SAM BIRD EN DS VIRGIN RACING IN TITELRACE IN NEW YORK!

In New York gaat de Brit Sam Bird de confrontatie aan met de Fransman Jean-Eric Vergne voor het kampioenschap in de Formule E.

Sam Bird en DS Virgin Racing zijn klaar om de uitdaging bij de laatste wedstrijd van het Formule E-seizoen aan te gaan. In New York zullen ze strijden om de titels voor zowel rijders als constructeurs.


De laatste twee races van het seizoen 2017/2018 van het 100% elektrische kampioenschap zijn gepland op zaterdag 14 juli en zondag 15 juli in Red Hook, Brooklyn. Alleen Sam Bird en Jean-Eric Vergne maken nog kans op de titel krijgen bij de rijders. 23 punten scheiden de twee kanshebbers terwijl er nog 58 punten moeten worden verdeeld.


Sam Bird, dit seizoen goed voor twee overwinningen en drie podiumplaatsen, keert terug naar het circuit waarop hij in 2017 een polepositie behaalde en twee keer won om zo 53 punten binnen te halen.


DS Virgin Racing strijdt ook nog mee om het constructeursklassement. Het team staat op de derde plaats en rekent op de punten van Sam Bird en zijn teamgenoot Alex Lynn, die ooit in de Formule E in New York debuteerde met zijn eerste polepositie.


Dit jaar vindt de race plaats op een licht aangepast circuit, over een langere afstand. De race van zaterdag is de langste van het seizoen.


Sam Bird: "Uiteraard zijn we klaar voor deze uitdaging. We zullen alles geven. Het zal lastig worden met het gewijzigde circuit en de extra kilometers. Sinds het begin van het seizoen heeft het hele team hard gewerkt om dit weekend voor te bereiden. We hadden niet verwacht op deze plaats te staan, maar nu het zo is gaan we onze uiterste best doen!"


Alex Lynn: "Ik ben blij dat ik terug ben in New York, waar ik mijn debuut maakte in de Formule E. Het is een fantastische plek voor een race. Voor het team staat er veel op het spel. We hebben veel gewerkt in onze simulator en op ons trainingscircuit van Silverstone om ervoor te zorgen dat we er klaar voor zijn. Ik weet dat ik in staat moet zijn een goed resultaat te behalen, het team kan helpen en ook Sam kan ondersteunen."


Sylvain Filippi, General Manager van DS Virgin Racing: "Sinds de laatste race is de voorbereiding intens geweest. We weten wat ons te doen staat. Vorig jaar was ons verblijf in New York zowel op als buiten het circuit perfect. We weten dat de uitdaging groot is: de strijd om het kampioenschap is nog nooit zo fel geweest. Het hele team gaat er voor. "

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "De laatste twee races van het jaar worden zeer bijzonder, met een spannend duel tussen Sam en zijn voormalige teamgenoot. Met slechts 23 punten verschil is alles nog mogelijk. We zijn meer gemotiveerd dan ooit en we zullen ons best doen om minstens een zo goed resultaat als vorig jaar te behalen."


Ga naar http://map.ds-virginracing.com/ voor meer informatie over het team, foto's en video's met een hoge resolutie.