JOEL ERIKSSON DEBUTEERT IN ROOKIE TEST BIJ DS VIRGIN RACING

In de Formule E Rookie Tests die op 14 januari, de dag na de ePrix van Marrakesh, worden gehouden, zal Joel Eriksson (19 jaar) voor het eerst rijden met de DSV-03. De Zweed eindigde afgelopen jaar op de tweede plaats in het Europees kampioenschap Formule 3 met 7 zeges en 14 podiumplaatsen. Hij staat 27e in de onlangs door het magazine Autosport opgestelde ranglijst van de 50 beste autocoureurs.


Joel Eriksson: "De Formule E is een kweekvijver van getalenteerde rijders. Ik ben heel blij met deze mogelijkheid om met deze nieuwe manier van racen kennis te maken. DS Virgin Racing heeft laten zien te kunnen winnen. Ik kijk ontzettend uit naar het moment dat ik me in de cockpit van de DSV-03 mag laten zakken."


De tweede rijder die aan de Rookie Tests mag deelnemen, wordt later bekendgemaakt.

Alex Tai, teamchef: "We zijn blij dat we bij de Formule E Rookie Tests op Joel kunnen rekenen. DS Virgin Racing kijkt altijd uit naar nieuwe talenten en Joel is een van de meest veelbelovende rijders van dit moment. We kunnen niet wachten om te zien waartoe hij in staat is in onze eenzitter waarmee we dit seizoen al hebben gezegevierd."

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Bij testritten van Joel in onze simulator op de thuisbasis van DS Performance waren we erg onder de indruk van zijn vorderingen en zijn capaciteit om het juiste ritme te vinden. We kunnen niet wachten om hem in actie te zien op het circuit van Marrakesh om zijn potentieel in de Formule E te bevestigen."


De derde wedstrijd van het Formule E-seizoen 2017/2018 wordt op 13 januari 2018 verreden op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan in Marrakesh. Sam Bird staat momenteel bovenaan in het rijdersklassement en DS Virgin Racing heeft nog drie punten achterstand op de leider in het teamklassement.

 

Kijk voor meer informatie over DS Virgin Racing op http://map.ds-virginracing.com/