DS VIRGIN RACING SLUIT ZIJN BESTE FORMULE E-SEIZOEN AF IN NEW YORK

Sam Bird tekent met de derde plaats in het rijderskampioenschap voor zijn beste Formule E-klassering.

DS Virgin Racing staat ook derde in het constructeursklassement.

Deze New York ePrix markeert het einde van het vierde seizoen en het einde van het tijdperk van de eerste generatie eenzitters.

DS Virgin Racing beëindigt zijn beste seizoen in de Formule E in de laatste wedstrijd van de kalender 2017/2018 in New York met derde plaatsen in het rijders- en constructeursklassement.

De Brit Sam Bird pakte een extra punt met zijn tiende plaats. Hij mist de tweede plaats met slechts één punt verschil op zijn rivaal Lucas di Grassi.
De laatste race van het seizoen, de 45e sinds de start van de discipline, vond plaats op zondag 15 juli in het district Red Hook in Brooklyn. De piloten hadden vroeg op de dag te maken met ongebruikelijke omstandigheden met regen, hoewel de baan droog bleef tijdens de ePrix.

Sam Bird werd achtste in de kwalificaties, terwijl Alex Lynn de andere DSV-03 zich als achttiende kwalificeerde. Aan het begin van de race wist Sam Bird zijn positie bij de eerste 10 te verdedigen. Voor Alex Lynn was de start van de race lastiger met een stop-and-go wegens het vervangen van de versnellingsbak tijdens de ePrix een dag eerder.
Het wisselen van auto, voor de laatste keer in de geschiedenis van de Formule E, verliep probleemloos voor beide rijders die met hun tweede auto de laatste race in gingen. Vooraan probeerde Sam Bird weer te stijgen naar de tweede plaats in het kampioenschap, maar hij geraakte niet verder dan een tiende plaats in het dagklassement. Alex Lynn beëindigde de race op de veertiende plaats.
De dag ervoor kon Alex Lynn de race niet afmaken, nadat hij achterkant van zijn auto had verloren in het snelste deel van het circuit. Sam Bird finishte op de negende plaats.
Sam Bird: "Dit weekend ging niet zoals we hadden gehoopt, maar het seizoen was fantastisch. Als iemand me had verteld dat ik naar New York zou gaan met kansen op de titel, had ik het niet geloofd. Het is het resultaat van het werk en de toewijding van het hele team. Ze hebben het beste uit de auto gehaald en we hebben geen kans voorbij laten gaan. Het is een geweldig succes."
Alex Lynn: "Het was een moeilijk weekend, maar zoals altijd hebben we ons flink geweerd. Ik dank het team voor zijn inzet gedurende dit seizoen. Ik heb veel geleerd bij mijn debuut in de Formule E en ik heb genoten van deze kennismaking."
Sylvain Filippi, General Manager van DS Virgin Racing: "Het is het einde van een fantastisch seizoen voor DS Virgin Racing, wat niet mogelijk was geweest zonder het harde werk en de toewijding van elk lid van het team en de ondersteuning van onze DS Automotive-partners, Hewlett Packard Enterprise, Total, Kaspersky, STANLEY, Alpinestars en One All Sports. Ons succes, in een klasse met zoveel strijd, is een goede prestatie, zelfs wanneer dit weekend niet eindigt zoals gedroomd. We kunnen trots zijn op wat we hebben bereikt."
Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Aan het einde van dit ongelooflijk competitieve seizoen staan ​​DS Virgin Racing en Sam Bird op de derde plaats in beide kampioenschappen. Met twee overwinningen en vier podiums behaalde het team geweldige prestaties. We maak progressie te midden van een zeer sterke concurrentie en dat is erg bemoedigend voor de toekomst. Wij feliciteren Jean-Éric Vergne en Audi met de titels die ze dit weekend behaald hebben."
Deze New York ePrix betekent het einde van het vierde Formule E-seizoen en het laatste optreden van de eerste generatie auto's. Vanaf nu zal tijdens de races niet meer van auto worden gewisseld.
Na de tests in oktober zal het nieuwe Formule E-seizoen in december in Riyad van start gaan. Ga voor meer informatie naar http://map.ds-virginracing.com/