PARIS FASHION WEEK DS Automobiles en Paris Fashion week blijven Partners

20 januari 2022

DS Automobiles heeft een sterke band met mode. De wil van de medewerkers om de regels te herschrijven, te verrassen, te experimenteren en nieuwe dingen uit te vinden en hun zoektocht naar nieuwe materialen hebben een speciale resonantie in de wereld van design.

 

Veel creaties van DS Automobiles leggen een link met de modewereld. Beide brengen graag traditie en innovatief design samen. Denk aan de Pearl-stiksels, de bekwaamheid om Clous de Paris inzetstukken toe te passen en gesmede koolstof. Denk ook aan de innovatieve bekledingen en afwerkingsdetails, zoals de lederen bekleding met horlogebandstructuur en de kristallen inleg in het dashboard.

Béatrice Foucher, CEO van DS Automobiles:
“De ambitie van DS Automobiles is om Franse luxe te belichamen. Sinds de introductie van het merk werken onze teams met het idee dat innovatie zorgt voor nieuwe materialen en dat sterke en nieuwe ideeën zorgen voor oplossingen die anders zijn dan wat in de auto-industrie gebruikelijk is. Onze samenwerking met de Fédération de la Haute Couture et de la Mode rond de opening van de Paris Fashion Week® opent nieuwe horizonten en biedt nieuwe kansen om onze ervaring te delen met de grootste Franse modehuizen.”

 

Elektrificatie

Sinds de introductie van DS Automobiles ligt elektrificatie aan de basis van de strategie van het merk. Vanaf 2019 is het modellenaanbod 100% geëlektrificeerd. Met de volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE, de plug-in hybride DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE en DS 9 E-TENSE met 165 tot 265 kW (225 tot 360 pk) vermogen is elk model van DS leverbaar met een geëlektrificeerde aandrijflijn. In 2020 en in de eerste helft van 2021 was DS Automobiles het leidende multi-energiemerk in Europa, met de laagste gemiddelde CO2 emissie (100,2 g/km, volgens WLTP in 2021). De geëlektrificeerde modellen zijn goed voor 34% van de wereldwijde verkopen van DS Automobiles. Vanaf 2024 is elk nieuw model van het merk uitsluitend met volledig elektrische aandrijving leverbaar.