DS Virgin Racing bereidt zich voor op het Formule E-debuut in rome

De Formule E maakt zijn debuut in de Italiaanse hoofdstad voor de zevende race van het seizoen op zaterdag 14 april. DS Virgin Racing is nog volop in de race voor de constructeurs- en rijderstitel. In Frankrijk wordt de race live uitgezonden op de kanalen C8, Canal+ Sport en Eurosport 1.

Voor het eerst maakt de Formule E zijn opwachting te midden van de oude straten en de als werelderfgoed erkende monumenten van Rome. DS Virgin Racing wil zich op zaterdag 14 april opnieuw van zijn beste kant laten zien in de strijd om zowel de constructeurs- als de rijderstitel.
Met de E-Prix van Rome, de zevende race van het seizoen, zet de Formule E voet aan Europese wal en begint de tweede helft van het seizoen van in totaal 12 wedstrijden. De start van de wedstrijd op het Circuito Cittadino dell’EUR vindt plaats op de Via Cristoforo Colombo. Het parcours leidt de coureurs rond de Obelisco di Marconi, tegenover het Colosseo Quadrato. Met een lengte van 2,87 km is dit circuit het op één na langste circuit van dit seizoen.

 


De twee Britse rijders Sam Bird an Alex Lynn zijn vastberaden om hun goede serie voort te zetten. Sam Bird staat nu derde in het rijdersklassement nadat hij in Punta del Este voor de twaalfde keer in zijn carrière het podium mocht beklimmen. Ook zijn teammaat Alex Lynn, een van de rookies van dit seizoen, reed er een uitstekende race. Hij behaalde er met een zesde plaats zijn beste resultaat tot nu toe. Het team staat derde in het constructeursklassement en is het enige team dat tien keer achter elkaar in de punten heeft gereden (5 keer voor Bird, 5 keer voor Lynn). DS Virgin Racing is ook het team dat zich het vaakst voor de Super Pole heeft weten te kwalificeren (25 keer).

 


Het live-verslag van de race in de Eeuwige Stad wordt op meer tv-kanalen dan gebruikelijk uitgezonden. In Frankrijk zijn de verrichtingen van de DSV-03's behalve via Canal+ Sport en Eurosport nu ook live te volgen via het gratis digitale tv-kanaal C8. De Britse kijkers kunnen de race volgen via het gratis tv-kanaal 5Spike. In Italië wordt de race live uitgezonden op Italia 1 en Italia 2. Sam Bird: "Ik kijk erg uit naar de wedstrijd in Rome. Het is een historische stad die ook enorm veel heeft betekend in de geschiedenis van de autosport. De eerste helft van dit seizoen waren we competitief met één zege en twee podiumplaatsen. Ik wil in Rome op dezelfde voet doorgaan om in de race voor de titels te blijven."


Alex Lynn: "De vorige race hebben we een prima resultaat neergezet. We hebben ons op de eerste rij gekwalificeerd, het bewijs dat het met onze snelheid wel goed zit. Ik hoop dat dit een goede impuls heeft gegeven voor Rome en de rest van het seizoen. Het circuit ziet er lastig uit en is voor alle rijders nieuw. We hebben hard gewerkt aan de voorbereiding en kijken erg naar de wedstrijd uit."

 

Alex Tai, teamchef: "De toevoeging van een wereldberoemde stad als Rome aan de Formule E-kalender is een uitstekende ontwikkeling voor dit kampioenschap. Met de tweede helft van het seizoen in het vooruitzicht begint het nog spannender in het klassement te worden. We staan derde in zowel het rijders- als het constructeursklassement en dat bereik je niet zomaar! We kunnen rekenen op fantastische, talentvolle en - zoals de statistieken aantonen - regelmatige coureurs, een team van uiterst vaardige ingenieurs en een snelle auto. We hebben al goede resultaten bereikt en dat willen we in Rome en de volgende races graag herhalen."


Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Rome is de perfecte plaats om de Europese tournee te starten. Deze stad is een mekka voor autosportliefhebbers. We hebben met de simulator al gezien dat het voor de coureurs een lastig circuit zal zijn, met snelle bochten. Het belooft een heel spannende wedstrijd te worden. We weten in elk geval dat onze DSV-03 snel en efficiënt is. Als we geen fouten maken, kunnen we voor de zege gaan."


Ga voor meer informatie over het team, hoge-resolutiefoto's en video's naar http://map.ds-virginracing.com/.