Update Covid-19: Onze werkplaatsen zijn open op afspraak, helaas is een bezoek aan onze showrooms tot en met 19 januari 2021 niet mogelijk. Lees meer over onze beschikbare diensten en de maatregelen die wij hebben genomen.

 

 

Meer informatie

DS & CITROËN

Ontdek de modellen

En Citroën schiep de DS...

In 1955 presenteerde Citroën zijn revolutionaire meesterwerk: de Citroën DS 19

Het project VGD startte al in 1938 op initiatief van Pierre Boulanger met de bedoeling om op termijn de
Traction Avant te vervangen, maar kwam pas 17 jaar later gereed met de onthulling van de DS 19 in oktober 1955. Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de auto speelden drie personen de hoofdrol:


- André Lefèbvre, opgeleid als luchtvaartingenieur,
- Paul Magès, autodidactisch ingenieur en ontwerper van het hydropneumatische systeem,
- de Italiaan Flaminio Bertoni, stilist en tevens getalenteerd beeldhouwer en schilder, die met zijn ontwerpersteam de DS zijn even revolutionaire als elegante lijnen gaf.

Citroën DS 19, 21 en 23: toonbeelden van technologisch vernuft

Gedurende de jaren vijftig kreeg Citroën DS 19 gezelschap van verschillende afgeleide versies.
De eerste was in oktober 1956 de ID 19, gevolgd door de Break-versies en DS 19 Prestige die in 1958 verschenen.

 

DS 19 werd direct een groot internationaal succes. Als symbool van Franse elegantie en avant-garde werd hij geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld.

... en DS wordt het merk DS

DS wordt DS

De creatie van het merk DS is een logische gang van zaken.

Het Franse merk DS Automobiles werd in Parijs geboren en officieel opgericht op 1 juni 2014 met de ambitie om de Franse auto een nieuwe plaats te geven. DS Automobiles is geïnspireerd op de beste Franse knowhow en blijft de waarden innovatie en onderscheid verspreiden die het merk heeft geërfd van de DS uit 1955. Ontworpen voor een doelgroep die zich wil profileren, bestaat het gamma uit DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 4 CROSSBACK, DS 5 en DS 7 CROSSBACK. Het merk maakt auto's die opvallen door hun bijzondere stijl, de zorg voor details, mooie materialen en de nieuwste technologieën. In Europa en andere werelddelen wordt DS Automobiles verkocht in DS STORES of zogenaamde DS SALONS. DS biedt zijn klanten bovendien een merkbeleving die verder gaat dan producten alleen, met een exclusief premium serviceaanbod, DS ONLY YOU genaamd.

 

DS, SPIRIT OF AVANT-GARDE

In 2015 viert het merk het 60-jarig bestaan van de originele DS en onthult het op de Salon van Genève zijn slogan "DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE", zijn nieuwe logo en de Nieuwe DS 5 met zijn kenmerkende grille met de DS Wings.


Als erfgenamen van de Citroën DS van 1955, combineren de huidige DS-modellen een opvallend design met technologie, comfort en dynamiek, hoogwaardige materialen en raffinement.

De Citroën DS3 en Citroën DS3 Cabrio ondergaan een makeover en worden de Nieuwe DS 3 en DS 3 Cabrio, de CHIQUE EN MODERNE STADSAUTO'S

De uiterst moderne, eigenwijze en individualistische Citroën DS3 en DS3 Cabrio zetten bij hun introductie in 2010 de autowereld op zijn kop.

In 2016 introduceert het merk DS de Nieuwe DS 3 en DS 3 Cabrio. Er is nu een compleet DS-gamma met een sterke eigen identiteit, dat zich heeft ontdaan van alle Citroën-stijlkenmerken.

DS 4

Citroën DS4 ondergaat een makeover en wordt DS 4

Citroën DS4 die eind 2010 werd gepresenteerd, combineerde de prestaties, het exclusieve design en de compacte afmetingen van een coupé met de veelzijdigheid en de binnenruimte van een hatchback.
In 2015 zijn DS 4 en een nieuwe uitvoering, DS 4 Crossback, geïntroduceerd:


- DS 4 is de premium-hatchback die garant staat voor een sensationeel rijgedrag en hoogstaand rijplezier.
- DS 4 Crossback is ontwikkeld voor klanten die graag het avontuur zoeken, zowel binnen als buiten de stad.

Citroën DS 5

De in 2011 gepresenteerde Citroën DS5, een innovatieve en vooruitstrevende auto, is een uitstekend voorbeeld van de "Créative Technologie" van het merk, met de nadruk op stijl, technologie, sensaties en raffinement.

Citroën DS5 wordt de verleidelijke DS 5

Op de Salon van Genève 2015 breekt voor DS een nieuw tijdperk aan in het teken van avant-garde, kracht bijgezet door de onthulling van de Nieuwe DS 5. Dit vlaggenschip van het merk lanceert de merkidentiteit van DS met een nieuw front met de naam DS Wings.

DS 5 heeft met zijn avant-gardistische design, dynamische rijgedrag, raffinement, oog voor detail en hightech oplossingen alle kenmerken van de huidige en toekomstige DS-modellen.

DS 5 is het vlaggenschip van DS