Zege voor DS Virgin Racing bij de opening van het kampioenschap in Hongkong

DS Virgin Racing heeft op spectaculaire wijze gezegevierd in de eerste wedstrijd van het Formule E-kampioenschap die in het weekend van 2 en 3 december 2017 in Hongkong werd verreden. Hierdoor komt Sam Bird aan de leiding komt in het rijdersklassement en neemt het team de tweede plaats in in het algemeen teamklassement, op 3 punten van de leider. Dat zijn veelbelovende resultaten met de volgende wedstrijd van het seizoen 2017/2018, op 13 januari 2018 in Marrakech, in het vooruitzicht.

In twee spannende races over het stratencircuit van Hongkong, met een lengte van 1,86 km, hebben de beide Britse coureurs van het team DS Virgin Racing een uitstekende slag geslagen.
In de eerste race maakte Sam Bird indruk door met een voorsprong van 11 seconden de leiding in het rijdersklassement te pakken, terwijl Alex Lynn op de achtste plaats eindigde. Dit succes werd geconsolideerd in de tweede wedstrijd waarin Sam Bird als vijfde en Alex Lynn als negende over de finish ging.


Met dit succes wordt "de competitiviteit en betrouwbaarheid van onze Formule E-eenzitter DSV-03 bevestigd", aldus Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance. Het Formule E-kampioenschap is het eerste 100% elektrische autosportkampioenschap ter wereld. Met dit kampioenschap worden elk jaar de nieuwste innovaties op het gebied van technologieën voor elektrische mobiliteit en alternatieve brandstoffen aan het publiek gepresenteerd.


Het DS Virgin Racing-team neemt voor het vierde seizoen deel aan dit kampioenschap en behoort tot de meest competitieve teams van de discipline. De resultaten van DS Virgin Racing vanaf het eerste seizoen 2014/2015 tot nu toe: 467 punten, 5 zeges, 3 podiumplaatsen en 6 poleposities in 33 wedstrijden.