Nieuwe raceauto seizoen Formule E 2017/2018

DS Virgin Racing onthult zijn nieuwe raceauto voor het Formule E-seizoen 2017/2018

DS Virgin Racing geeft het startschot voor het seizoen 2017/2018 van het Formule E-kampioenschap met de onthulling van de DSV-03, enkele dagen voor de eerste race in Hongkong. Deze gebeurtenis valt samen met de verjaardag van de eerste zege van het team in dit kampioenschap.


De nieuwe 100% elektrische raceauto is weer uitgevoerd in de bekende teamkleuren paars, rood en zilver met enkele wijzigingen in de livery. De ingenieurs van DS Performance hebben de DSV-03 onderhuids onder handen genomen met nieuwe software om hem nog beter en efficiënter te maken.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule E stelt een team twee Engelse rijders op, Sam Bird en Alex Lynn. De dertigjarige Sam Bird heeft in de 33 wedstrijden die hij voor het team heeft gereden vijf overwinningen en negen podiumplaatsen behaald. Slechts twee coureurs wisten in de Formule E meer punten te scoren dan Sam. Alex Lynn, 24 jaar, begint aan zijn eerste volledige seizoen na vorig jaar voor het eerst aan een race te hebben deelgenomen. Tijdens die eerste deelname veroverde hij direct de polepositie, wat slechts één andere coureur hem wist na te doen.

Drie jaar geleden, op 22 november 2014, behaalde het team zijn eerste overwinning, tijdens de ePrix van Putrajaya, met Sam Bird achter het stuur. Deze historische datum vormt de inspiratiebron voor de film over de al zo rijke geschiedenis van het team, met alle successen en hoogtepunten, zowel op de baan als daarbuiten, waaronder de dubbel tijdens de eerste ePrix van New York, vorig seizoen.

DS Virgin Racing begint aan dit nieuwe seizoen met een nieuwe partner. Alpinestars, een toonaangevende fabrikant van sportuitrusting, sluit zich aan bij DS Automobiles, Hewlett Packard Enterprise, Kaspersky en Total.

Het FIA Formule E-kampioenschap 2017/2018 begint op 2 en 3 december in Hongkong, met twee races op een circuit bij de haven, met de wolkenkrabbers van de stad als achtergrond. De 1,86 km lange baan met tien bochten loopt over Lung Wo Road, Man Yiu Street en Yiu Sing Street. Het is de tweede keer dat de Formule E deze stad aandoet. Het circuit is ten opzichte van vorig seizoen nauwelijks veranderd, op de chicane in bocht 3 en 4 na. De coureurs bereiken op deze baan snelheden van 200 km/h. Dit jaar staan twee races over verschillende afstanden (43 en 45 ronden) op het programma wat een extra element toevoegt aan de wedstrijdstrategie.