SAM BIRD VERKLEINT ZIJN ACHTERSTAND IN HET KAMPIOENSCHAP DANKZIJ EEN PODIUMPLAATS IN ZÜRICH

Sam Bird verkleint zijn achterstand op de leider in het kampioenschap, Jean-Éric Vergne, met bijna de helft door als tweede te eindigen in de E-Prix van Zürich.
Met dit resultaat komt de coureur van DS Virgin Racing op 23 punten van de leider, met nog twee races in New York te gaan. Vorig jaar wist Sam Bird beide races in deze stad te winnen. DS Virgin Racing is ook in de race voor de constructeurstitel.

Na een goede kwalificatie startte Sam Bird vanaf de tweede startrij waarna hij gedurende het gehele eerste deel van de E-Prix voorin meedeed. Zijn rivaal voor de titel moest genoegen nemen met een positie in het midden van het rennersveld. Vanwege een aanrijding tussen Vergne en Rosenqvist, bijna halverwege de race, werd de wedstrijd geneutraliseerd. Alle coureurs namen die gelegenheid te baat om van auto te wisselen.


Bird kwam als vijfde terug op de baan, terwijl Vergne negende lag. Maar de leider van het kampioenschap en vier andere coureurs werden gestraft voor te hard rijden tijdens een Full Course Yellow-periode. Ze kregen allemaal een drive-through penalty. Sam Bird kreeg zo de tweede plaats, achter Lucas di Grassi, in de schoot geworpen en wist deze positie tot de finishvlag vast te houden, waarmee hij voor de vijftiende keer in zijn Formule E-carrière op het podium kwam.


Sam Bird: "We hadden vandaag wat geluk, maar het hele team heeft fantastisch werk geleverd om dit resultaat te bereiken. We staan er goed voor in onze strijd om de titel in New York. En we weten hoe goed we daar vorig jaar presteerden! Ik weet wat we moeten doen. Als ik hem (Vergne) in de eerste race versla, hebben we een goede kans."


Voor Alex Lynn verliep de dag moeizamer. Ondanks een goed raceritme, kwam hij in het begin niet verder dan een twaalfde plek. Door een mogelijk probleem met de tractiebatterijsensor moest hij de pits in, waardoor hij 23 rondes moest afleggen in zijn tweede auto. Uiteindelijk werd hij als zestiende geklasseerd.


Alex Lynn: "Het is een frustrerend resultaat. We hadden hier veel punten kunnen scoren, want mijn raceritme was goed. We weten niet exact wat het probleem was, nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Ik zal in New York zo goed mogelijk moeten presteren om het team te helpen."


Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Met de podiumplaats van Sam Bird en de 17 punten die Sam op Jean-Éric Vergne is ingelopen voor de rijderstitel kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend. De twee laatste wedstrijden vinden plaats in New York, waar we vorig jaar beide races wisten te winnen. Het hele team is vastberaden het seizoen mooi af te sluiten."

 

Het laatste raceweekend van dit Formule E-seizoen, op 14 en 15 juli, wordt gehouden in New York.