JEAN-ÉRIC VERGNE VERGROOT ZIJN VOORSPRONG IN HET KAMPIOENSCHAP MET EEN NIEUWE PODIUMPLAATS IN BERLIJN

Berlijn, 25 mei 2019

DS Techeetah-rijders Jean-Éric Vergne en André Lotterer hebben vandaag in Duitsland tijdens de E-Prix van Berlijn een bijzondere prestatie geleverd door allebei een fraaie inhaalrace te rijden.
De als achtste gekwalificeerde Jean-Éric Vergne heeft in de tiende wedstrijd van dit seizoen van het FIA ABB Formule E-kampioenschap opnieuw een podiumplaats veroverd en vergroot met de vijftien verdiende punten zijn voorsprong in het rijdersklassement.

Jean-Éric Vergne

André Lotterer, die in het begin van de race wist op te klimmen van een 21e naar een 11e plaats na een fout in de kwalificatie, moest opgeven door een probleem met de tractiebatterij. DS Techeetah staat met een voorsprong van 25 punten aan kop in het teamklassement terwijl Jean-Éric Vergne bovenaan het voestalpine-klassement van Europese races staat, voor André Lotterer.

 

Mark Preston, teamchef van DS Techeetah: "Onze rijders hebben alweer hun grote talent laten zien en we zijn erg trots op hun prestatie. Jean-Éric en ons team staan met een ruime voorsprong aan kop in het kampioenschap, ook al moest André helaas opgeven door een probleem met de tractiebatterij. Het zag er zeker naar uit dat hij punten ging scoren. Dat zou een positief resultaat zijn geweest na de teleurstelling van de ochtend, toen hij een tiende seconde te laat aan zijn vliegende ronde begon. Maar we zien de volgende race in Bern met het volste vertrouwen tegemoet. Het team staat aan kop in het kampioenschap en onze rijders staan op plaats één en drie."

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "We hebben opnieuw een prachtige en spannende Formule E-race mogen meemaken. Na deze schitterende inhaalrace van Jean-Éric die alweer op het podium is geëindigd, zijn we blij dat we nog steeds aan kop staan in beide klassementen van het kampioenschap. Dat is een voortreffelijk resultaat voor DS Automobiles en ons team hier in Duitsland!"

 

Jean-Éric Vergne, 3e: "Met mijn derde plaats in de race en het behoud van de eerste plaats in het algemeen klassement is het zonder meer een mooie dag geweest vandaag in Berlijn. Mijn dank gaat uit naar het hele team, dat erg hard gewerkt heeft om alle problemen die tijdens de vrije trainingen aan het licht kwamen op te lossen. Mijn DS E-TENSE FE19 heeft het fantastisch gedaan en ik heb er met veel plezier mijn inhaalrace van de achtste naar de derde plaats mee gereden zodat ik vandaag weer op het podium mocht staan."

Formule E-race

André Lotterer, uitgevallen: "Deze dag was niet bepaald de beste in mijn carrière. Het weekend begon goed met de beste tijd in de vrije training. Helaas gingen we bij de kwalificatie in de fout waardoor ik vanaf de laatste rij moest starten. Het begin van de race verliep vervolgens best goed. Ik kon opklimmen naar een elfde plaats, maar moest daarna opgeven met een oververhitte tractiebatterij. Gelukkig sta ik er nog goed voor in het kampioenschap en we beschikken over een snelle wagen. Ik kijk dus erg uit naar de race in Bern."