DS TECHEETAH ONTHULT DE DS E-TENSE FE20 DIE ZAL WORDEN INGEZET IN HET SEIZOEN 2019/2020 VAN HET ABB FIA FORMULE E-KAMPIOENSCHAP

Parijs, 10 oktober 2019

DS Techeetah, winnaar van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, onthulde vandaag de livery voor het zesde seizoen van het kampioenschap.

 

Voor het seizoen 2019/2020 ziet de ondertussen beroemde zwart-gouden livery er nog sportiever uit dankzij een in dezelfde kleuren uitgevoerd motief dat op verschillende plaatsen op de auto is aangebracht.

DE DS E-TENSE FE20
DS E-TENSE FE20 van dichtbij

Ook zal op elke raceauto met de winnende technologie van het team een lauwerkrans zijn aangebracht. De auto van de Formule E-kampioen, Jean-Éric Vergne, zal bovendien worden voorzien van twee gouden sterren ter ere van de twee door hem behaalde rijderstitels. Met deze door de designstudio van DS Automobiles aangepaste livery verbeeldt de DS E-Tense FE20 meer dan ooit de durf en prestatiegerichtheid van het merk. Technisch gezien bouwt de DS E-Tense FE20 voort op de kwaliteiten van de DS E-Tense FE19 waarmee twee titels in de wacht zijn gesleept.

 

Xavier Mestelan Pinon, directeur van DS Performance: "De ervaring die ons in staat stelde vorig seizoen beide titels te winnen heeft het team gebruikt om het potentieel van de auto verder te vergroten. Onze ingenieurs hebben de meeste onderdelen geoptimaliseerd, zonder er een volledig nieuwe auto van te maken. De motor, de inverter en de transferbak zijn doorontwikkeld, maar de grootste veranderingen hebben we doorgevoerd aan de onboard systemen van de auto. Dankzij dit ambitieuze research & development-werk beschikken onze coureurs over een auto waarmee ze dit komende seizoen, dat 22 november van start gaat in Riyad, voor de overwinning kunnen strijden en beide titels kunnen verdedigen."

Keith Smout, commercieel directeur van DS Techeetah: "De DS E-Tense FE20 is een evolutie van onze kampioensauto. Door de zwart-gouden livery te behouden wilden we ons verleden eer aandoen en onze successen vieren. Van dichtbij zie je dat ons logo in de vorm van de kop van een cheeta in het motief terugkomt. Hiermee willen we ook onze steun aan de strijd van de Big Cat Sanctuary tonen. Deze organisatie zet zich in voor het voortbestaan van cheeta's en andere grote katachtigen. Een strijd die meer dan ooit nodig is en die we van harte ondersteunen."

DS E-TENSE F-20 op de baan
DS E-TENSE F20