Volgende halte in Mexico voor DS Virgin Racing

De Formule E gaat zaterdag 3 maart verder op het Autódromo Hermanos Rodríguez voor de vijfde wedstrijd van het seizoen. DS Virgin Racing bezetten een goede positie in het kampioenschap voor coureurs en dat voor constructeurs. 

Na één van de beste seizoensopeningen van de Formule E gaat DS Virgin Racing verder in de strijd om het kampioenschap met het vervolg van de wedstrijden in Latijns-Amerika bij de E-Prix in Mexico op 3 maart.


Deze vijfde race van het jaar, die georganiseerd wordt op het beroemde Autódromo Hermanos Rodriguez in Mexico City, zal Sam Bird en Alex Lynn naar grote hoogte stuwen op het op 2285 meter hoogte gelegen 2,092 kilometer lange circuit. De twee Britse coureurs krijgen de kans om topsnelheden te bereiken van 210 km tijdens de 47 ronden op het circuit met 17 bochten.


Sam Bird, die vorig jaar een podiumplaats veroverde in Mexico, wil een net zo goed resultaat neerzetten om zo zijn beste seizoensopening in de Formule E door te trekken. Hij staat momenteel op de derde plaats in het kampioenschap. Voor Alex Lynn, is dit een kans op revanche na zijn opgave in Santiago: voor het eerst moest hij dit jaar de race voortijdig staken na in alle voorafgaande races punten te hebben gepakt. In het constructeursklassement staat DS Virgin Racing ook op de derde positie.


Deze derde editie van de E-Prix van Mexico heeft een speciale betekenis. De Formule E zal zijn winst doneren aan de wederopbouw na de aardbeving in Mexico. Net als andere raceauto's uit de Formule E zal de DSV-03 voorzien zijn van de hashtag #FuerzaMexico.
Sam Bird: "Ik rijd graag in Mexico, want het is een mooi circuit en het publiek is een van de beste ter wereld. De vorige keer haalden we het podium. We hebben onze mogelijkheden voor dit seizoen laten zien. Hopelijk komen we deze keer net zo sterk voor de dag.”


Alex Lynn: "De laatste race was erg frustrerend, maar dat is sport. Dat resultaat vergeten we nu en we gaan ons best doen in Mexico. Voor mij is het een nieuw circuit. We hebben veel werk verricht in de simulator om alles af te stellen en om ervoor te zorgen dat we klaar zijn."
Alex Tai, teamchef van DS Virgin Racing: “De race in Mexico is altijd fantastisch. Vorig jaar hebben we voor 35.000 fans gereden. Ik ben er van overtuigd dat de sfeer dit jaar hetzelfde zal zijn. Het idee om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de stad na de aardbeving is een geweldig initiatief. Zoals gewoonlijk staan we aan de start met als doel veel punten te scoren en onze plaatsen te verdedigen in het rijdersklassement en het constructeursklassement.”


Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "Het Autódromo Hermanos Rodríguez is een zeer snel circuit. Het is onze ervaring met dit circuit dat inhalen lastig is. De kwalificaties zijn dan ook van cruciaal belang voor een goede race. De hoogte en de hoge temperaturen vormen uitdagingen; we zullen goed moeten letten op de koeling van de diverse onderdelen.”
De vijfde race van het FIA ABB Formule E-kampioenschap 2018 zal op 3 maart plaatsvinden in Mexico.

Ga voor meer informatie over het team, hoge-resolutie foto's en video's naar http://map.ds-virginracing.com/


EPRIX MEXICO - PROGRAMMA
5E WEDSTRIJD: ZATERDAG 3 MAART (LOKALE TIJD // GMT - 6)
08.00-08.45 UUR: VRIJE TRAININGEN 1
10.30-11.00 UUR: VRIJE TRAININGEN 2
12.00-12.36 UUR: KWALIFICATIES
12.45-13.00 UUR: SUPERPOLE
16:00 UUR: WEDSTRIJD (47 RONDEN)