DS AUTOMOBILES SPONSORT DE EXPOSITIE "EEN ITALIAANSE DROOM: DE COLLECTIE VAN MARKIES CAMPANA" IN HET LOUVRE

7 november 2018

Als sponsor van het Louvre ondersteunt DS Automobiles de expositie "De Italiaanse droom: de collectie van markies Campana" die vandaag voor het publiek wordt geopend.

 

Deze unieke overzichtstentoonstelling, een van de hoogtepunten van de herfst-/winterprogrammering van het museum, bestaat uit 500 kunstwerken waaronder een groot aantal meesterwerken. Deze expositie vertelt natuurlijk het verhaal van een gepassioneerd man, een onverzadigbare verzamelaar en liefhebber van alles wat mooi is. Maar het is bovenal een reis door de tijd waarin de diversiteit en rijkdom van het Italiaanse culturele erfgoed zichtbaar wordt.

 

Het is voor DS Automobiles een groot plezier het vakmanschap van deze vaak miskende artiesten onder de aandacht te brengen. Artiesten waarmee het merk de waarden van perfectie en durf, de geest van avant-garde en de wens om de wereld een nieuwe gezichtspunt te bieden deelt.

Een van de exposities in Parijs die u niet mag missen: "Een Italiaanse droom: de collectie van markies Campana". Deze expositie, die tot en met 18 februari 2019 in het Louvre te zien zal zijn, biedt een uniek overzicht van de legendarische Campana-collectie, de grootste privékunstcollectie van de 19e eeuw. Ze wordt in samenwerking met het Russische staatsmuseum de Hermitage in Sint Petersburg door het Louvre georganiseerd, met steun van DS Automobiles.

Een Italiaanse droom: de collectie van markies Campana

"Al vier jaar sponsort DS Automobiles het Louvre en ondersteunt het merk het museum in het opzetten van exposities waarin een artiest of collectie onder de aandacht wordt gebracht. Elk van deze manifestaties vertelt een uniek verhaal, het avontuur van een mens, een droom, een ambitie. En allemaal bewijzen ze dat schoonheid, perfect vakmanschap, durf en avant-garde onuitputtelijke bronnen van emoties zijn, al eeuwenlang. De expositie "Een Italiaanse droom: de collectie van markies Campana" is hiervan een zeer fraai voorbeeld." aldus Yves Bonnefont, algemeen directeur van DS Automobiles.

 

Voor de eerste keer sinds de verzameling in 1861 werd verspreid, geeft een expositie een compleet beeld van de privécollectie van Giampietro Campana (1808 - 1880). Aardewerk, keramiek, marmeren kunstwerken, schilderijen, sieraden, bronzen kunstvoorwerpen, beelden, majolica: in totaal vijfhonderd kunstwerken zijn bijeengebracht, waaronder meesterwerken als de Sarcofaag van de echtgenoten of De Slag van San Romano van Paolo Uccello.