JEAN-ÉRIC VERGNE, DE HELD VAN BERN

Bern, 22 juni 2019

Jean-Éric Vergne heeft bij de E-Prix van Zwitserland een formidabele prestatie geleverd door zowel de polepositie te veroveren, de race op zijn naam te schrijven als de voestalpine-trofee voor beste rijder in de Europese races in de wacht te slepen. De DS Techeetah-coureur is bovendien de eerste rijder die vanuit Groep 1 de polepositie wist te behalen en de eerste die dit seizoen al drie keer heeft gezegevierd.

André Lotterer startte vanaf de achtste plaats op de grid. Hij kon dankzij een fraaie inhaalrace opklimmen naar een vierde plaats, maar kreeg door een misverstand tussen de rijder en het team een tijdstraf waardoor hij uiteindelijk als veertiende werd geklasseerd.

 

Mark Preston, teamchef van DS Techeetah: “Jean-Éric heeft vuurwerk laten zien vandaag! Hij heeft zijn zege dik verdiend. Maar ook het hele team verdient een pluim voor alle inspanningen die zijn geleverd om deze fantastische prestatie mogelijk te maken. We weten wat het is om voorafgaand aan de races in New York aan de leiding te staan in het rijders- en teamklassement. We hebben nu een voorsprong van respectievelijk 32 en 43 punten. Dat lijkt royaal, maar in de Formule E kun je het nooit weten. Er zijn nog twee races te gaan waarin nog veel punten zijn te verdienen.”

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: “Petje af voor Jean-Éric en DS Techeetah voor deze magnifieke derde zege die ons weer wat dichter bij de twee titels van het seizoen brengt. De laatste upgrades hebben voor ons heel voordelig uitgepakt in deze race. Ik wil het hele team nogmaals bedanken voor hun geweldige inspanningen!”

 

André Lotterer, 14e: “Het is frustrerend om zo'n zware tijdstraf te krijgen na al het werk dat is gedaan om te klimmen in het klassement. Erg zuur, want de punten van de vierde plaats hadden we goed kunnen gebruiken in de strijd om de titel. Maar we laten ons niet van de wijs brengen en gaan ons nu voorbereiden op New York om het seizoen met een goed resultaat af te sluiten.”

 

De winnaar Jean-Éric Vergne: “Het team heeft nagenoeg perfect werk geleverd. De laatste ronden waren erg spannend doordat het ging regenen. Ik heb voorzichtig gereden, want een tweede plek is beter dan de wedstrijd tegen de muur eindigen. Maar ik deed er alles aan om te winnen en bleef heel geconcentreerd. Het was een fantastisch weekend voor het team dankzij de polepositie, de zege en de punten erbij in beide klassementen van het kampioenschap. Het verliep allemaal erg goed en ik ben trots op het werk dat we hebben gedaan.”

Jean-Éric Vergne, de held van Bern