DS TECHEETAH leider in het kampioenschap en een hoofdrol voor André Lotterer in Parijs

Parijs, 27 april 2019

De vierde E-Prix van Parijs, de thuisrace voor DS Automobiles, gaat de geschiedenis in als de eerste Formule E-race die in de regen is verreden. DS TECHEETAH is daarbij met de tweede plaats voor André Lotterer opnieuw op het podium geëindigd. Jean-Éric Vergne ging als zesde over de finish.

André Lotterer in Parijs

André Lotterer en zijn teammaat Jean-Éric Vergne vertrokken vanaf de derde en zesde startrij. De twee coureurs begonnen al in de eerste ronden aan een inhaalrace met hun DS E-TENSE FE19, tot na een kwartier de race door een hagelbui moest worden geneutraliseerd.

 

Na een klein halfuur ging de E-Prix van Parijs weer verder, maar de gladheid leidde tot vele crashes.
Dankzij dit resultaat blijft DS TECHEETAH aan kop staan in het teamklassement en is André Lotterer opgeklommen naar de tweede plaats in het rijdersklassement. Jean-Éric Vergne staat nu weer zesde.

 

André Lotterer: "We hebben vandaag heel goed werk verricht in Parijs. We hebben deze voor het team zo belangrijke race kunnen bekronen met een tweede plaats en belangrijke punten voor de strijd om de titel. Ik liep in op Robin en begon al zicht te krijgen op de zege, maar het begon te regenen en mijn grip was niet meer wat het geweest was. Het leek mij dus een beter idee om op veilig te spelen. Onder deze omstandigheden was het niet meer mogelijk om aan te vallen zonder veel risico's te nemen. Het team heeft uitstekend werk geleverd en Jean-Éric heeft een mooie wedstrijd gereden. We staan nu aan kop in het teamklassement en ik sta nu tweede in het rijdersklassement met één punt achterstand op de leider. Ik ben benieuwd hoe de volgende race in Monaco voor ons gaat uitpakken."

DS TECHEETAH in Parijs

Jean-Éric Vergne: "Petje af voor André voor deze nieuwe tweede plaats! Dat is fijn voor het team, want hiermee vergroten we onze voorsprong als leider in het kampioenschap. Ik heb zelf gemengde gevoelens over deze race. De kwalificatie was belabberd, maar de race ging erg goed. Als 12e vertrekken en als 6e over de finish gaan was zonder meer het maximaal haalbare voor mij. Ik ben dus heel tevreden met de punten. Die kunnen nog voor ons van pas komen bij de afsluiting van het kampioenschap in New York. Ik kijk uit naar de race in Monaco en hoop daar natuurlijk een beter resultaat neer te zetten. Ik wil er punten scoren en als het even kan mijn tweede zege van het seizoen vieren."

 

Mark Preston, teamchef van DS TECHEETAH: "Een mooie prestatie van onze beide rijders! Allebei konden ze plaatsen naar voren opschuiven op een circuit waarop inhalen praktisch onmogelijk was. Een podiumplaats bij onze tweede thuisrace maakt zeker wat los bij ons team! Mijn felicitaties voor André. Zijn eerste zege kan niet ver weg meer zijn!"

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "De E-Prix van Parijs was absoluut een van de moeilijkste races van dit seizoen tot nu toe. Het weer heeft voor behoorlijk wat chaos gezorgd in deze race! Je kunt dus gerust zeggen dat het team en zijn twee rijders een magnifieke prestatie hebben neergezet. André Lotterer reed een voorbeeldige race en wist daarmee net als in Rome de tweede plaats te pakken. Op die plaats staat hij nu ook in het klassement van het kampioenschap, met maar 1 punt achterstand op de leider! Dankzij de fantastische inhaalrace van Jean-Eric Vergne in dit slagveld verstevigt DS Techeetah zijn koppositie in het teamklassement van het kampioenschap. Alle in Parijs gescoorde punten zijn belangrijk voor het vervolg van het kampioenschap, omdat het niveau erg hoog ligt en het kleinste foutje de grootste gevolgen kan hebben. We focussen ons nu al op de E-Prix van Monaco over twee weken, maar ik wil ook nog mijn waardering uitspreken voor het geweldige werk dat onze rijders en het hele team van DS Techeetah hier in Parijs hebben verricht."