DS 3 Cossback E-Tense desktop

Serie testoverwinningen bewijst opnieuw betrouwbaarheid en kwaliteit Michelin

De strategie van Michelin is sinds jaar en dag volledig gericht op het optimaliseren van de mobiliteit van alle weggebruikers. Michelin kiest daarom in haar productontwikkeling consequent de weg van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

In Europa is 1 op de 5 nieuwe auto’s uitgerust met Michelin banden. Dat dat een goede zaak is, blijkt uit de resultaten van een aantal recente testen die werden uitgevoerd door zéér gerenommeerde onafhankelijke organisaties* in de automotive sector. Hierin werden de kwaliteit en betrouwbaarheid van Michelin-producten opnieuw onderstreept.

 

Verschillende banden hebben de afgelopen tijd één of meerdere podiumplekken behaald, waaronder de Michelin Pilot Alpin 5 en Michelin Alpin 6 in de laatste ANWB winterbandentest van september 2020.  Eerder werd de Michelin CrossClimate +, in het segment allseason, al uitgeroepen tot testwinnaar in de allseasonbandentest van Autobild in 2019.

 

De ANWB schrijft in haar winterbandentest 2020 over de Michelin Pilot Alpin 5 het volgende:

 

“Van de dertien geteste banden in deze maat is er uiteindelijk maar één band die op geen enkel hoofdonderdeel tekortkomingen heeft en vier sterren haalt: de Michelin Pilot Alpin 5.

 

Winnaar van de test is dus zonder twijfel de Michelin. Vooral op droog wegdek maar ook op sneeuw steekt deze band met kop en schouders boven de rest uit. De band is ten opzichte van sommige concurrenten iets gevoeliger voor aquaplaning in bochten, maar de wegligging op nat wegdek is juist weer heel goed. Ook de slijtvastheid is zeer goed."

 

Daarnaast behoort de Michelin Alpin 6 in zijn eigen test tot de vijf banden die vier sterren scoren en wordt daarmee zeer aangeraden. De Michelin Alpin A6 wordt vooral geprezen om zijn slijtvastheid en presteert daarnaast goed op nat wegdek.

 

Kom langs voor de GRATIS BANDENCHECK bij de DS Erkend Reparateur en informeer naar één van de winnende Michelin producten. Dit biedt u zekerheid en veiligheid. En dat is wel zo’n prettig idee.