Update Covid-19: Onze werkplaatsen zijn open op afspraak, helaas is een bezoek aan onze showrooms tot en met 19 januari 2021 niet mogelijk. Lees meer over onze beschikbare diensten en de maatregelen die wij hebben genomen.

 

 

Meer informatie

DS TECHEETAH OPNIEUW AAN KOP IN DE FORMULE E

Rome, 13 april 2019

Dankzij de tweede plaats van de vanaf de polepositie vertrokken André Lotterer in de E-Prix van Rome is DS Techeetah terug aan de leiding in het constructeursklassement van het FIA ABB Formule E-kampioenschap. De volgende race, de thuiswedstrijd van DS Automobiles, wordt op 27 april verreden in het centrum van Parijs.

DS TECHEETAH opnieuw aan kop in de Formule E

André Lotterer wist met de beste tijd in de Super Pole zijn eerste polepositie in de Formule E te claimen op een door een regenbui nat geworden baan. Zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne werd opgehouden door problemen aan de voorwielophanging en moest genoegen nemen met een plaats op de achtste startrij.

 

Na een opnieuw spannende race finishte André Lotterer als tweede achter Mitch Evans die hem in de Attack Mode was gepasseerd.

 

De als tweede geëindigde André Lotterer: "Ik ben blij, maar toch niet helemaal tevreden. Ik behaal voor de eerste keer de polepositie en scoor belangrijke punten, maar ik had hier echt willen winnen en ik beschikte voor mijn gevoel ook over de auto om dat te doen. We moeten analyseren wat er is gebeurd, want vanaf halverwege de race kreeg ik problemen met de banden. Ik kon Mitch niet voorblijven. Het was wel een mooi duel. Bovendien wisten we vandaag de beschikbare elektrische energie uitstekend te managen. We staan er goed voor in het klassement en ik hoop binnenkort mijn eerste overwinning te kunnen boeken. Ik ben gemotiveerder dan ooit en ik denk dat we in de tweede helft van het seizoen vooraan zullen blijven meedoen.

 

De als veertiende geëindigde Jean-Éric Vergne: "Het was een moeilijke dag. Na een slechte kwalificatie door een technisch akkefietje maakte ik vanaf de zestiende plek een goede start. Tijdens mijn inhaalrace wist ik de snelste raceronde op mijn naam te schrijven, maar door een tijdstraf eindigde ik buiten de punten. Ik had vanavond aan kop moeten staan in het rijdersklassement, maar er zijn nog veel races te gaan. Gelukkig reed André een uitstekende race die beloond werd met een tweede plaats, waarmee hij voor het team belangrijke punten scoorde. Nu moeten we proberen in Parijs met twee auto's op het podium te eindigen. Dat zou geweldig zijn!"

DS E-TENSE FE19

Mark Preston, teamchef van DS Techeetah: "Wat een geweldige race van André! Hij was zo dicht bij een verdiende overwinning. We hebben een heel snelle raceauto en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Jean-Éric had geen geluk door een technisch probleem tijdens de kwalificatie. Zijn indrukwekkende inhaalrace bracht hem echter tot de zevende plaats. Maar helaas kreeg hij een tijdstraf. In zeven races hebben zeven verschillende teams gewonnen. Dat bewijst eens te meer hoe ongelooflijk competitief dit kampioenschap is."

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "André Lotterer was magistraal. Met zijn ronde waarmee hij de polepositie claimde en zijn tweede plaats in de wedstrijd liet hij zijn strijdlust, maar ook de snelheid van onze DS E-TENSE FE19 zien. Zijn duel met Evans was adembenemend, maar eindigde in het voordeel van zijn tegenstander. Dankzij dit uitstekende resultaat en het harde werken van het team heeft DS Techeetah vlak voor de E-Prix van Parijs, de thuiswedstrijd van DS Automobiles, de enige Franse constructeur in dit kampioenschap, de leiding in het klassement weer overgenomen.