EEN PODIUMPLAATS VOOR SAM BIRD IN MARRAKESH

Sam Bird heeft de derde plaats behaald in de derde race van het seizoen 2017/2018 van het FIA Formule E-kampioenschap. De DS Virgin Racing-coureur staat opnieuw op het podium terwijl Alex Lynn voor de derde keer in de punten rijdt. Sam Bird staat nu tweede in het algemeen klassement, op slechts vier punten van de leider, en DS Virgin Racing staat tweede in het constructeursklassement.

 

De derde race van dit seizoen, op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan, werd gekenmerkt door alsmaar wisselende omstandigheden. Sam Bird en Alex Lynn deden uitstekend mee tijdens de kwalificaties met een tweede en een zesde plaats op de grid.

Na de eerste ronde, waarin beide rijders hun plaats behielden, zette Sam Bird de aanval in op Sébastien Buemi en veroverde hij de eerste plaats. Achter de koplopers werd Alex Lynn in de eerste bocht getoucheerd door Daniel Abt. De Duitser werd hiervoor bestraft en Alex moest noodgedwongen achter aan het veld aansluiten. In de 33 ronden durende race wist hij toch nog op te klimmen tot de negende plek.

 

Belaagd door Felix Rosenqvist moest Sam Bird in het tweede deel van de race de tweede positie opgeven. Hij ging als derde over de finish en veroverde zo zijn elfde podiumplaats in de Formule E. Bovendien kon hij een flink aantal punten aan zijn conto toevoegen voordat het kampioenschap in Chili verder gaat.

 

Sam Bird: "Dit weekend verliep niet alles naar wens, maar een derde plaats blijft zowel voor het team als voor mij persoonlijk een goed resultaat. En we scoren belangrijke punten. We hebben een goede basis gelegd waar we voor de komende races op kunnen voortbouwen. Op deze weg moeten we doorgaan."

 

Alex Lynn: "Het was een veelbelovende wedstrijd waarin ik uiteindelijk minder punten heb gescoord dan gehoopt. We waren sterk in de kwalificaties en deden mee in de kopgroep. Mijn race werd echter verknald door een andere coureur. Dat kost ons veel punten."

 

Alex Tai, teamchef: "Sam, Alex en het hele team waren vandaag bijzonder competitief op dit voor het energieverbruik ingewikkelde circuit. Het feit dat we bij de eerste drie races elke keer in de punten zijn geëindigd en een overwinning en een podiumplaats hebben gescoord, geeft aan dat we er goed voorstaan voor de volgende wedstrijd in Santiago."

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "We zijn erg blij met de podiumplaats van Sam. Samen met de knappe race van Alex en een kwalificatie voor de Super Pole vormt dit het bewijs van de kwaliteiten van de DSV-03. Het is bovendien een mooie beloning voor de inspanningen van het team. We kunnen niet wachten om aan de volgende race in Santiago mee te doen."

 

De volgende race van het FIA Formule E-kampioenschap, de eerste ePrix van Santiago in Chili, vindt plaats op 3 februari.

 

Kijk voor meer informatie over DS Virgin Racing op http://map.ds-virginracing.com/