DS Automobiles viert op de beurs Rétromobile 2020 de vijftigste verjaardag van de SM.

3 februari 2020

Ter gelegenheid van de beurs Rétromobile 2020 eren DS Automobiles en DS Héritage deze fantastische auto, het symbool van raffinement en technologie, door drie SM's te showen. Daarnaast zal DS X E-TENSE op de stand aanwezig zijn, de conceptcar die qua durf en waarden in de voetsporen treedt van de SM. De majesteitelijke SM (Sa Majesté) viert zijn vijftigste verjaardag. De indrukwekkende en magnifieke SM was een fraai voorbeeld van de samenwerking tussen twee beroemde Franse en Italiaanse autofabrikanten. In 1970 was deze auto het toppunt van avant-garde en veroverde zo een vooraanstaande plaats in de geschiedenis van de auto en in het hart van de autoliefhebbers.

Vrouw in DS

De op de Salon van Genève in 1970 geïntroduceerde SM was de waardige opvolger van de DS. Deze GT had vele troeven: een vloeiende en tegelijk agressieve lijn, een onderstel met de beroemde hydraulische vering, een futuristisch interieur met ovalen klokken en een V6-motor van Maserati. Het DNA van DS op zijn best.

Rétromobile is voor de autoliefhebbers elk jaar opnieuw een must. Dit jaar beslaat de beurs een oppervlak van 72.000 m². Rétromobile wordt gehouden in het beurscomplex Paris Expo aan de Porte de Versailles in Parijs. De beurs is voor het publiek geopend van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari, van 10.00 tot 19.00 uur (op woensdag en vrijdag geopend tot 22.00 uur).

SM