PUNTEN VOOR SAM BIRD IN DE E-PRIX VAN BERLIJN

De Brit blijft met een tweede plaats in het rijdersklassement in de race voor het kampioenschap. DS Virgin Racing staat op dit moment derde in het constructeursklassement. Er zijn in dit Formule E-seizoen nog drie wedstrijden te gaan. 

Punten voor Sam Bird in de E-Prix van Berlijn

Sam Bird is in de E-Prix van Berlijn in de punten geëindigd en blijft daarmee in de race voor de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan in dit seizoen van het Formule E-kampioenschap staat de Brit op dit moment tweede in het rijdersklassement.


De coureur van het DS Virgin Racing-team wist zich in de race drie plaatsen naar voren te werken. Hij vertrok vanaf de tiende positie en ging als zevende over de finish. Zijn teammaat en landgenoot Alex Lynn eindigde op een teleurstellende zestiende plaats.
De race werd verreden op de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn. Het parcours van 2,375 km, een van de langste van de Formule E-kalender, bood Sam Bird en Alex Lynn bij de trainingen alle gelegenheid om hun potentieel te laten zien. Alex Lynn was bij de kwalificaties de snelste van de twee en zette de achtste tijd neer.


Maar bij het doven van de lichten profiteerde Sam Bird van een betere start dan zijn teammaat. Er waren 45 ronden te verrijden en het was een warme dag, waardoor het energieverbruik voor alle rijders een cruciale factor zou worden.


Na het wisselen van auto bezette Sam Bird de achtste plaats voordat hij op fraaie wijze de aanval inzette op Jérôme D’Ambrisio. Alex Lynn reed ook een sterke tweede helft van de race en wist nog enkele rijders te passeren, maar kon niet meer terugkeren in de top 10.


Sam Bird: "We hebben in de wedstrijd ons potentieel maximaal ingezet en dat was voor ons het belangrijkste. Daarmee is het ons gelukt om op dit erg lastige circuit punten te scoren voor het kampioenschap. We waren snel bij de kwalificatie, maar we wisten dat het geen gemakkelijke race ging worden. Gelukkig blijven we na dit weekend in de race voor het kampioenschap."
Alex Lynn: "Het resultaat is niet wat we gehoopt hadden, maar er zijn ook positieve punten te noteren. Voor de volgende race zullen we nog wat werk moeten verrichten, maar ik kijk er nu al naar uit!"


Sylvain Filippi, Technisch Directeur van DS Virgin Racing: "Het stratencircuit op Tempelhof is een lastig circuit, waarop het energiebeheer een cruciale rol speelt. Onze twee rijders lieten goede prestaties zien, net als de rest van het team. De punten voor Sam zijn een goed resultaat, hij blijft daarmee in de strijd voor de kampioenstitel. In de volgende race in Zürich gaan we voor een betere score."


Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "De resultaten van de E-Prix van Berlijn zijn voor ons niet helemaal wat we ervan gehoopt hadden. Maar Sam heeft zijn tweede plaats in het rijdersklassement kunnen behouden en we blijven nog altijd in de race voor de titel. Dat is het belangrijkste. We moeten ons nu gaan voorbereiden op de volgende race en vol de strijd om het kampioenschap aangaan."


De volgende wedstrijd van het Formule E-seizoen wordt op 10 juni verreden in Zürich. Kijk voor meer informatie op www.ds-virginracing.com