OP HET PODIUM IN PUNTA DEL ESTE, SAM BIRD BLIJFT IN DE RACE VOOR DE TITEL

Sam Bird is als derde geëindigd in de E-Prix van Punta del Este. Alex Lynn heeft met zijn zesde plaats het beste resultaat van zijn nog jonge carrière geboekt. DS Virgin Racing keert terug op de derde plaats van zowel het rijders- als het teamklassement, met nog een half seizoen voor de boeg.


Het is Sam Bird gelukt om zeven plaatsen op te klimmen in de race zodat hij na afloop van de E-Prix van Punta del Este voor de zestiende keer in zijn carrière op het podium mocht staan. Zijn teammaat Alex Lynn reed ook een uitstekende race en behaalde met een zesde plaats zijn beste resultaat tot nu toe. Dankzij de prestatie van de twee Britten keert DS Virgin Racing terug op de derde plaats van het teamklassement en consolideert Sam Bird zijn derde plaats bij de rijders, met nog een half seizoen voor de boeg.


De Uruguayaanse badplaats Punta del Este vormde het zomerse toneel voor de derde en laatste Latijns-Amerikaanse race van dit Formule E-seizoen. Sam Bird en Alex Lynn lieten al vanaf de eerste testritten uitstekende tijden zien en eindigden bij alle sessies in de top 10.


Alex Lynn wist zich voor de tweede achtereenvolgende keer voor de Super Pole te kwalificeren, zodat hij kon starten vanaf de derde positie, terwijl Sam Bird een plaats op de vijfde startrij voor zich opeiste.


Bij de start van de 37 ronden tellende race wist Alex Lynn zijn derde plaats te behouden. Tegelijkertijd wist Sam Bird gedurende de eerste meters beslag te leggen op de zevende positie. Na een korte safety car-situatie konden beide coureurs hun positie behouden tot het in de 20e ronde tijd was om van auto te wisselen.


Alex Lynn beschikte over minder energie voor zijn auto, zodat hij in de laatste ronde van zijn eerste stint genoodzaakt was om het rustig aan te doen. Sam Bird profiteerde daarvan door zijn teammaat voorbij te gaan. De twee rijders van DS Virgin Racing hervatten hun race op de vierde en vijfde plaats. Sam Bird kon daarna snel aansluiten bij Jean-Éric Vergne en Lucas di Grassi. Daarachter moest Alex Lynn Felix Rosenqvist en Mitch Evans achter zich zien te houden.


In de laatste ronden moest Alex Lynn zich uiteindelijk tevreden stellen met de zesde plaats. Sam Bird kon in de buurt komen van zijn twee voorliggers, maar kwam ronden te kort om de aanval te kunnen inzetten.


Sam Bird, die zijn podiumplaats opdroeg aan de recent overleden journalist Henry Hope-Frost: "We hebben kunnen profiteren van de problemen waar rijders om ons heen mee te maken hadden. We zaten goed in het ritme en ik had zin om vol in de strijd te gaan voor de zege. Het was een prachtige race en deze nieuwe podiumplaats is natuurlijk een prachtig resultaat. Het team heeft geweldig werk geleverd en met deze punten blijven we in de race voor de titel."


Alex Lynn: "De dag is prima verlopen en ik ben blij met mijn zesde plaats en mijn beste resultaat tot nu toe in de Formule E. We hebben opnieuw laten zien snel genoeg te zijn om ons te kwalificeren voor de Super Pole. Dat leidde niet helemaal tot het gehoopte resultaat in de race, maar het is al met al een schitterend resultaat voor het team en voor mezelf."


Alex Tai, teamchef: "Ik ben heel blij voor Sam en Alex. Onze vorige race in Uruguay liep uit op een teleurstelling, wat deze podiumplaats alleen maar meer glans geeft. De Formule E is een zeer competitieve discipline. De derde plaats in het rijders- en teamklassement halverwege het seizoen is een prachtig bewijs van de betrokkenheid en de inzet van het hele team."


Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "We hebben in Punta del Este belangrijke punten gescoord waarmee we terugkeren op de derde plaats in het teamklassement. De eerste helft van het seizoen zit er nu op. De derde plaats in beide klassementen maakt de tweede helft van het seizoen voor ons extra veelbelovend."


Het kampioenschap zet weldra voet aan Europese wal voor de volgende wedstrijd van het FIA ABB Formule E-kampioenschap 2017/2018. Op 14 april vormt Rome voor het eerst het strijdtoneel voor de elektrische eenzitters. Kijk voor meer informatie over het DS Virgin Racing Formule E Team op http://map.ds-virginracing.com/.