PERSBERICHT: E-TENSE TECHNOLOGIE MAAKT DS FORMULE E KAMPIOEN!

17 juli 2019

• Als bekroning van een felbevochten seizoen 2018/19 heeft de DS E-TENSE FE19 Jean-Éric Vergne en het DS TECHEETAH team in staat gesteld beide wereldtitels in de Formule E op te eisen.

 

• Vanaf zijn debuut in november 2018 heeft de nieuwe generatie volledig elektrisch aangedreven éénzitters bewezen hoe buitengewoon competitief de technologie van DS Automobiles E-TENSE is.

 

• Jean-Éric Vergne is de eerste coureur die twee eindoverwinningen in de Formule E boekt.

 

• De technologie van E-TENSE is nu al beschikbaar op de DS 3 CROSSBACK E-TENSE en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 – vanaf nu te bestellen.

E-Tense technologie maakt DS Formula E kampioen

In dit seizoen heeft de Formule E zijn eerste grote revolutie beleefd. Dankzij een nieuwe generatie éénzitters vielen er vele primeurs te bewonderen. DS Automobiles is de enige Franse fabrikant die in het kampioenschap actief is, en is een succesvolle samenwerking met het Chinese team TECHEETAH aangegaan. DS Performance heeft een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven éénzitter ontworpen: de DS E-TENSE FE19.

 

In 13 E-Prix heeft de DS E-TENSE FE19 zeven keer het podium gehaald, met drie overwinningen in de meest toonaangevende races van het seizoen in China, Monaco en Zwitserland. Ten slotte werden in New York zowel de wereldtitel voor coureurs als de wereldtitel voor teams binnengehaald. Een maand geleden werd Jean-Éric Vergne als beste coureur in de Europese races beloond met de voestalpine Trophy. DS Automobiles is de enige autofabrikant die in elk seizoen waaraan fabrikanten mochten meedoen minstens één keer een E-Prix heeft gewonnen.

 

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne sloten het seizoen af met het grootste aantal overwinningen en podiumplekken bij zowel teams als coureurs. In de eindstand liet de DS E-TENSE FE19 de Audi e-tron FE05, BMW iFE.18, Jaguar I-TYPE 3 en Nissan IM01 achter zich.

 

De aandrijflijn van de DS E-TENSE FE19 is geheel in lijn met de technische regelgeving van de Formule E ontwikkeld door DS PERFORMANCE. De motor levert 250 kW uit een accu van 52kWh. De kracht van de Franse technologie schuilt in zowel het rendement tijdens accelereren als in een grotere effectiviteit bij het regenereren tijdens afremmen – het terugwinnen van energie is van ongeëvenaard niveau.

 

De expertise uit de Formule E komt al ten goede van de elektrische auto’s van DS. Met de DS 3 CROSSBACK en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is DS Automobiles de eerste fabrikant die een volledig elektrisch aangedreven premium B-SUV en een plug-in hybride premium C-SUV met vierwielaandrijving en 300 pk aanbiedt, die 58 kilometer geheel uitstootvrij kan rijden en die slechts 1,4 liter op 100 kilometer (volgens WLTP-meetmethode) verbruikt. Vanaf 2025 zullen alle nieuwe modellen van DS geëlectrificeerde auto’s zijn.

 

PERSCONTACT

Mark Heiligers – PR Manager DS Automobiles Nederland – 06 53 25 80 95 – mark.heiligers@dsautomobiles.com