EEN MOEIZAME DAG VOOR DS TECHEETAH IN SANTIAGO

Santiago, 26 januari 2019

De E-Prix van Santiago verliep moeizaam voor DS Techeetah: Jean-Éric Vergne moest opgeven en André Lotterer eindigde als dertiende na een race vol hindernissen.


Slechts veertien raceauto's bereikten de finish van de E-Prix van Santiago die bij een temperatuur van 37°C onder uitzonderlijk warme omstandigheden werd verreden. Na goed te zijn vertrokken van hun twaalfde en veertiende startplek konden Jean-Éric Vergne en André Lotterer de strijd aangaan voor een positie in de punten. Helaas eindigde de race van Jean-Éric Vergne vroegtijdig door schade aan zijn raceauto. André Lotterer stootte door tot de top tien maar zakte daarna door technische problemen terug tot een dertiende plek.

DS TECHEETAH op de E-Prix van Santiago

Mark Preston, teamchef: "Dit weekend ging niet zoals we hadden gehoopt. Jean-Éric moest opgeven door een technisch probleem dat werd veroorzaakt door de schade aan zijn raceauto. André eindigde ook niet in de punten. Zijn raceauto raakte aan het einde van de race oververhit. Om te finishen moest hij wel langzamer gaan rijden. We zullen de oorzaken van dit probleem moeten zien te vinden.
Het is frustrerend om in de eerste kwalificatiegroep op de plekken 1 en 2 te eindigen om uiteindelijk slechts vanaf de zesde en zevende startrij te kunnen starten. Het team heeft uitmuntend werk geleverd en verdiende hiervoor beloond te worden. Maar we hebben twee uitstekende coureurs en twee uitstekende raceauto's en we weten dat we in Mexico weer vooraan zullen meedoen."

 

Xavier Mestelan-Pinon, directeur van DS Performance: "Natuurlijk zijn we erg teleurgesteld in dit resultaat. Onze kwalificatiegroep werd door het stof op de baan benadeeld waardoor we vanaf een plek halverwege het peloton moesten starten. Jean-Éric was slachtoffer van een aanrijding die zijn auto onherstelbaar beschadigde, terwijl zijn tempo gerelateerd aan zijn energieverbruik bijzonder goed was. André was opgeklommen naar een zevende plek, maar liep vervolgens achterstand op door een oververhittingsprobleem dat we nog aan het onderzoeken zijn. We zullen deze tegenslag moeten verwerken en ons concentreren op de komende E-Prix van Mexico."

André Lotterer: "Het was niet onze dag. Ondanks dat we vooraan eindigden in onze kwalificatiegroep, moest ik als veertiende starten. Het is duidelijk dat het huidige systeem niet goed werkt. We hebben hard gewerkt om een goede startplek te bemachtigen en een plek achterin het veld doet hier geen recht aan. De eerste groep, waartoe wij behoorden, moest namelijk het circuit schoonrijden.

 

Tijdens de race wist ik een behoorlijk aantal posities te klimmen. Ik hoopte op een goed resultaat omdat ik een grotere energievoorraad en een beter presterende auto had dan de coureurs voor en achter me. Het doel was de vijfde plaats, maar helaas verloor ik vermogen doordat de temperatuur van de auto opliep. Ik moest mijn tempo omlaag schroeven om de race te kunnen uitrijden. Teleurstellend, want we hadden de punten voor het grijpen. Vandaag hadden we het potentieel om een goed resultaat te boeken. We zullen moeten achterhalen wat er gebeurd is, zodat we in Mexico-Stad nog sterker voor de dag kunnen komen."

DS TECHEETAH

Jean-Éric Vergne: "Het team heeft uitstekend werk geleverd. Ondanks een eerste plaats in mijn kwalificatiegroep startte ik vanaf de twaalfde plaats doordat de baan later sneller werd. Ik bereidde me voor op een aanval toen ik tijdens het remmen van achteren werd geraakt. Vervolgens bleek er iets mis te zijn met mijn auto en moest ik opgeven. Uitrijden was geen optie meer.


Het hele team werkt keihard en eens te meer waren we op de baan zeer competitief. Helaas konden we geen punten scoren. Maar in Mexico zullen we nog sterker aan de start verschijnen."