DS TECHEETAH VERGROOT ZIJN VOORSPRONG IN HET KLASSEMENT

Marrakesh, 12 januari 2019

De vanaf de eerste startrij vertrekkende Jean-Éric Vergne probeerde tijdens de E-Prix van Marrakesh al bij de eerste bocht de koppositie te pakken. Helaas moest de DS Techeetah-coureur zijn actie bekopen met een spin. De Formule E-kampioen van vorig seizoen kon achteraan aansluiten waarna hij op spectaculaire wijze opklom tot de vijfde plaats aan de finish.

E-Prix van Marrakesh

André Lotterer, die tijdens de kwalificaties minder succesvol was, vertrok vanaf de 20e startplaats. Aan het einde van de eerste ronde lag hij echter reeds 14e om op te klimmen naar een achtste plaats halverwege de race.

 

Op tien minuten voor het einde van de wedstrijd lagen de aan een inhaalrace begonnen Jean-Éric en André respectievelijk zesde en achtste. Na een neutralisatie achter de safety car gebruikten beide coureurs hun tweede Attack Mode voor een laatste aanval om uiteindelijk als vijfde en zesde te finishen. André Lotterer, die vandaag acht punten pakte, ligt nu met 19 punten vierde in het rijdersklassement, vlak achter zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne die met 28 punten de derde plaats in handen heeft. Dankzij de vandaag behaalde 18 punten vergroot DS Techeetah zijn voorsprong in het Formule E-kampioenschap, in afwachting van de volgende race op 26 januari in Santiago (Chili).

Jean-Éric Vergne (nr. 25): "Het ging niet helemaal zoals gepland. We zijn coureurs die voor de winst gaan. In de eerste bocht zag ik een gat waar ik besloot in te duiken. Maar ik realiseerde me te laat dat er te weinig ruimte was. Ik liet de auto dus maar spinnen om de race van Sam niet te verpesten. Het was mijn fout. En ondanks dat dit mijn grootste blunder was sinds mijn debuut in de Formule E, ben ik toch als vijfde gefinisht. Dat is positief. Ik heb 15 coureurs ingehaald en ben 16 seconden ingelopen op de leiders. Voor de neutralisering lag ik nog maar vier seconden achter. Deze race laat het enorme potentieel van ons team zien."

DS TECHEETAH op de racebaan

André Lotterer (nr. 36): "Een startpositie achteraan in het veld is niet bepaald ideaal voor een goed raceresultaat, maar we hebben tot het einde van de race gestreden voor deze zesde plaats. Ik maakte een foutje tijdens de kwalificatie, maar ik ben blij dat ik in de top 5 van het kampioenschap sta en dat het team zijn voorsprong heeft vergroot voordat we naar Zuid-Amerika vertrekken. We zullen ons natuurlijk tot het uiterste inspannen om deze positie te behouden. We hebben goede herinneringen aan Santiago, omdat we daar de eerste één-twee in de geschiedenis van de Formule E behaalden. Hoewel het circuit ondertussen is veranderd, zullen we er alles aan doen om deze prestatie te herhalen."

Mark Preston, teamchef van DS Techeetah: "Onze twee coureurs hebben vandaag een uitstekende race gereden. Dat ze allebei vanuit de achterhoede het hele peloton hebben ingehaald en een top 6-positie wisten te bereiken, is veelzeggend over het potentieel van onze auto's en hun stuurmanskunst. We zijn erin geslaagd de helft van onze achterstand op de leiders in te halen, wat een geweldige prestatie is.

 

Helaas hebben we niet gewonnen, maar we scoren wel belangrijke punten. Van vorig jaar hebben we geleerd dat je om kampioen te worden geen enkel punt mag laten liggen. We vergroten onze voorsprong tot zeven punten en zijn klaar voor nieuwe successen in de E-Prix van Santiago."

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "We vergroten onze voorsprong in het constructeursklassement en bevestigen de uitstekende raceprestaties van DS E-TENSE FE19. Dat bewijst dat we de juiste technische keuzes hebben gemaakt. Applaus voor Jean-Éric en André die een indrukwekkende inhaalrace lieten zien! We doen mee om beide titels van dit fantastische kampioenschap, daar gaat het om!"