DS TECHEETAH EN JEAN-ÉRIC VERGNE WINNEN DE SANYA E-PRIJS

Sanya, 23 maart 2019

DS TECHEETAH coureur heeft vandaag zijn eerste race gewonnen van de 2018/2019 AB FIA Formule E bij de Sanya E-Prix in China. Na een spannende start waarbij Jean-Éric als tweede stond pakte hij een voorsprong en hield deze aan tot aan het einde. Zijn teamgenoot André Lotterer startte als zevende en werd uiteindelijk vierde.

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne winnen de SANYA E-PRIJS

Mark Preston, Hoofd van het DS TECHEETAH Team: "Wat een dag! Dit is onze eerste overwinning als nieuw team, dankzij een uitzonderlijke prestatie van Jean-Éric tijdens onze thuisrace. We hadden na Hong Kong wat huiswerk meegekregen en we weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar Jean-Eric slaagde er uiteindelijk in om alles samen te laten komen vandaag. André heeft tevens bijgedragen aan onze punt score en we staan nu op de derde plaats in het klassement van de teams. Jean-Éric is daarnaast ook derde van de Coureurs Kampioenschap en André is negende. We hebben twee van de beste rijders en een fantastisch team. Vandaag draaide echt om teamwork en ik wil al onze leden bedanken voor hun inspanningen.”

 

“De top van het klassement van Teams zit erg dicht op elkaar. De eerste twee hebben 97 en 96 punten en wij zijn derde met 95 punten. Ik weet niet meer hoeveel keer we het hebben gezegd, maar ik herhaal: alles kan gebeuren in dit kampioenschap, tijdens elke race.”

 

“We konden niet hopen op een betere terugkeer na China. Het evenement was fantastisch zowel op en naast het circuit dankzij onze partner Atlantis Sanya. Ze verwelkomden onze 150 gasten in de beste faciliteiten – ze konden de race volgen vanuit een suite op de 48e verdieping van het hotel. We willen hen bedanken voor hun geweldige gastvrijheid en we kijken er al naar uit om volgend jaar terug te komen."

Xavier Mestelan Pinon, DS Performance Director: "Deze overwinning is een fantastisch resultaat voor Jean-Éric en het team en het plaatst ons in een zeer goede positie voor de tweede helft van het kampioenschap. We waren extreem competitief in alle onderdelen tijdens deze race in China, welke een zeer belangrijke markt is voor DS Automobiles.

 

Het is bemoedigend om terug te keren naar de titelrace voor de volgende races in Rome en Parijs. DS Performance voert nog steeds ontwikkelingstests uit en verdere ontwikkelingen zullen plaatsvinden op de DS E-TENSE FE19 voor onze terugkeer naar Europa."

DS TECHEETAH

Jean-Éric Vergne n ° 25: "Het was een goede race. Winnen in China met een Chinees team is ongelooflijk, vooral na een reeks van drie races zonder punten. Ik ben blij om terug te keren naar de bovenste trede van het podium. Het is goed voor het zelfvertrouwen, zowel voor mij als voor het team, en het geeft ons een goede positie in het kampioenschap. Ik denk dat het een keerpunt is van het seizoen en we moeten op deze manier blijven werken op de volgende races in Europa. "

 

André Lotterer n ° 36: "Felicitaties aan het team en Jean-Eric voor het winnen van deze race. Het is een grote overwinning! Natuurlijk had ik ook graag op het podium gestaan ​​of zelfs de race gewonnen na Hong Kong... Maar het was geen slecht weekend om als zevende te eindigen en als vierde te finishen. Ik was in staat om een paar goede inhaalmanoeuvres te doen met een goede auto. Ik kan niet wachten om in Rome te zijn om meer punten te scoren."