mogelijkheden om in te halen, zodat de races nog spannender kunnen worden.

 

Om de ATTACK MODE te activeren moet de rijder door een specifieke activeringszone rijden, die buiten de ideale lijn ligt. Het maximale aantal activeringen en de gebruiksduur van de ATTACK MODE worden per wedstrijd door de FIA bepaald.

 

Jean-Éric Vergne (nr. 25): "Omdat ik er al vrijwel sinds het begin van dit kampioenschap bij ben, heb ik goed kunnen zien welke enorme stappen er in de Formule E zijn gemaakt. Dat geldt niet alleen voor de prestaties van de auto's, maar ook voor de toepassing van nieuwe ideeën om de races nog leuker te maken, zoals de ATTACK MODE. Als rijders willen we natuurlijk net zo goed van de race kunnen genieten als de fans."André Lotterer (nr. 36): "De Formule E heeft weer een geweldige sprong vooruit gemaakt. Ik bof maar dat ik rijder ben in dit kampioenschap dat zich steeds opnieuw blijft uitvinden. We hebben hard gewerkt aan de vernieuwing van het kampioenschap en het wachten zit er nu zo goed als op. We kunnen gaan racen! Ik ben ontzettend benieuwd hoe de eerste race gaat verlopen. Hij zal vast en zeker niet zonder verrassingen zijn!"

 

FanBoost

Stemmen gaat eenvoudig: tweet #FanBoost #AndreLotterer of #FanBoost #JeanEricVergne

Je kunt ook stemmen via https://fanboost.fiaformulae.com of via de app Formula E. Stemmen is mogelijk vanaf zes dagen voor de race.

De FanBoost is veranderd. Vanaf nu krijgen de vijf rijders met de meeste stemmen een powerboost. De stemmen worden pas een kwartier na de start van de race geteld en de rijders kunnen de FanBoost pas vanaf de 23e minuut van de race gebruiken.

 

ATTACK MODE

Alle rijders moeten door de ATTACK MODE-zone rijden om de race te kunnen uitrijden. Nadat de ATTACK MODE is geactiveerd, kan de rijder gebruikmaken van een powerboost van 25 kW.