DS TECHEETAH SLUIT IN VALENCIA EEN GESLAAGDE TESTSESSIE AF

Parijs, 21 oktober 2019

De Formule E heeft zijn grote rentree gemaakt met de eerste officiële tests van het seizoen 2019/2020 in Valencia. Onder de Spaanse zon legden de 24 raceauto's van de 12 teams die dit zesde seizoen meedoen aan dit 100% elektrische kampioenschap hun rondes af.

Mark Preston, teamchef van DS Techeetah: "Het is altijd interessant om te zien wat iedereen afgelopen zomer heeft gedaan. En met twee nieuwe teams op de grid was het een boeiende sessie. We hadden een nuttige week. We konden ons programma uitvoeren en Antonio vertrouwd maken met de auto en het team. Hoewel het over de uiteindelijke prestaties weinig zegt, is het een goed teken dat onze twee coureurs vooraan meededen. Dat betekent dat we klaar zijn voor het komende seizoen."

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Al zal niemand het willen toegeven, deze testsessie is toch de eerste confrontatie van het jaar waaruit we veel informatie kunnen halen. Onze coureurs waren erg tevreden over hun DS E-Tense FE20. We gaan de vier weken die ons nog scheiden van de eerste race gebruiken om de verbeterpunten aan te pakken zodat we in Riyad van start kunnen gaan met een duidelijk doel: onze twee titels verdedigen!"

DS TECHEETAH sluit in Valencia een geslaagde testsessie af

Jean-Eric Vergne, nummer 25: "Ik keek er na de zomerstop naar uit om weer te gaan rijden. Ik had het dan ook erg naar mijn zin tijdens deze eerste rondes op het circuit! De meeste punten die we wilden aanpakken, hebben we met goed resultaat weten te finetunen. Deze dagen zijn echt belangrijk voor ons, want we controleren of alle systemen goed werken en of er geen mechanische problemen zijn, zodat we vanaf de eerste race om de overwinning kunnen strijden. We hebben nu nog enkele weken om ons in de simulator voor te bereiden en enkele media-events te houden om vervolgens op 22 november in Riyad met het seizoen te beginnen."

 

Antonio Felix Da Costa, nummer 13: "Het was echt geweldig om deze dagen in Valencia ervaring op te doen met de DS E-Tense FE20. Deze auto verschilt sterk van de auto waarmee ik vorig seizoen reed. Ik heb daarom wat tijd nodig om te wennen aan het nieuwe systeem, maar als dat eenmaal is gelukt, gaat het een erg leuk seizoen worden!"