DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: TOONBEELD VAN RAFFINEMENT EN GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

Persbericht - Amsterdam, 14 november 2019

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

• De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 heeft de beste prestaties in zijn segment: tot 58 kilometer actieradius geheel zonder uitstoot, 30 gram CO2 per kilometer en 1,3 liter verbruik op 100 km (volgens WLTP), 300 pk en vierwielaandrijving. Daarmee vormt hij het toonbeeld van absolute avant-garde in het C-SUV-segment en in de Franse auto-industrie.

 

• Geheel in lijn met de merkstrategie van DS Automobiles biedt hij riant raffinement en comfort met diverse varianten van nerfleder of Nappa leder of Alcantara. Ook biedt hij geavanceerde technologie als DS CONNECTED PILOT, autonoom rijden op niveau 2, en actieve vering DS ACTIVE SCAN SUSPENSION.

 

• De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is vanaf nu leverbaar en hij loopt vooruit op toekomstige regelgeving om ervoor te zorgen dat bestuurders van een brede variëteit aan vervoersopties kunnen profiteren.

 

 

De oplaadbare hybride aandrijflijn met een benzinemotor en twee elektromotoren van DS Automobiles wordt gekenmerkt door de nieuwste generatie van geavanceerde technologie. Met drie motoren, een benzinemotor met turbo en twee elektromotoren die gezamenlijk 300 pk leveren, loopt de Franse auto-industrie in de vorm van de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 wat raffinement en technologie betreft voor de troepen uit.

 

De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 biedt 300 pk en vierwielaandrijving, een actieradius van 58 kilometer geheel uitstootvrij op de elektromotoren, 30 gram CO2 per gereden kilometer en een gemiddeld benzineverbruik van 1,3 liter per 100 km volgens de WLTP-cyclus.

 

Deze in Frankrijk ontwikkelde technologie komt in de meest verfijnde SUV van zijn segment volledig tot zijn recht. De PureTech motor met 200 pk wordt ondersteund door twee elektromotoren die 110 pk (op de voorwielen) en 112 pk (op de achterwielen) leveren. Door middel van een achttraps automaat wordt een gezamenlijk vermogen van 300 pk en 520 Nm koppel over de vier aangedreven wielen verdeeld. Acceleratie van 0 tot 100 km/u gaat in 5,9 seconden en 1000 meter vanuit staande start vergt 25,9 seconden.

 

De bestuurder kan kiezen uit verschillende rijdinstellingen om het maximale koppel aan te spreken of geheel uitstootvrij te rijden; volledig elektrisch bedraagt de actieradius dankzij de accu van 13,2 kWh 58 kilometer volgens WLTP-cyclus. De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is in de elektrische rijdinstelling begrensd op 135 km/u. De overige rijdinstellingen zijn ‘Hybrid’, ‘Sport’ en ‘4x4’.

 

De accu van deze oplaadbare DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 kan met een oplaadpunt van 32A binnen twee uur volledig, tot 100 % worden opgeladen. Ook tijdens het rijden kan de accu met een geavanceerd regeneratiesysteem – gebaseerd op techniek waarmee DS titels in de Formule E heeft behaald - worden opgeladen.

 

Dankzij de motoren en de perfect gepositioneerde accu biedt de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 exact dezelfde binnenruimte als de andere versies van dit model. Het charismatische design en het buitengewone raffinement waarmee DS Automobiles furore heeft gemaakt, komen volledig tot hun recht door de unieke materiaalkeuze, zoals Alcantaraâ, nerfleder of Nappa leder en schitterende toonaangevende afwerkingen als stikwerk Point Perle en repetitieve patronen als Clous de Paris.

 

De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is leverbaar met de nieuwe lakkleur Cristal Pearl en met een interieur zoals DS-Inspiration ‘Rivoli’ in Pebble Grey.

 

Overigens beperkt de technologie zich niet tot de aandrijving, want ook de bestuurder van de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 profiteert van geavanceerde systemen als DS CONNECTED PILOT, autonoom rijden op niveau 2. Ook is er DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: een veersysteem met elektrisch aangestuurde demping. In de tweede helft van 2020 volgt DS PARK PILOT, waarmee de auto zonder het stuur aan te raken kan worden ingeparkeerd. DS SAFETY omvat alle veiligheidsvoorzieningen die benodigd zijn voor het rijden in de hedendaagse wereld.

 

Gegevens DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 volgens WLTP-cyclus: 300 pk, vierwielaandrijving, 19-inch velgen.

CO2-uitstoot: 30 gram/km

Benzineverbruik: 1,3 liter per 100 km

Actieradius bij 100 % elektrisch rijden: 58 kilometer

0 – 100 km/u: 5,9 seconden

Kilometer vanaf staande start: 25,9 seconden    

PERSCONTACT

Mark Heiligers – PR Manager DS Automobiles Nederland – 06 53 25 80 95 – mark.heiligers@dsautomobiles.com