2019: het jaar van E-TENSE

2019: het jaar van E-TENSE

Jean-Éric Vergne, E-TENSE Ambassadeur voor DS Automobiles, heeft ter gelegenheid van de opening van de Internationale Autosalon van Genève een manifest gepubliceerd. Met de officiële opening van de orderboeken voor DS 3 CROSSBACK E-TENSE en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 breekt voor DS Automobiles een nieuw tijdperk aan.

E-TENSE vertegenwoordigt de wereldwijde visie van DS Automobiles op de energietransitie. Op basis van deze nieuwe, avant-gardistische strategie zal het merk al zijn nieuwe modellen aanbieden met een 100% elektrische aandrijflijn of met hoogwaardige plug-inhybridetechnologie, in combinatie met een uitgebreid pakket van services op maat. 

MANIFEST VOOR EEN NIEUW PLAN

Door Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen

Parijs, Santiago, Marrakech, Hongkong, Sydney... wereldwijd staan wij voor een ongekende uitdaging: de bescherming van onze planeet. Wij gebruiken haar rijkdommen, een feit waar iedereen het over eens is. De aarde is geen consumptieartikel. "Make our planet great again" heeft nog een heel eind te gaan!

 

De autosport heeft zijn verandering al ingezet. Toen ik op een keerpunt stond in mijn carrière als coureur heb ik resoluut gekozen om mij volledig in te zetten voor de Formule E. De auto-industrie moet een cruciale rol gaan spelen in deze noodzakelijke vooruitgang. Onze discipline is een voorbeeld van intelligente spektakelsport. Als u nog nooit een Formule E-race hebt bezocht, moet u dat beslist eens doen. U zult zeker niet teleurgesteld zijn!

 

Ik ben in de Formule E gestapt met de ambitie om meer te zijn dan een autocoureur. In een samenwerkingsverband met andere grote evenementen zoals Parijs 2024 heeft de Formule E-organisatie mij in 2017 benoemd tot Ambassadeur Duurzame Ontwikkeling van onze discipline. Ik ben nu ook betrokken bij het project E-TENSE van DS Automobiles voor nieuwe energieën.

Het onderzoek dat al bijna tien jaar wordt gedaan naar de complexe technologieën achter elektrische aandrijflijnen, heeft een directe positieve impact op de mobiliteit.

 

Dankzij steeds efficiëntere en lichtere batterijen kunnen wij nu probleemloos honderden kilometers afleggen.

 

Tegen wie nog sceptisch is over batterijen kan ik alleen maar zeggen dat ze op dit moment de beste oplossing en de meest effectieve technologie zijn om de eigen energie terug te winnen tijdens het remmen, wat efficiënt en volkomen nieuw is in de geschiedenis van de auto. Zal de toekomst betere oplossingen brengen?

 

Dat hoop ik van harte. Juist daarom is vooruitgang zo essentieel!

 

Duurzame ontwikkeling is een collectieve verantwoordelijkheid. Op 4 maart ben ik in Genève om deel te nemen aan de conferentie "New Energy. E-TENSE Era" waar wij ideeën zullen uitwisselen met Yves Bonnefont, CEO van DS Automobiles, en met andere vooraanstaande specialisten in nieuwe energieën. Nu is het aan ons!


Jean-Éric Vergne

Jean-Éric Vergne