EEN IN MEERDERE OPZICHTEN SPECTACULAIRE E-PRIX VAN MEXICO

Mexico City, 16 februari 2019

De van de achtste en twaalfde startplaats vertrokken DS Techeetah-coureurs hadden in Mexico-Stad één doel: naar voren zien te komen om zo veel mogelijk punten te behalen. Al in de eerste ronde passeerde Jean-Éric Vergne Alexander Sims, maar deze won kort daarna zijn positie terug door een bocht af te snijden. Enkele honderden meters verderop raakte Nelson Piquet Jr de DS E-Tense FE19 van de wereldkampioen. Onder Full Course Yellow en nog voordat voor de tweede keer in de historie van de Formule E de rode vlag werd getoond, werd André Lotterer voorbij gestoken door Edoardo Mortara en Jérôme d'Ambrosio.

De E-Prix van Mexico

Tijdens de neutralisering wist het DS Techeetah-team de raceauto van de Fransman te repareren door een wiel, de neus, de achterspoiler en de sidepod te vervangen.

 

De racecommissarissen besloten geen verdere maatregelen te nemen zodat de race werd hervat met André Lotterer op de achtste en Jean-Éric Vergne op de tiende plaats. De Fransman werd door Mitch Evans aangetikt en spinde, waarna Tom Dillman hem raakte. Hij kon de race als zeventiende voortzetten. Maar terwijl de andere coureurs hun tempo moesten matigen om energie te besparen, klommen de twee DS Techeetah-piloten in de laatste ronde naar een vijfde en dertiende plaats.

Mark Preston, teamchef: "Jean-Éric was meerdere keren op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Hij werd stevig aangevallen door meerdere coureurs uit het peloton waardoor hij zijn ambities niet kon waarmaken. Gelukkig reed André een zeer solide race die hij op een briljante vijfde plaats wist te eindigen."

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Deze Formule E-race was tot de finishvlag ongehoord spannend voor de fans. Het ontbrak Jean-Éric overduidelijk aan geluk. Maar André liet een fraaie inhaalrace zien en profiteerde van de efficiency van de DS E-Tense FE19 op het moment dat zijn belangrijkste tegenstanders langzamer aan moesten doen. De volgende race in Hongkong is de eerste van een aantal races in Azië. We hebben nog negen races te gaan, dus alles is nog mogelijk."

DS TECHEETAH op de E-Prix van Mexico

Jean-Éric Vergne, DS Techeetah-coureur: "Waar zal ik eens beginnen... Drie coureurs hebben onder Full Course Yellow een tegenstander ingehaald, een van hen sneed bovendien een chicane af en een ander tikte me aan in het stadion waardoor ik achterstevoren ging. En niemand werd bestraft! Ik ga erover in gesprek met de FIA, want ik wil hier duidelijkheid over hebben. Het team heeft uitmuntend werk geleverd door onder de rode vlag de raceauto te repareren. Daarvoor wil ik ze bedanken. Het resultaat is echter frustrerend. We hadden geen geluk. Als team gaan we er alles aan doen de negatieve resultaten achter ons te laten en ons vizier te richten op de komende races."

André Lotterer, DS Techeetah-coureur: "Het was een moeilijke dag, maar uiteindelijk wist ik toch een vijfde plaats in de wacht te slepen. Daar moet ik tevreden over zijn. We hadden moeite met de afstelling van mijn raceauto, maar tijdens de race lukte het toch om van de twaalfde plek op te klimmen naar de vijfde. Het ging er in deze E-Prix af en toe stevig aan toe, maar ons energiemanagement was uitstekend zodat we aan het einde van de race nog in de buurt van de leiders konden komen. Een podiumplek lag binnen handbereik, maar ook de punten van de vijfde plaats zijn een beloning. Morgen kunnen we op de testdag een to-do-list afwerken met nog een aantal extra punten."