DS Automobiles premium merk met laagste CO2-emissie in Europa

8 juli 2020

DS Automobiles wijdt zich ten volle aan de energietransitie. Het aanbod van E-TENSE modellen is toonaangevend in de markt van premium elektrische auto’s dankzij de opgedane kennis en ervaring in de Formule E met de DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne. Die expertise heeft ertoe geleid dat DS Automobiles technologische stappen heeft gezet die van grote waarde zijn voor consumenten en de reductie van de CO2- emissie.


De DS 3 CROSSBACK en DS 7 CROSSBACK zijn sinds 2019 leverbaar met geëlektrificeerde aandrijving. De DS 9 wordt de volgende in het aanbod, die beschikbaar wordt met 165 en 265 kW (225 en 360 pk) sterke plug-in hybridetechniek. In het segment van premium merken gaat DS Automobiles nu aan kop met een gemiddelde CO2-uitstoot van 79,9 g/km, gemeten over het de eerste helft van 2020. Geen enkel andere premium fabrikant zit momenteel onder de 110 g/km.

 

Deze prestatie is het resultaat van hard werken aan research en ontwikkeling. Bij de DS 3 CROSSBACK en DS 7 CROSSBACK lag de focus op een efficiënt platform voor verschillende aandrijflijnen, een laag gewicht en toonaangevende technologie voor maximale efficiency. DS Automobiles toont zijn leiderschap, niet alleen op de weg, maar ook op sportief vlak als regerend titelhouder in de Formule E en huidig leider in het Formule E-kampioenschap van seizoen 2019/2020.

DS Automobiles premium merk met laagste CO2-emissie in Europa