Sam Bird en DS Virgin Racing op het podium in Parijs

Derde plaats voor Sam Bird in de E-Prix van Parijs, na een chaotische laatste ronde. DS Virgin Racing en Sam Bird behouden de tweede plaats in het Formule E-kampioenschap. Volgende race: de E-Prix van Berlijn, op 19 mei.

Sam Bird is als derde geëindigd in de E-Prix van Parijs. Dankzij deze derde achtereenvolgende podiumplaats behouden de Britse coureur en DS Virgin Racing hun tweede plaats in respectievelijk het rijders- en constructeursklassement.


Sam Bird liet zich al aan het begin van de dag van zijn snelste kant zien door in de eerste trainingssessie de beste tijd neer te zetten, terwijl Alex Lynn de zesde tijd liet noteren. Bij de kwalificatie wist Sam Bird beslag te leggen op de tweede positie van de grid, naast Jean-Eric Vergne. Op slechts een halve seconde van de beste tijd moest Alex Lynn zich tevreden stellen met de vijftiende positie.


Bij het doven van de lichten lukte het Sam Bird om een aanvallende André Lotterer van zich af te houden, om zo zijn tweede plaats vlak achter Jean-Eric Vergne te behouden.


In de tweede helft van de race slaagde André Lotterer er na een stevige aanval toch in om Sam Bird te passeren, vlak voordat Lucas di Grassi ook een gaatje zag en hetzelfde deed. Sam Bird die op het moment dat hij de laatste ronde in ging vierde lag, voelde al aankomen dat aan zijn serie podiumplaatsen een einde zou komen. André Lotterer moest de race echter in de vrijloop uitrijden. Sam Bird kon de langzaam rijdende Techeetah in de laatste bocht niet meer ontwijken en reed er vol achterop, maar wist toch als derde over de finish te gaan en zo zijn veertiende podiumplaats in de Formule E te bemachtigen. Alex Lynn reed een constante race en klasseerde zich op de veertiende plaats.


Sam Bird: "We waren zeker competitief dit weekend, maar Jean-Eric Vergne reed een erg slimme race. We zagen geen kans om hem te verslaan. Hij verdient zijn zege en dat hij zijn thuiswedstrijd wint is natuurlijk geweldig voor hem. Het was een erg spectaculaire race en ik ben blij met mijn derde plaats waarmee ik belangrijke punten voor het team en voor mezelf heb gescoord."


Alex Lynn: "Voor mij was het helaas niet zo'n goede dag. Mijn kwalificatie was teleurstellend en dat maakte de race extra lastig voor mij. Ik kon wel enkele plaatsen naar voren schuiven, maar meer heb ik er niet uit kunnen halen. Maar onze auto's zijn snel en ons doel is om in Berlijn weer sterk terug te komen."


Alex Tai, teamchef van DS Virgin Racing: "Parijs was een geweldig festijn, zowel op het circuit als alles eromheen. Sam Bird is in de thuiswedstrijd van onze constructeur DS Automobiles wederom op het podium geëindigd. Daarnaast hebben we tijdens de E-Prix de Innovation Summit georganiseerd, waar we onze nieuwe partner STANLEY Black & Decker en onze nieuwe hoofdsponsor Envision hebben gepresenteerd. Er zijn dit seizoen nog vier races te gaan en ons team heeft de tweede plaats in het constructeursklassement stevig in handen. Wij zijn klaar voor de volgende race!"
Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Het is Sam alweer gelukt om in de top 3 te eindigen. Nu dus ook bij onze thuisrace in Parijs. Dankzij deze prestaties blijven we in de race voor de titels in dit spectaculaire kampioenschap."


Yves Bonnefont, CEO van DS Automobiles: "Het was een prachtige en spannende race in Parijs. De vele aanwezige DS-fans zijn getrakteerd op een geweldig spektakel. Sam Bird wist de race op drie wielen uit te rijden, een mooie verwijzing naar de stunt die destijds met de DS uit 1955 kon worden uitgehaald!"


De volgende wedstrijd van het Formule E-seizoen wordt op 19 mei verreden in Berlijn. Kijk voor meer informatie en een video-verslag van de E-Prix van Parijs op www.ds-virginracing.com.