JEAN-ÉRIC VERGNE BEHAALT EEN FANTASTISCHE OVERWINNING IN MONACO

Monaco, 11 mei 2019

Na de polepositie van de E-Prix van Monaco veroverd te hebben behaalde Jean-Éric Vergne zijn tweede overwinning van het seizoen 2018/2019 van het ABB FIA Formule E-kampioenschap in een race die hij van start tot finish leidde.

 

DS TECHEETAH is het eerste team in de geschiedenis dat niet alleen het teamklassement leidt, maar ook de eerste twee plaatsen van het rijdersklassement bezet. Met zijn overwinning in Monaco klimt Jean-Éric Vergne naar de eerste plaats in het rijdersklassement, voor André Lotterer. De Duitser blijft leider in het voestalpine-klassement, waarvoor alleen de in Europa verreden races meetellen.

Jean-Éric Vergne behaalt overwinning

Mark Preston, teamchef van DS TECHEETAH: "Jean-Éric toonde ook vandaag weer zijn uitzonderlijke klasse door de E-Prix van Monaco te winnen. En ik denk dat we allemaal de door André veroverde punten op hun waarde weten te schatten. We zijn het eerste team in de geschiedenis van de Formule E waarvan de twee rijders de eerste twee plaatsen van het rijdersklassement bezetten. Met nog vier races te gaan leiden we ook in het teamklassement. Dat wil niet zeggen dat we nu gas terugnemen, integendeel. We hebben vorig jaar gezien hoe spannend het einde van het seizoen kan verlopen. Ons doel is om de eerste plaats tot het einde vast te houden. Deze keer zowel in het rijders- als het teamklassement..."

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Vanaf de start van het seizoen wisten onze rijders dat ze met DS E-TENSE FE19 en het DS TECHEETAH-team voor de titels konden strijden. Dankzij onze twee coureurs en het uitstekende werk van het gehele team leiden we na deze negende E-Prix beide kampioenschappen. De verschillen in het klassement zijn klein en New York is nog ver weg, maar we hebben al veel laten zien waar we als team trots op kunnen zijn."

Jean-Éric Vergne

De winnaar Jean-Éric Vergne: "Wat een geweldige dag! Ik ben zo blij met mijn eerste overwinning in Monaco. Ik wil het hele team vanuit de grond van mijn hart bedanken. Ze hebben vandaag een fantastische raceauto neergezet. Ik geloof dat we het potentieel ervan goed hebben gebruikt. We staan nu op kop in het kampioenschap en André staat tweede. We zullen nu op deze weg moeten doorgaan. En dat gaan we doen ook!"

 

De als zevende geëindigde André Lotterer: "Ik feliciteer Jean-Éric en het hele team. We hebben vandaag belangrijke punten gescoord. Mijn kwalificatie mislukte, maar in de race ging het beter zodat ik in de punten kon eindigen. De start was behoorlijk chaotisch, maar het lukte me enkele plaatsen te winnen. Toen ik zag dat de posities zich stabiliseerden, ging ik afwachtender rijden. Het lukte me nog een of twee concurrenten te passeren. Bovendien kon ik profiteren van de problemen van andere coureurs. Een goede race is altijd positief, maar ik had toch graag een betere kwalificatie gereden. De zevende plaats levert wat punten op. We hebben een goede raceauto; ik ga de komende races dan ook zeker voor een beter resultaat."