PARIS FASHION WEEK DS Automobiles presenteert zijn visie op de materialen van de toekomst aan de hand van een collectie CO2-absorberende kledingstukken.

2 maart 2021

Als officieel partner van de Paris Fashion Week presenteert het merk met trots deze capsulecollectie in het kader van de editie Damesmode herfst/winter 2021-2022 die van 1 tot en met 9 maart duurt.

 

De DS Conscious Collection is een nieuw voorbeeld van de research van DS Automobiles in het kader van Future Craft. Door ambachtelijk vakmanschap en innovatie te combineren promoten we innovatieve materialen en processen die de impact op het milieu beperken.

 

In de afgelopen jaren is Future Craft bij DS Automobiles in verschillende vormen concreet geworden: zoals de gevlochten stof van microvezel bestaande uit drie verschillende materialen waarin een veelvoud aan doorzichtige ""stengels"" is verwerkt en die dienst doet als sfeerverlichting in het interieur van DS Aero Sport Lounge, of de via 3D printing gemaakte titanium onderdelen van onze seriemodellen.

Deze unieke capsulecollectie van vier unisex kledingstukken is ontworpen in samenwerking met het opkomende label EGONlab en de Londense onderzoeks- en innovatiestudio Post Carbon Lab. De DS Conscious Collection bestaat uit een bomberjack, twee t-shirts en een trenchcoat die CO2 absorberen en zuurstof uitstoten.

 

Het bomberjack, de trenchcoat en de twee t-shirts zijn voorzien van op Parijs geïnspireerde slogans en zijn exclusief door EGONlab voor DS Automobiles ontwikkeld. Ze zijn door Post Carbon Lab bewerkt met een fotosynthetische coating die CO2 absorbeert. Deze door Post Carbon Lab bedachte innovatie bestaat uit een laag van levende algen die op de stof wordt aangebracht. De in de lucht aanwezige CO2 wordt opgenomen en omgezet in zuurstof en glucose. Tijdens het creatieve proces dat tien weken heeft geduurd hebben de vier kledingstukken al 1452 gram CO2 geabsorbeerd, wat overeenkomt met de hoeveelheid CO2 die een zes jaar oude eik in zes maanden tijd opneemt.

 

Design en innovatie staan bij DS Automobiles centraal in het ontwikkelingsproces. Dit initiatief is slechts een voorbeeld van de vele projecten waar we gedurende het jaar mee bezig zijn en die onze ideeën verrijken.