DS AUTOMOBILES EN TECHEETAH GAAN EEN PARTNERSHIP AAN

Als deelnemer in het ABB FIA Formule E-kampioenschap sinds de start van de competitie voor fabrieksteams, zal DS Automobiles in het seizoen 2018/2019 in samenwerking met het TECHEETAH-team met zijn nieuwe DS E-TENSE FE 19 aan de start verschijnen.

Hiermee eindigt voor DS Automobiles een zeer succesvolle periode samen met Virgin Racing, bekroond met vijf zeges, zestien podiumplaatsen, zes poleposities en drie snelste raceronden. In drie seizoenen is DS Virgin Racing twee keer in de top drie van het teamklassement geëindigd. Het nieuwe team wordt op 1 oktober 2018 gepresenteerd en het seizoen begint op 15 december in Riyad, Saudi-Arabië.

 

Met ingang van het komende seizoen duren de Formule E-wedstrijden 45 minuten + 1 ronde, zonder dat er van auto wordt gewisseld. De nieuwe bolides, die qua design en aerodynamica aanzienlijk zijn gewijzigd, zijn voorzien van nieuwe motoren met een vermogen van 250 kW die door de constructeurs zijn ontwikkeld. Het energiebeheerblijft nog altijd een bepalende factor tijdens de races.

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Wij willen allereerst Virgin Racing bedanken voor de drie prachtige seizoenen die we samen beleefd hebben. Onze betrokkenheid bij de Formule E maakt deel uit van de elektrificatie van de modellen van DS Automobiles waar het merk sterk op inzet. We zijn een aantal maanden geleden gestart met de ontwikkeling van de DS E-ETENSE FE 19 met de ambitie om vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor de overwinning te gaan. Ons partnership met het autosportteam Techeetah, dat het afgelopen seizoen de rijderstitel en de tweede plaats in het teamklassement veroverde, past bij deze ambitie. We kennen de kwaliteiten van de mensen van Techeetah en zijn ervan overtuigd dat we elkaar perfect aanvullen." Edmund Chu, president van het Techeetah Formule E-team: "Het ABB FIA Formule E-kampioenschap staat met de raceauto's van de tweede generatie op het punt een nieuw tijdperk in te gaan en de samenwerking met DS Automobiles komt daarbij op een uitstekend moment. DS heeft al sinds het seizoen 2015/2016 zijn kunnen als constructeur laten zien door elk jaar in de top drie van het kampioenschap te eindigen. De afgelopen maanden hebben we op de circuits prachtig strijd geleverd met het team van DS. We kijken er dus naar uit om de ervaringen en expertise van twee van de beste teams van de paddock met elkaar te combineren. Bovendien wordt Techeetah nu voor het eerst een fabrieksteam."