TATIANA CALDERÓN RIJDT VOOR DS TECHEETAH TIJDENS DE TESTDAG NA DE E-PRIX VAN AL-DIRIYAH

Versailles, 20 november 2018

Tatiana Calderón rijdt in de DS E-TENSE FE19 van DS Techeetah tijdens de testsessies die zondag 16 december worden gehouden, een dag na de E-Prix van Al-Diriyah in Saudi-Arabië.

 

Na gedurende drie seizoenen, van 2013 tot en met 2015, naam gemaakt te hebben in het Europese Formule 3-kampioenschap van de FIA en in 2016 deelgenomen te hebben aan de GP3 Series, werd Tatiana Calderón in 2018 testrijder in de Formule 1. Enkele weken geleden, tijdens de testsessies die volgden op de Grand Prix van Mexico, reed ze voor de eerste keer in een Formule 1-auto.

Tatiana Calderón

"Toen de organisatoren van de Formule E ons informeerden over de mogelijkheid om een getalenteerde vrouwelijke coureur in te zetten tijdens de eerste testdag lopende het seizoen, wilden we die kans niet laten schieten. Bij het zoeken naar een geschikte kandidate kwamen we al snel bij Tatiana uit. Ze is een echt talent, en we zijn ervan overtuigd dat ze, dankzij de ervaring die ze meebrengt, goed werk zal leveren tijdens de testsessies. We zien ernaar uit haar kennis te laten maken met de wereld van de Formule E en onze DS E-TENSE FE19. Ik hoop dat ze onze tak van autosport zal waarderen en dat we haar in de nabije toekomst in de Formule E-races mogen begroeten", vertelt Mark Preston, Team Principal van DS Techeetah.

 

"Ik verheug me erg op het testen van de DS E-TENSE FE19 in december. De Formule E is een erg interessante discipline en ik ben blij om op deze manier kennis te kunnen maken met de wereld van de Formule E. Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik in een 100% elektrische raceauto stap. Ik ben benieuwd hoe ik mijn rijstijl zal moeten aanpassen om zo efficiënt mogelijk te rijden. En ik ben dolblij om met DS Techeetah te kunnen werken. De resultaten van het afgelopen seizoen spreken boekdelen over de kwaliteiten van het team. Ik hoop ze te kunnen helpen tijdens deze testdag lopende het seizoen", vertelt Tatiana Calderón, testrijder van DS Techeetah tijdens de E-Prix van Al-Diriyah.